Οριακές απώλειες για τη Ν.Δ. στον Δήμο Πεντέλης
Πολιτική

Οριακές απώλειες για τη Ν.Δ. στον Δήμο Πεντέλης

Αυξάνοντας πάνω από έξι μονάδες τα εκλογικά ποσοστά του, ακόμη και στη Δ.Ε. Πεντέλης, όπου κατέλαβε τη δεύτερη θέση, ο ΣΥΡΙΖΑ επικράτησε κατά κράτος και στον Δήμο Πεντέλης. Την καλύτερη επίδοσή του την πέτυχε στη Δ.Ε. Μελισσίων με ποσοστό 34,19% και τη χειρότερη στη Δ.Ε. Πεντέλης με ποσοστό 27,46%.

Αντιθέτως, η Ν.Δ. έχασε, αν και οριακά, εκλογικά ποσοστά, με το καλύτερο εκλογικό σκορ να το κάνει στη Δ.Ε. Πεντέλης (37,50%) και το χειρότερο στη Δ.Ε. Μελισσίων (28,25%).

Και οι δημότες Πεντέλης ανέδειξαν ως τρίτη δύναμη το Ποτάμι, το οποίο συγκέντρωσε το καλύτερο ποσοστό του στη Δ.Ε. Πεντέλης (10,45%) και το χειρότερο στη Δ.Ε. Μελισσίων (9,72%).

Τέταρτο κόμμα στον Δήμο αναδείχθηκε το ΚΚΕ, το οποίο έκανε την καλύτερή του εκλογική εμφάνιση στη Δ.Ε. Μελισσίων (5,80%) και τη χειρότερη στη Δ.Ε. Πεντέλης (3,19%).

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, αν και σημείωσαν μείωση των εκλογικών ποσοστών του σε σχέση με τον Ιούνιο του 2012, κατέλαβαν την πέμπτη θέση, παίρνοντας το καλύτερο εκλογικό ποσοστό τους στη Δ.Ε. Μελισσίων (5,31%) και το χειρότερο στη Δ.Ε. Νέας Πεντέλης (4,77%).

Ελαφρά αύξηση των ποσοστών της σημείωσε στον Δήμο η Χρυσή Αυγή, με τη Δ.Ε. Πεντέλης να της δίνει το 5,89%, ενώ στον αντίποδα, στη Δ.Ε. Νέας Πεντέλης έλαβε το 4,47% των ψήφων.

Πάνω από 50% η μείωση της εκλογικής δύναμης του ΠΑΣΟΚ στον Δήμο, το οποίο και έλαβε το υψηλότερο ποσοστό του στη Δ.Ε. Νέας Πεντέλης (3,76%) και το χαμηλότερο στη Δ.Ε. Πεντέλης (2,84%).

Το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών κατετάγη εκλογικά όγδοο στον Δήμο Πεντέλης, λαμβάνοντας το υψηλότερο ποσοστό του στη Δ.Ε. Νέας Πεντέλης (2,58%) και το χαμηλότερο στη Δ.Ε. Πεντέλης (1,80%).

Πατήστε πάνω στους πίνακες για να δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα στον Δήμο και τις επιμέρους Δημοτικές Ενότητες.

Δήμος Πεντέλης - Εθνικές Εκλογές 2015

Δ.Ε. Μελισσίων - Εθνικές Εκλογές 2015

Δ.Ε. Νέας Πεντέλης - Εθνικές Εκλογές 2015

Δ.Ε. Πεντέλης - Εθνικές Εκλογές 2015

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet