Εγκαταλείπει το «σκάφος» της διοίκησης στον Δήμο Πεντέλης ο Άγγ. Παλαιοδήμος
Print Friendly, PDF & Email
Πολιτική

Εγκαταλείπει το «σκάφος» της διοίκησης στον Δήμο Πεντέλης ο Άγγ. Παλαιοδήμος

Μετά τις επαναλαμβανόμενες διαφοροποιήσεις του από τη γραμμή της διοίκησης της δημάρχου Πεντέλης, Δήμητρας Κεχαγιά, ο μέχρι πρότινος αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Πεντέλη 2020, Άγγελος Παλαιοδήμος, προχώρησε στην από καιρό αναμενόμενη έξοδό του από το διοικητικό σχήμα του Δήμου.

Όπως αναφέρουν στη σχετική ανακοίνωσή τους οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης, έχοντας χάσει πάσα εμπιστοσύνη στην «εντεταλμένη», όπως τη χαρακτηρίζουν, δήμαρχο Δήμητρα Κεχαγιά, αποχωρούν από τις θέσεις ευθύνης που έχουν αναλάβει στο πλαίσιο της συνδιοίκησης με τη Συμπολιτεία.

Η… σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση των δημοτικών παρατάξεων με τη δήμαρχο της πόλης αναφορικά με την πιθανότητα επαναλειτουργίας των λατομείων Διονύσου, το οποίο ανέκυψε αιφνιδίως. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Ε» στην εν λόγω συνεδρίαση δήμαρχος και πρώην (πλέον) αντιδήμαρχος «διασταύρωσαν» ουκ ολίγες φορές τα «ξίφη» τους.

Ο συνδυασμός Πεντέλη 2020 αναφέρει σχετικά με την αποχώρησή του από τη διοίκηση του Δήμου.

Δυστυχώς, διαψεύστηκαν οι προσδοκίες ανανέωσης του πολιτικού σκηνικού του Δήμου μας, στο πρόσωπο της κ. Κεχαγιά. Η πίστωση χρόνου που είχαμε δώσει τον Δεκέμβριο του 2020 (όταν και προέκυψε το φλέγον ζήτημα του ΣΜΑ στο κοιμητήριο Μελισσίων) για να αποδείξει ότι δεν έχει επιλέξει να λειτουργεί ως εντεταλμένη δήμαρχος, έχει ήδη λήξει.

Η ίδια, με προσωπική της επιστολή προς το υπουργείο Περιβάλλοντος, μην κρατώντας ούτε τα προσχήματα και δηλώνοντας ψευδώς ότι ήδη λειτουργεί ΣΜΑ στον εν λόγω χώρο, λειτούργησε ως δεκανίκι του γενικού γραμματέα Αποβλήτων και πρώην δημάρχου Μελισσίων, Μ. Γραφάκου, προκειμένου αυτός να απαντήσει σε μπαράζ ερωτήσεων βουλευτών για το φλέγον θέμα. Με αυτόν τον τρόπο επέλεξε να γίνει, επίσημα και με γραπτές πια αποδείξεις, συνεργός σε ένα μεγάλο περιβαλλοντικό έγκλημα για το Πεντελικό, ανοίγοντας σε πολλούς την όρεξη και για άλλα.

Παράλληλα, παρά την βασική συμφωνία της συνεργασίας μας ότι η νέα διοίκηση του Δήμου Πεντέλης δεν είναι απόγονος προηγούμενων δημοτικών αρχών, αναβάλλει για το άγνωστο μέλλον θέματα που εκθέτουν τη διοίκηση του κ. Γραφάκου (2007-2010), όπως την ανάληψη των υποχρεώσεων της αμαρτωλής Ανώνυμης Εταιρείας του Δήμου Μελισσίων (ΑΜΝΕΠ) από τον Δήμο Πεντέλης, αλλά και την αποκατάσταση του ταμειακού ελλείμματος του Ανταποδοτικού Τέλους 0,50 (ύψους 2,25 εκατ. ευρώ).

Είχαμε επανειλημμένα τονίσει τόσο στην ίδια όσο και σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους της Συμπολιτείας (οι περισσότεροι εκ των οποίων, είτε δεν ανήκαν, είτε ήταν αντιπολιτευόμενοι της διοίκησης Γραφάκου 2007-2010) και είχαμε συμφωνήσει ότι η νυν διοίκηση δεν θα λειτουργήσει ως «κολυμβήθρα του Σιλωάμ» για τα αμαρτήματα παλαιοτέρων διοικήσεων και φυσικά, ούτε ως εντολοδόχος τρίτων. Η κ. Κεχαγιά προφανώς άλλαξε γνώμη. Είτε γιατί ξεπληρώνει γραμμάτια είτε γιατί θέλει να κρατήσει  ζωντανά τα φαντάσματα του παρελθόντος ως ρεζέρβα.

Πριν σχεδόν δύο χρόνια, αναλάβαμε την ευθύνη να συμβάλλουμε στην κυβερνησιμότητα του Δήμου, γνωρίζοντας εκ των προτέρων τόσο τη δυσκολία του εγχειρήματος όσο και το πολιτικό κόστος, προκειμένου να υλοποιήσουμε αυτά τα οποία προτείναμε στο πρόγραμμά μας. Καταφέραμε πολλά και πιστωνόμαστε μεγάλο μερίδιο όσων θα γίνουν στο εγγύς μέλλον. Για τους λόγους όμως που ήδη αναφέρθηκαν, δεν μπορούμε να συνεχίσουμε την συνεργασία μας με μια εντεταλμένη δήμαρχο. Μετά από ομόφωνη απόφαση της δημοτικής μας ομάδας, είναι αυτονόητη η άρση της εμπιστοσύνη μας προς το πρόσωπο της κ. Κεχαγιά και η αποχώρησή μας από όλες τις διοικητικές θέσεις που έχουμε αναλάβει.

Παραμένουμε σταθεροί στις αρχές και στο πρόγραμμά μας, ως η μόνη αυτόνομη, προοδευτική, ανεξάρτητη, ακομμάτιστη και ακηδεμόνευτη δημοτική παράταξη του Δήμου Πεντέλης, που θέλει και μπορεί να εκφράσει το σύνολο των προοδευτικών πολιτών της πόλης και πολύ σύντομα θα αποτελέσει φορέα αλλαγής, για να γίνει ο Δήμος Πεντέλης μία ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΞΥΠΝΗ και ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ πόλη. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet