Συμπολιτεία: Αναθέσεις στον Δήμο Πεντέλης – Σε ποιους και με ποια κριτήρια;
Πολιτική

Συμπολιτεία: Αναθέσεις στον Δήμο Πεντέλης – Σε ποιους και με ποια κριτήρια;

Για αναθέσεις με κριτήρια που δεν συνάδουν με το ανατιθέμενο αντικείμενο, σε εταιρείες με ελλιπή εμπειρία, κατηγορεί τη δημοτική αρχή η παράταξη Συμπολιτεία, με επικεφαλής την τέως δήμαρχο Δήμητρα Κεχαγιά. Αφορμή η πρόσφατη ανάθεση παροχής υπηρεσιών συμβουλευτικής υποστήριξης στον Δήμο Πεντέλης για την εκπόνηση του επιχειρησιακού – στρατηγικού σχεδίου για την περίοδο 2024 – 2029 σε εταιρεία που, σύμφωνα με την παράταξη, ούτε την εμπειρία διαθέτει, ούτε καν γραφεία στην έδρα που αναφέρει…

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή της η Συμπολιτεία αναφέρει:

«Το 5ετές στρατηγικό επιχειρησιακό σχέδιο του Δήμου Πεντέλης ανατέθηκε σε εταιρεία χωρίς γραφεία και χωρίς εμπειρία – Γιατί;

Με απόφασή της, που αναρτήθηκε στο «Διαύγεια» στις 18 Απριλίου 2024, η διοίκηση της κ. Κοσμοπούλου προχώρησε σε απευθείας ανάθεση παροχής υπηρεσιών συμβουλευτικής υποστήριξης των υπηρεσιών του Δήμου Πεντέλης για την εκπόνηση του επιχειρησιακού – στρατηγικού σχεδίου για την περίοδο 2024 – 2029 σε εταιρεία με έδρα τη Νίκαια Αττικής, έναντι ποσού 18.000 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ).

Μία μικρή αναζήτηση στο Κεντρικό Ηλεκτρονικό Μητρώο Δημοσίων Συμβάσεων αποκαλύπτει ότι η εν λόγω εταιρεία έχει να επιδείξει “εμπειρία” μόλις τριών έργων στον δημόσιο τομέα, το 2018 και το 2019, και έκτοτε… αγνοείται, για να επανεμφανιστεί σήμερα, αναλαμβάνοντας να εκπονήσει το νέο 5ετές επιχειρησιακό – στρατηγικό σχέδιο του Δήμου μας.

Μάλιστα η εν λόγω “εμπειρία” αφορά στην ανάπτυξη εκπαιδευτικών πακέτων και τη διενέργεια ερευνητικών προγραμμάτων, που μπορεί να αποτελούν σοβαρά αντικείμενα, ουδεμία όμως σχέση έχουν με το επιχειρησιακό σχέδιο ενός δήμου, το οποίο, εν προκειμένω, θα δεσμεύσει τον Δήμο Πεντέλης για πέντε ολόκληρα χρόνια.

Σημειώνουμε επίσης ότι η εταιρεία δεν είναι εγκαταστημένη στα γραφεία που δηλώνει, όπως διαπιστώσαμε μόνοι μας, έχοντας και φωτογραφικό υλικό.

Η κ. Κοσμοπούλου υποσχέθηκε ότι “μπορεί καλύτερα” να διαχειριστεί τις υποθέσεις του Δήμου μας και, άρα, υποθέτουμε πως για να τα καταφέρει πρέπει να επιστρατεύει τους καλύτερους συνεργάτες. Μήπως θα μπορούσε να μας απαντήσει με βάση ποια αντικειμενικά κριτήρια επέλεξε την απευθείας ανάθεση στη συγκεκριμένη εταιρεία, αφού η μέχρι σήμερα “εμπειρία” της τελευταίας δεν δείχνει ικανή να υποστηρίξει το ιδιαίτερα σημαντικό αντικείμενο που της ανατέθηκε;

Το ερώτημα είναι εύλογο, δεδομένου ότι με μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο, μπορεί κανείς να βρει πλήθος εταιρειών με εξειδίκευση και μεγάλη εμπειρία στην εκπόνηση επιχειρησιακών σχεδίων στους Δήμους.

Από το Γραφείο Τύπου της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet