Συμπολιτεία: Βολές κατά Κοσμοπούλου για τα έργα μικροκινητικότητας
Πολιτική

Συμπολιτεία: Βολές κατά Κοσμοπούλου για τα έργα μικροκινητικότητας

Ευθείες βολές κατά της δημάρχου Πεντέλης Νατάσσας Κοσμοπούλου για τα έργα μικροκινητικότητας στον Δήμο Πεντέλης, ρίχνει με ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη Συμπολιτεία, της απελθούσας δημάρχου Δήμητρας Κεχαγιά.

Στην ανακοίνωσή της η παράταξη αναφέρει τις δράσεις της για το θέμα, κρίνει την πολιτική της δημοτικής αρχής και κλείνει αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «ο Δήμος Πεντέλης έχει μπει σε ένα “σπιράλ” οπισθοδρόμησης, αφού η νέα δημοτική αρχή εμφανίζεται ανίκανη, όχι μόνο να δρομολογήσει οραματικά έργα και παρεμβάσεις στην πόλη, αλλά ακόμη και να διαχειριστεί όλα όσα της αφήσαμε ως παρακαταθήκη».

Ακολουθεί η πλήρης ανακοίνωση της παράταξης Συμπολιτεία:

«Ως διοίκηση στον Δήμο Πεντέλης η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ενέταξε τη μικροκινητικότητα στις βασικές προτεραιότητές της, αναδεικνύοντας νέους, σύγχρονους και φιλικούς προς το περιβάλλον τρόπους μετακίνησης, ώστε να βελτιώσει την αστική κινητικότητα στην πόλη μας.

Την περίοδο 2019 – 2023 κάναμε το πρώτο μεγάλο βήμα προς την κατεύθυνση αυτή, αξιοποιώντας σχετική χρηματοδότηση -περίπου 310.000 ευρώ από το ΕΣΠΑ- για την προμήθεια 38 νέων, υπερσύγχρονων ηλεκτρικών ποδηλάτων και 4 σταθμών φόρτισης, τα οποία πλαισιώνονται από ειδικό λογισμικό διαχείρισης και εφαρμογή για τους δημότες. Το συνολικό σύστημα λειτουργεί πιλοτικά, ενώ κατά το προσεχές διάστημα θα πρέπει να δοθεί στη διάθεση των δημοτών μας.

Παράλληλα, με την ενεργή συμμετοχή μας στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα HORIZON Europe- SUM, με θέμα “Συνδυασμένα Κοινόχρηστα Συστήματα Κινητικότητας” και πολλές δράσεις κατά την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, θέσαμε τις βάσεις για τη δημιουργία μιας σύγχρονης, ευρωπαϊκής πόλης, που οφείλουμε να αφήσουμε στα παιδιά μας…

Ωστόσο, βελτίωση της μικροκινητικότητας, χωρίς αναπλάσεις και ενοποιήσεις κοινόχρηστων χώρων είναι “δώρο άδωρον”. Γι’ αυτό και προχωρήσαμε σε σειρά κινήσεων που θα εξασφάλιζαν την αστική αναζωογόνηση στον Δήμο μας, οι οποίες δυστυχώς -λόγω της ανικανότητας της δημοτικής αρχής να διαχειριστεί τα κρίσιμα ζητήματα της πόλης- είτε έχουν «παγώσει», είτε ακυρώθηκαν. Ενδεικτικά αναφέρουμε την ολοκληρωμένη μελέτη για την αστική ανάπλαση κεντρικής περιοχής στη Νέα Πεντέλη, για την οποία μάλιστα είχαμε υποβάλει αίτηση για χρηματοδότηση στο Πράσινο Ταμείο, που… αγνοείται, την αστική ανάπλαση των Δυτικών Μελισσίων, για την οποία έχει πλέον χαθεί η χρηματοδότηση και την ανάπλαση και αναβάθμιση του οδικού δικτύου Γεννηματά – Ζωοδόχου Πηγής – Θήρας, έργο χρηματοδοτούμενο, για το οποίο ξεκινήσαμε τη διαγωνιστική διαδικασία, βρέθηκε ανάδοχος και πλέον περιμένουμε να προχωρήσει.

Όλα τα παραπάνω αποδεικνύουν ότι ο Δήμος Πεντέλης έχει μπει σε ένα “σπιράλ” οπισθοδρόμησης, αφού η νέα δημοτική αρχή εμφανίζεται ανίκανη, όχι μόνο να δρομολογήσει οραματικά έργα και παρεμβάσεις στην πόλη, αλλά ακόμη και να διαχειριστεί όλα όσα της αφήσαμε ως παρακαταθήκη. Πολύ γρήγορα και πολύ εμφατικά, η δημοτική αρχή της κ. Κοσμοπούλου αποδεικνύεται κατώτερη των περιστάσεων».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet