ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ: “Προάγγελος νίκης…”
Πολιτική

ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ: “Προάγγελος νίκης…”

Ως “προάγγελο και αφετηρία νίκης” χαρακτηρίζει η δημοτική παράταξη ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ, με επικεφαλής τον κ. Μανώλη Γραφάκο, την πρόσφατη συγκέντρωση στη διάρκεια της οποίας παρουσίασε τους υποψηφίους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους. Ακολουθεί το σχετικό δελτίο Τύπου.

Σε μια μεγαλειώδη από πλευράς συμμετοχής πολιτών εκδήλωση, που ξεπέρασε κάθε προσδοκία, ο Μανώλης Γραφάκος παρουσίασε τους Υποψηφίους Δημοτικούς και Τοπικούς Συμβούλους για τον Δήμο Πεντέλης στις προσεχείς Αυτοδιοικητικές Εκλογές του Μαΐου 2014. Στην εκδήλωση, εκτός από τους Δημοτικούς Συμβούλους της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ, παρευρέθηκαν ο πρώην Δήμαρχος Μελισσίων Γιάννης Μητρόπουλος, ο Δημοτικός Σύμβουλος Πεντέλης Αντώνης Καβουρίδης και οι πρώην Δημοτικοί Σύμβουλοι Μελισσίων Παναγιωτίδης Χρήστος, Χατζηαδάμ Νίκος, Στέλλας Δημήτρης, Βλεσσίδης Βασίλης, Διαμαντής Παππάς και Σαρρής Νίκος.

Ο επικεφαλής της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ στην τοποθέτησή του χαρακτήρισε τη μαζική αυτή συγκέντρωση ως προάγγελο και αφετηρία νίκης απέναντι στον πραγματικό αντίπαλο των εκλογών, που είναι η αδιαφορία των πολιτών, η ισοπέδωση και η εξίσωση όλων. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι, τόνισε ο Μανώλης Γραφάκος, «δεν είμαστε ίδιοι με τη διοίκηση που φεύγει» σημείωσε.

Στη συνέχεια ο κ. Γραφάκος έκανε μία σύντομη αναδρομή στους λόγους που οδήγησαν στη δημιουργία της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ, λέγοντας ότι είναι πλέον στις μέρες μας μάταιοι οι τεχνητοί διαχωρισμοί του παρελθόντος και ότι οι ανάγκες της κοινωνίας οδηγούν όλους να δουλέψουν προς το κοινό καλό. Η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ δημιουργήθηκε από ανθρώπους που στο παρελθόν λειτούργησαν αρμονικά για το καλό και την πρόοδο της πόλης από όποια θέση και αν τους έταξαν οι πολίτες.

Στόχος της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ είναι η αναβίωση του μοντέλου που λειτούργησε αρμονικά τα τελευταία 20 χρόνια στα Μελίσσια, με ραχοκοκκαλιά τη Διοίκηση Μητρόπουλου, όταν διοίκηση και αντιπολίτευση συνεργάστηκαν αποτελεσματικά.

«Όραμά μας δεν είναι να διοικήσουμε για να διώξουμε τους άλλους. Όραμά μας είναι, μαζί με τους ανθρώπους που άφησαν το θετικό τους στίγμα στην πόλη και οι οποίοι συμμετέχουν σήμερα στη ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ, να επιτύχουμε ξανά εκείνο που θετικά λειτούργησε όλα αυτά τα χρόνια και άλλαξε την πόλη μας. Στόχος της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ είναι να ενώσει και όχι να διχάσει, συνθέτοντας με ανοιχτούς ορίζοντες, όλες τις ιδέες και τις απόψεις από όποια παράταξη και αν προέρχονται».

Και συνέχισε: «Σας ευχαριστώ για τη δυναμική της σημερινής σας παρουσίας, που δίνει το μήνυμα και την εντολή της συναίνεσης και της συμπόρευσης όλων των υγιών δυνάμεων της πόλης μας. Όλοι εμείς, τα στελέχη της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ, υποψήφιοι και μη, έχουμε συμφωνήσει σε ένα κοινό πρόγραμμα, το οποίο κινείται σε 4 άξονες: 1ο κύριο και βασικό η επίλυση των μέγιστων πολεοδομικών θεμάτων της περιοχής που θα έχει σα συνέπεια την επίλυση και των θεμάτων υποδομών της πόλης, 2ο η κοινωνική πολιτική με πολύ φιλόδοξο πρόγραμμα και ικανά στελέχη,  μια κοινωνική πολιτική που θα προσπαθεί με όποιο τρόπο μπορεί σαν Αυτοδιοίκηση να καλύψει τις ανάγκες εκείνων που χρήζουν στήριξης, 3ο ομαλή λειτουργία της πόλης, αλλά με τομές όπου χρειάζεται όπως στη διαχείριση απορριμμάτων και τη μείωση της ενέργειας, και 4ο το ιστορικό βουνό, η Πεντέλη που έχουμε την τύχη να είναι κοντά μας και που δε μπορεί να έχει την εικόνα που έχει σήμερα».

Αναφερόμενος στο διακύβευμα των εκλογών, υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «Το διακύβευμα των εκλογών είναι η προστασία του Πεντελικού, η προστασία των εκτάσεων πρασίνου της πόλης και ειδικότερα το δάσος Παπαδημητρίου στα Μελίσσια. Το διακύβευμα είναι να μην συνεχιστεί το νοσηρό πολιτικό κλίμα, το οποίο η σημερινή δημοτική αρχή σε κάθε της κίνηση προβάλλει. Το διακύβευμα είναι να αλλάξουμε σελίδα, αξιοποιώντας τις αρμοδιότητες που η πολιτεία έδωσε στην τοπική αυτοδιοίκηση με όρους μέλλοντος και όχι παρελθόντος».

Ο Μανώλης Γραφάκος τελείωσε την ομιλία του λέγοντας: «Στόχος μας είναι να απευθυνθούμε στη λογικής των πολιτών και να τους προβληματίσουμε να σκεφτούν τις επόμενες 30 ημέρες που θα κρίνουν το μέλλον της πόλης για τα επόμενα χρόνια, που θα κρίνουν το ήθος στην πολιτική στον τόπο μας, θα κρίνουν την αποτελεσματικότητα του επόμενου Δήμου. Στις εκλογές κατεβαίνουν δύο κόσμοι.

Ο κόσμος του χθες, με συνταγές από το χθες και ο δικός μας κόσμος, με συνταγές επιτυχημένες στο παρελθόν, με ανθρώπους που άφησαν θετικό αποτύπωμα στην πόλη, αλλά κυρίως νέους ανθρώπους που εμπνεύσαμε, ώστε να δουλέψουμε όλοι μαζί για να γυρίσουμε σελίδα. Η παρουσία σας σήμερα μας γεμίζει ευθύνη, αλλά και αισιοδοξία ότι θα σας έχουμε συμμέτοχους σε αυτό που θέλουμε να κάνουμε, ένα Δήμο αποτελεσματικό, πολιτικό πεδίο ηρεμίας, σταθερότητας και συναίνεσης.

Αυτή είναι η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ».

Από το γραφείο Τύπου του Συνδυασμού Συμπολιτεία

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet