ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ: “Συνεχίζουμε με όραμα, σταθερότητα, κέφι και προοπτική”
Πολιτική

ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ: “Συνεχίζουμε με όραμα, σταθερότητα, κέφι και προοπτική”

Σε απολογισμό του εκλογικού αποτελέσματος, αλλά και στον τρόπο που θα πολιτευτεί στο Δημοτικό Συμβούλιο την προσεχή πενταετία, αναλύει ο συνδυασμός ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ (μείζων μειοψηφία και στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο), με επικεφαλής τον Μανώλη Γραφάκο, μέσω της ανακοίνωσης που ακολουθεί:

Το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών στον Δήμο μας δεν ήταν νικηφόρο για τη ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ.

Στον επανεκλεγέντα δήμαρχο ευχόμαστε δημιουργική θητεία για το καλό της πόλης. Η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ, ως αξιωματική αντιπολίτευση στον Δήμο, θα επιτελέσει τον ρόλο της στο ακέραιο. Θα είναι παράγοντας παραγωγής πολιτικής και ιδεών, ευπρέπειας και ήθους, σταθερότητας και ομαλότητας για την επόμενη πενταετία.

Δυστυχώς το εκλογικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε από αρνητικούς παράγοντες και τοπικιστικές επιλογές. Σε επίπεδο προγραμμάτων και δεσμεύσεων των παρατάξεων δεν δόθηκε πρωτεύουσα σημασία. Ο κ. Στεργίου, μην έχοντας να επιδείξει έργο στην περίοδο της δημαρχίας του, πλην της άφθονης λάσπης και των συκοφαντικών για τους αντιπάλους του διαρροών, που δυστυχώς άκριτα και αβασάνιστα έπιασε τόπο, υποσχέθηκε εντιμότητα και ηθική! Και συνεπής στα ηθικά του αυτά προτάγματα, δυστυχώς και μετά τις εκλογές κατηγόρησε συλλήβδην όλους τους αντιπάλους του ως εγκληματίες. Με την εκλογή του, είπε, τα Μελίσσια γλίτωσαν τη λεηλασία!

Βέβαιο είναι πως τη νίκη στον συνδυασμό του δημάρχου έδωσε η Π. Πεντέλη, η μικρότερη σε κατοίκους και ψηφοφόρους πόλη μας. Για μια ακόμα φορά οι πολίτες της Παλαιάς Πεντέλης ψήφισαν με καθαρά τοπικά χαρακτηριστικά και δημιούργησαν τη διαφορά την πρώτη Κυριακή, διαφορά που έδωσε δυναμική στον κ. Στεργίου η οποία διατηρήθηκε και τον δεύτερο γύρο. Ουσιαστικά διαμόρφωσαν το αποτέλεσμα. Χαρακτηριστικά: Στεργίου 74%, Συμπολιτεία 26%. Κι’ αυτό παρά το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια τίποτε απολύτως δεν έχει γίνει στην Παλαιά Πεντέλη, για να δικαιολογεί τα υψηλά ποσοστά εμπιστοσύνης στον κ. Στεργίου.

Είναι σαφές ότι υπάρχει θέμα ομοιογένειας του Δήμου μας και αυτό είναι ένα ζήτημα που πρέπει να αξιολογηθεί από όλους.

Οι 7.500 συμπολίτες μας που εμπιστεύτηκαν και τίμησαν τη ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ (5.300 στα Μελίσσια με ποσοστό 53%, 1.400 στη Νέα Πεντέλη με ποσοστό 40% και 800 στην Παλαιά Πεντέλη, με ποσοστό 26%), της έδωσαν 10 έδρες στο Δημοτικό Συμβούλιο και από 2 σε κάθε Τοπικό Συμβούλιο, καθιστώντας την ισχυρή αντιπολίτευση. Της έδωσαν σαφή εντολή να συνεχίσει με όραμα, σταθερότητα και προοπτική, όλα εκείνα δηλαδή που έχει ανάγκη η πόλη στη δύσκολη συγκυρία που διανύει ο τόπος μας.

Τα στελέχη της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ, σταθερά και αταλάντευτα στα πιστεύω τους, αισθάνονται δικαιωμένα για τον καθαρό, ηθικό και τίμιο αγώνα που έδωσαν. Η παράταξή μας δεν προσδέθηκε σε συμφέροντα, αντίθετα πολλά κατεστημένα συμφέροντα ένιωσαν να απειλούνται. Τα στελέχη μας με το κεφάλι ψηλά θα συνεχίσουν την προσπάθεια για την οριστική αλλαγή της πορείας της πόλη μας.

Η ομάδα των στελεχών της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ αποτελείται κυρίως από νέους ανθρώπους, οι οποίοι στο εξής θα αναδειχθούν ακόμα περισσότερο. Οι προσπάθειες συνεχίζονται μέσα από αυτή την ομάδα που με ήθος, κέφι, μεράκι και διάθεση προσφοράς στα κοινά άνοιξε νέους δρόμους επικοινωνίας με τους πολίτες. Αυτή η άξια ομάδα είναι εδώ και θα συνεχίσει να είναι, θα παρακολουθεί, θα κρίνει και θα ετοιμάζει τα επόμενα βήματά της, που δε μπορεί παρά να συμβαδίζουν μόνο με τις ανάγκες της πόλης και των συμπολιτών μας.

Ο επικεφαλής της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ Μανώλης Γραφάκος δήλωσε για το αποτέλεσμα της εκλογής, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω τους 7.500 συμπολίτες μας για την εμπιστοσύνη τους τη δεύτερη Κυριακή. Είναι εμπιστοσύνη που μας επιβάλλει να είμαστε παρόντες.

Ευχαριστώ ιδιαίτερα τους συμπολίτες μου από τα Μελίσσια. Για τρίτη συνεχόμενη φορά με τίμησαν με την πρωτιά τους. Το 2006, που με εξέλεξαν δήμαρχο, το 2010, με την πρωτιά την πρώτη και τη δεύτερη Κυριακή και τώρα ξανά με την καθαρή πρωτιά την πρώτη και τη δεύτερη Κυριακή. Οι 5.300 ψήφοι που μας έδωσαν οι Μελισσιώτες είναι οι περισσότεροι που έχω λάβει ποτέ και νομίζω έχει λάβει ποτέ υποψήφιος στα Μελίσσια. Τους ευχαριστώ!

Ευχαριστώ ιδιαίτερα όλους τους συνεργάτες μου και τα νέα παιδιά της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ για το πάθος και την όρεξη που έχουν να συνεχίσουν. Θα είμαι δίπλα τους αυτή την πενταετία! Άλλωστε, το μεγαλύτερο κέρδος αυτής της προεκλογικής περιόδου ήταν η δημιουργία μιας μεγάλης παρέας ανθρώπων που χάρηκαν και θα εξακολουθήσουν να χαίρονται με κάθε δημοκρατική διαδικασία.

Με θετικό λόγο και αποφεύγοντας τις άγονες αντιπαραθέσεις, θα πορευθούμε στο Δημοτικό Συμβούλιο, η δυνατή μας ομάδα των 10 συμβούλων. Ό,τι θετικό για την πόλη θα το στηρίζουμε. Όπου διαφωνούμε θα λέμε την άποψη μας με ευπρέπεια.

Εγγυόμαστε ότι θα ανέβει το επίπεδο του Δημοτικού Συμβουλίου με τη δική μας παρουσία και συμμετοχή».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet