Συνεχίζεται η αντιπαράθεση για τους κοινόχρηστους και κοινωφελείς χώρους στα Μελίσσια
Πολιτική

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση για τους κοινόχρηστους και κοινωφελείς χώρους στα Μελίσσια

Αμείωτη συνεχίζεται η αντιπαράθεση μεταξύ της δημοτικής αρχής Πεντέλης και της παράταξης της τέως δημάρχου Δήμητρας Κεχαγιά αναφορικά με το μέλλον των κοινόχρηστων και κοινωφελών χώρων στα Μελίσσια. Η τελευταία ανακοίνωση της Συμπολιτείας, ότι η διοίκηση της δημάρχου Νατάσσας Κοσμοπούλου ουσιαστικά αφήνει να χτιστούν χώροι στην πόλη που προορίζονταν για κοινόχρηστη και κοινωφελή χρήση πυροδότησε την αντίδραση της δημοτικής αρχής, η οποία εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

«Ουαί υμίν γραμματείς και φαρισαίοι υποκριταί»

Η φράση αυτή από το κατά το Ματθαίον Ευαγγέλιο έρχεται αυτόματα στο μυαλό όταν κάποιος διαβάζει την πρόσφατη ανακοίνωση της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ αναφορικά με το θέμα των οικοπέδων που προορίζονται για κοινόχρηστους χώρους.

Έκπληξη μας προκαλεί το τσουνάμι της αγωνιώδους παραπληροφόρησης προς τους πολίτες που συνεχίζεται ανεπιτυχώς από την πρώην δήμαρχο.

  • Αλήθεια δεν έχει συνειδητοποιήσει η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ τίποτα από όσα αναλύθηκαν τεκμηριωμένα στη 13η – 27/6/2024 συνεδρίαση του Δ.Σ.;
  • Δεν έγινε αντιληπτή η εγκληματική αμέλεια της διοίκησης Κεχαγιά να εκδώσει βεβαιώσεις υψομέτρου με αρ. πρ. 20901/12-Οκτ -2023 και αρ. πρ. 23870/23-Νοε-2023, με αποτέλεσμα να εκδοθούν οικοδομικές άδειες στα οικόπεδα επί των οδών Δήμητρας & Άρεως και Παν. Τσαλδάρη & Φειδίου αντίστοιχα;
  • Ποια εργολαβικά συμφέροντα εξυπηρετούσε τότε;
  • Επίσης, αφού, από τότε που παρελήφθη η σχετική μελέτη με τις παρατηρήσεις επί των ενστάσεων από τον μελετητή, στις 16 Φεβρουαρίου 2023, υπήρχε επαρκής χρόνος για να γίνουν οι ενέργειες προκειμένου να σωθούν τα οικόπεδα, γιατί δεν έγιναν;

Καλό θα είναι λοιπόν η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ, οι συνεργάτες και συνοδοιπόροι της να θυμούνται εξ ολοκλήρου τι έπραξαν οι ίδιοι, να γνωρίζουν τα γεγονότα και το νομοθετικό πλαίσιο με ακρίβεια, πριν εκτεθούν δημόσια με τις ανακοινώσεις, οι οποίες το μόνο που τελικά κάνουν είναι να καταδεικνύουν τον αυταρχισμό της εξουσίας και την αυθαιρεσία με τα οποία λειτουργούσαν κατά τη διάρκεια της θητείας τους και εξαιτίας τους χάσαμε τον πολύ σημαντικό χώρο στάθμευσης στην Παν. Τσαλδάρη. Η πρακτική του αυταρχισμού και της αλαζονείας έχει λάβει ΤΕΛΟΣ.

«Προτεραιότητα αποτελεί μόνο ο πολίτης και μετά η περιουσία του και το περιβάλλον. Προσπαθούμε να επιλύσουμε θέματα που για πάνω από 20 χρόνια ταλανίζουν την πόλη μας -την απόδοση στους Μελισσιώτες της πλ. Πόγκα και της πλ. Καποδιστρίου, χωρίς να καθιστούμε τους δημότες-ιδιοκτήτες οικοπέδων όμηρους καμίας διοικητικής και οικονομικής λειτουργίας», δήλωσε η δήμαρχος Νατάσσα Κοσμοπούλου.

Συμπολιτεία: Να «ξεγλιστρήσει» από τις ευθύνες της προσπαθεί η κ. Κοσμοπούλου

Ότι προσπαθεί να «ξεγλιστρήσει» από τις ευθύνες της, επιτιθέμενη στην πρώην δημοτική αρχή ανταπαντά η δημοτική παράταξη Συμπολιτεία, η οποία τονίζει στη δική της ανακοίνωση:

Με το γνωστό τοξικό ύφος της, η κ. Κοσμοπούλου, αντί να απαντήσει στο εύλογο ερώτημα της Συμπολιτείας, γιατί αφήνει να χαθούν πολύτιμοι για τα Μελίσσια κοινόχρηστοι και κοινωφελείς χώροι, προτιμά να επιτίθεται στην προηγούμενη διοίκηση. Την ίδια στιγμή επιστρατεύει ανακρίβειες, προσπαθώντας να «θολώσει τα νερά», μήπως και ξεγλιστρήσει από τις ευθύνες της.

Μία από αυτές είναι η αναφορά της στις βεβαιώσεις υψομέτρου. Την ενημερώνουμε, λοιπόν, καθώς φαίνεται ότι το αγνοεί, πως οι υψομετρικές βεβαιώσεις δεν συνιστούν άδειες οικοδόμησης, ενώ η έκδοσή τους είναι δεσμευτική από πλευράς διοίκησης και υπογράφεται από τον/την αρμόδια/ο υπάλληλο και όχι από τη δήμαρχο.

Όσο για το ποιος εξυπηρετεί, ποια συμφέροντα, θα συμβουλεύαμε την κ. Κοσμοπούλου να μην κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια. Εξάλλου, οι πινακίδες των εργολάβων είναι ορατές από πολύ μακριά…

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet