Λαμπρό φινάλε για το πρώτο μέρος του 2ου Φεστιβάλ Πεντελικού Όρους
Πολιτισμός

Λαμπρό φινάλε για το πρώτο μέρος του 2ου Φεστιβάλ Πεντελικού Όρους

Το ζεστό χειροκρότημα εκατοντάδων θεατών, οι οποίοι παρακολούθησαν την οπερέτα «Ο Βαφτιστικός», το βράδυ της Παρασκευής 28/7, ήταν η καλύτερη επιβράβευση για την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους του 2ου Φεστιβάλ Πεντελικού Όρους. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η διοργάνωση και φέτος φέρει τις υπογραφές των Δήμων Πεντέλης και Αθηναίων, η οποία ξεκίνησε στις 12 Ιουλίου, με μια όμορφη μουσική βραδιά στην κορυφή του Πεντελικού βουνού, που για πρώτη φορά υποδέχθηκε ανάλογη εκδήλωση.

Η δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά, αναφερόμενη στο πρώτο μέρος του 2ου Φεστιβάλ Πεντελικού Όρους, τόνισε:

«Είναι μεγάλη η χαρά που αισθάνομαι καθώς ο νέος πολιτιστικός θεσμός που σχεδιάσαμε πέρυσι και υλοποιούμε και φέτος, σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων και τον Δήμαρχο Κώστα Μπακογιάννη, αγκαλιάστηκε από τον κόσμο και σημειώνει και πάλι επιτυχία. Ευχαριστώ θερμά όλους όσοι συνέβαλαν στη μέχρι σήμερα επιτυχία του Φεστιβάλ, στηρίζοντας παράλληλα την προσπάθεια που κάνουμε να αναδείξουμε το βουνό μας και να συνδέσουμε ιστορικά την Πεντέλη με την Αθήνα, το Αρχαίο Λατομείο με τον Παρθενώνα. Σας περιμένουμε όλους τον Σεπτέμβριο για το δεύτερο μέρος, με εμπλουτισμένο πρόγραμμα και εκδηλώσεις σε εμβληματικά τοπόσημα, ξεκινώντας από την το Αρχαίο Λατομείο δίπλα στην οδό Λιθαγωγίας και καταλήγοντας στο Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας».

Η αρμόδια αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Νεολαίας του Δήμου Πεντέλης Φωτεινή Μαρκαντώνη σχολίασε από την πλευρά της:

«Ήταν ένα εξαιρετικό φινάλε για το πρώτο μέρος του 2ου Φεστιβάλ Πεντελικού Όρους, με τη μεγαλειώδη παράσταση της οπερέτας «Ο Βαφτιστικός» του Θεόφραστου Σακελλαρίδη, παρουσία εκπροσώπων της Λυρικής Σκηνής και ενός μεγάλου κοινού που αγαπά τη λυρική τέχνη, όπως και αυτών που για πρώτη φορά παρακολούθησαν ζωντανά λυρική παράσταση. Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς τη δήμαρχο Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά, η οποία οραματίστηκε ένα δυναμικό Φεστιβάλ για τον Δήμο μας, για την εμπιστοσύνη και την τιμή να μου αναθέσει να σχεδιάσω και να διοργανώσω το 2ο Φεστιβάλ Πεντελικού Όρους, που οραματικά θα αναπτύσσεται και θα εμπλουτίζεται ποικιλοτρόπως. Θελήσαμε να δημιουργήσουμε ένα πρόγραμμα αντάξιο της Ιστορίας του Πεντελικού Όρους, το οποίο θα αναδείξει τα εμβληματικά του ιστορικά τοπόσημα, την ιστορικότητα της περιοχής, προωθώντας την καλλιτεχνική πρόοδο και παραγωγή και προβάλλοντας καλλιτέχνες και φορείς που δρουν, παράγουν και αλληλεπιδρούν με την Πεντέλη».

Στην επιτυχή διοργάνωση του πρώτου μέρους του Φεστιβάλ Πεντελικού, όπως αναφέρει η δημοτική αρχή, συνέβαλαν σημαντικά οι αντιδήμαρχοι Άντα Χάνου-Μπούσουλα, Βλάσσης Σιώμος και Παναγιώτης Ηλιόπουλος, ο Δήμος Αθηναίων, η Περιφέρεια Αττικής, που υποστήριξε την προσπάθεια με παραστάσεις Αρχαίου Θεάτρου, η Πολιτική Προστασία του Δήμου Πεντέλης και ιδιαίτερα ο επικεφαλής του Εθελοντικού Κλιμακίου Χάρης Νικολέτος, το υπουργείο Πολιτισμού και η ΕΡΤ. Επίσης, σημαντική ήταν η συμβολή των μεγάλων χορηγών του Φεστιβάλ (ΔΕΗ, ΜΕΓΑ, Polygreen και Flexopack, Μεσόγειος και Athens Voice), οι οποίοι ανέλαβαν σχεδόν το σύνολο του κόστους, προκειμένου οι εκδηλώσεις να πραγματοποιηθούν με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Τέλος, πολύτιμη ήταν η συνεισφορά των υπαλλήλων του Δήμου, καθώς και όλων των ανθρώπων που συνεργάστηκαν για την επιτυχή υλοποίηση της διοργάνωσης.

Ο δεύτερος κύκλος του Φεστιβάλ ξεκινά στις 30 Αυγούστου και διαρκεί μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου. Το φινάλε του 2ου Φεστιβάλ Πεντελικού είναι στο τέλος Σεπτεμβρίου με τη συναυλία του Σταύρου Ξαρχάκου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet