Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος εορτάσθηκε με επιτυχία στο Οικολογικό Πάρκο Νέου Ψυχικού
Κοινωνία

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος εορτάσθηκε με επιτυχία στο Οικολογικό Πάρκο Νέου Ψυχικού

Το Οικολογικό Πάρκο Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού άνοιξε τις πόρτες του ξανά, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, με μια γιορτή για μικρούς και μεγάλους, όπως ενημερώνει η δημοτική αρχή.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, 29 χρόνια μετά τα εγκαίνιά του και την εντυπωσιακή -για πολλά χρόνια- πορεία του, ξεκινά μια νέα σελίδα για το στολίδι του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού .

Ο δήμαρχος Δημήτρης Γαλάνης έθεσε ως σκοπό από την πρώτη στιγμή της θητείας του την πλήρη επαναλειτουργία του Οικολογικού Πάρκου.

Όπως τόνισε:

«Ξαναδώσαμε ζωή σε ένα σπουδαίο έργο που είχε παρακμάσει, ενεργοποιήσαμε όλους τους μηχανισμούς και δουλέψαμε εντατικά, ώστε να παραδώσουμε σήμερα το νέο κλειδί στο Οικολογικό Πάρκο του Δήμου μας.

»Ένας πρωτοποριακός χώρος που μυεί τα παιδιά στις αρχές της ανακύκλωσης, τα εξοικειώνει με την κυκλική οικονομία και μέσα από το παιχνίδι τα εκπαιδεύει στους όρους της βιώσιμης ανάπτυξης.

»Σήμερα τιμάμε και τον αείμνηστο Θάνο Βεζυργιάννη, η διορατικότητα του οποίου τον οδήγησε σε ένα ευρωπαϊκών προδιαγραφών πάρκο-αριστούργημα.

»Όλα τα έργα όμως απαιτούν συντήρηση, εκσυγχρονισμό, αναστόχευση και αναβάθμιση.

»Ήταν θέμα τιμής για εμένα να ολοκληρώσω αυτήν την όαση της φύσης μέσα στο αστικό περιβάλλον του προαστίου μας!».

H πρόεδρος του ΔΗΚΕΦΙΨ, Παυλίνα Πανταζή, τόνισε:

«Η συγκίνησή μου είναι μεγάλη σήμερα γιατί ξαναβλέπω τα παιδιά & ακούω τις χαρούμενες φωνές τους στο Οικολογικό Πάρκο που είχε αφεθεί στη μοίρα του

»Όταν ανέλαβε ο κ. Γαλάνης είχα την τύχη να μου αναθέσει την επίβλεψη του έργου και η επίπονη μακρά διαδικασία αποπεράτωσης του έγινε στοίχημα που σήμερα κερδίζουν τα παιδιά του Δήμου μας. Εύχομαι το πάρκο να ζήσει πάλι μέρες χαράς και γέλιων από τα παιδιά μας, που θα το απολαύσουν, θα μάθουν όλα όσα αφορούν στην προστασία του περιβάλλοντος και θα παίζουν σε έναν ασφαλή χώρο».

Η ολοήμερη γιορτή του Οικολογικού Πάρκου περιελάβανε πρόγραμμα που ενθουσίασε γονείς, παιδιά με κατασκευές κολάζ, χειροτεχνίες, κουκλοθέατρο-θεατρικό παιχνίδι, τραγούδια, εκπαιδευτικά προγράμματα και βιωματικά παιχνίδια.

Τηρήθηκε αυστηρή σειρά προτεραιότητας για μέγιστο αριθμό 150 ατόμων, ενώ ελήφθησαν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και προστασίας από την Covid-19, επισημαίνει η διοίκηση.

Ειδικότερα, η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος εορτάσθηκε στο Οικολογικό Πάρκο Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού από τις 10 το πρωί έως τις 3μ.μ. με:

  • Γωνιά κατασκευών από ανακυκλωμένα υλικά.
  • Πρόγραμμα «Νερό» με ενημέρωση για την σπουδαιότητα του νερού, παιχνίδια για μικρά και μεγάλα παιδιά «mess play» σε γκρουπάκια ολιγομελή.
  • Πρόγραμμα «Δάσος και Ζώα» με κουκλοθέατρο για τα ζώα του δάσους, επαναλαμβανόμενο σε γκρουπ.
  • Πρόγραμμα «Ενέργεια», με πειράματα για το τι είναι ενέργεια και πώς επιτυγχάνεται η αειφόρος ανάπτυξη.
  • Πρόγραμμα «Ανακύκλωση/Επαναχρησιμοποίηση-Κομποστοποίηση» με ενημέρωση σχετικά με την κομποστοποίηση και την ανακύκλωση υλικών.
  • Διαδραστικό πρόγραμμα ζωγραφικής για το περιβάλλον από την εικαστικό Ελένη Παναγιωτοπούλου.
  • Έκθεση έργων με θέμα το περιβάλλον των μαθητών που συμμετέχουν στα προγράμματα ζωγραφικής της ΔΗΚΕΦΙΨ, με την εικαστικό Άντα Τσιροπούλου.

Ο Πέρι, η μασκότ της μεγάλης εκδήλωσης υποδεχόταν τον κόσμο, ενώ οι εργαζόμενοι-εμψυχωτές ήταν ομοιόμορφα και χαρούμενα ντυμένοι. Σε κάθε επισκέπτη μοιράστηκαν αναμνηστικά δώρα με τσάντες ανακυκλωμένες, σημειωματάριο από ανακυκλωμένα υλικά.

Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΥΣΚΕΥΩΝ διέθεσε τους κάδους ανακύκλωσης ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών.

Ακόμη υπήρχαν δύο στήλες -προσφορά από την ΑΦΗΣ, για συλλογή φορητών συσσωρευτών-μπαταριών, αλλά και ενημερωτικό υλικό.

Τέλος, το τρενάκι του Οικολογικού Πάρκου επισκευάστηκε, αναβαθμίστηκε, πιστοποιήθηκε, και σύντομα θα μεταφέρει τα παιδιά, όπως ενημερώνει η δημοτική αρχή.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet