Κάθε μήνα… έχουμε θέμα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Φιλοθέης – Ψυχικού
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Κάθε μήνα… έχουμε θέμα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Φιλοθέης – Ψυχικού

Το 2018 στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Φιλοθέης – Ψυχικού… «κάθε μήνα θα έχουμε… θέμα» στο πλαίσιο νέας πιλοτικής δράσης της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος.

Με το καινούργιο αυτό πρόγραμμα, που υποστηρίζει τα παιδικά τμήματα των βιβλιοθηκών κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους, η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών (ΔΕΒ) επιχειρούν να αναδείξουν μακροπρόθεσμα τις δυνατότητες των βιβλιοθηκών ως κέντρα παιδείας και εκπαίδευσης, όπου η γνώση είναι ένα διαρκές πεδίο εξερεύνησης και ανακάλυψης.

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη, ως μέλος του (ΔΕΒ), θα υλοποιήσει το συγκεκριμένο πρόγραμμα στα δημοτικά σχολεία που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον.

Λεπτομέρειες του προγράμματος

Δράση: Τέσσερα εργαστήρια κάθε μήνα για σχολικές τάξεις γύρω από ένα κοινό θέμα.

Ηλικίες: τα θέματα που επιλέγονται απευθύνονται σε παιδιά του Δημοτικού και κυρίως στις ηλικίες 8 – 12 χρονών.

Διάρκεια: κάθε μηνιαίο θέμα περιλαμβάνει τέσσερις εβδομαδιαίες συναντήσεις, διάρκειας 1 ½ ωρών η κάθε μία.

Υλοποίηση: Αγγελική Φουρνάρη, προϊσταμένη Δημοτικής Βιβλιοθήκης

Τα θεματικά πεδία για κάθε μήνα, όπως σημειώνονται σε ανακοίνωση του Δήμου, είναι:

Το θέμα του Ιανουαρίου είναι οι «Ερωτήσεις». Ξεκινάμε τον καινούργιο χρόνο με έναν κατάλογο ερωτήσεων προς τον εαυτό μας που αναζητούν απαντήσεις. Μαθαίνουμε τεχνικές για να ρωτάμε έτσι ώστε να παίρνουμε τις πιο ολοκληρωμένες απαντήσεις, διαβάζουμε και απαντάμε ερωτήσεις από λογοτεχνικά βιβλία.

Αφιερώνουμε τον Φεβρουάριο στις «Μάσκες», το σύμβολο του καρναβαλιού, που όμως το εξερευνούμε ιστορικά και καλλιτεχνικά.

Ο Μάρτιος είναι ο μήνας της «Ποίησης» και στις βιβλιοθήκες αναρωτιόμαστε τι είναι ένα ποίημα, αναγνωρίζουμε τους ποιητές από τις λέξεις τους και αναζητούμε τη σχέση της ποίησης με τις άλλες τέχνες.

Ο Απρίλιος είναι ένας «Εικαστικός Μήνας». Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τους πίνακες του Ρενέ Μαγκρίτ που κρύβουν φιλοσοφικές σκέψεις και ιδέες.

Ο Μάιος είναι αφιερωμένος στην «Ευρώπη», καθώς στις 9 Μαΐου είναι η Ημέρα της Ευρώπης και το 2018 είναι έτος ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς. Προσεγγίζουμε την ήπειρο που κατοικούμε μέσα από τους μύθους της, την ιστορία της και τις διατροφικές συνήθειες των κατοίκων της.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet