Μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων στον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού συζήτησαν δήμαρχος και σχολική κοινότητα
Κοινωνία

Μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων στον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού συζήτησαν δήμαρχος και σχολική κοινότητα

Τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 4/5, υπό τον δήμαρχο Δημήτρη Γαλάνη και με την παρουσία των γυμνασιαρχών και λυκειαρχών των Δημόσιων Σχολείων του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού, καθώς και των προέδρων των Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων.

Οι συνολικά 21 συμμετέχοντες συζήτησαν όλα τα απαραίτητα θέματα ώστε τα παιδιά να μπορέσουν να επιστρέψουν (τη Δευτέρα 11/5 για τα Λύκεια και τη Δευτέρα 18/5 για τα Γυμνάσια) στα σχολεία τους, βρίσκοντάς τα καθαρά και ασφαλή.

Στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης οι καθηγητές αντάλλαξαν μαζί με τον δήμαρχο και τον πρόεδρο της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, Δημήτρη Φωτιάδη, απόψεις για θέματα καθαριότητας, απολύμανσης, καθώς και ασφάλειας και υγιεινής.

Μετά το πέρας της συνάντησης, συμφωνήθηκε να ενισχυθεί ο αριθμός των καθαριστριών των σχολικών μονάδων του Δήμου, καθώς και να πραγματοποιείται σχολαστικός καθαρισμός των σχολικών εγκαταστάσεων δύο τουλάχιστον φορές την ημέρα, ενώ θα πραγματοποιείται και συστηματικός εξαερισμός των αιθουσών τους.

Τέλος, συζητήθηκε η εκ περιτροπής προσέλευση των μαθητών, καθώς και η σωστή διάταξη των θρανίων.

Παρότι αποφασίστηκε, με σύμφωνη γνώμη του δημάρχου, να πραγματοποιούνται απολυμάνσεις στο τέλος κάθε εβδομάδας στα σχολεία, νεώτερη οδηγία της υπουργού Παιδείας, Ν. Κεραμέως, αλλάζει τα δεδομένα, τονίζοντας ότι απολύμανση με βάση τις οδηγίες των επιστημόνων πρέπει να γίνεται μόνο όταν υπάρχουν κρούσματα!

Στο τέλος της διαδικτυακής συνεδρίασης, οι λυκειάρχες και οι γυμνασιάρχες ευχαρίστησαν τον δήμαρχο για αυτή του την πρωτοβουλία, καθώς και για όλη την προετοιμασία και τον σχολαστικό τρόπο τήρησης του πρωτοκόλλου που εφαρμόζει ο Δήμος κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Να σημειωθεί ότι ο Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού έχει φροντίσει να προμηθεύσει με αντισηπτικά και μάσκες όλους τους καθηγητές και όσους μαθητές το επιθυμούν, καθώς και ότι οι φύλακες της ιδιωτικής εταιρείας με την οποία συνεργάζεται ο Δήμος θα επιστρέψουν στα δημόσια σχολεία του.

«Είμαστε πάντα κοντά στα παιδιά, στο εκπαιδευτικό προσωπικό και στους γονείς», το μήνυμα της δημοτικής αρχής.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet