Μαθητές του ΓΕΛ Φιλοθέης θα συμμετάσχουν στον διαγωνισμό εικονικής επιχείρησης «Evolve»
Κοινωνία

Μαθητές του ΓΕΛ Φιλοθέης θα συμμετάσχουν στον διαγωνισμό εικονικής επιχείρησης «Evolve»

Ο δήμαρχος Φιλοθέης-Ψυχικού, Δημήτρης Γαλάνης, ενημερώνει του δημότες ότι μαθητές του Γενικού Λυκείου Φιλοθέης θα συμμετάσχουν στον διαγωνισμό εικονικής επιχείρησης «Evolve», που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του υπουργείου Εσωτερικών.

Σύμφωνα με τον κ. Γαλάνη, σκοπός του διαγωνισμού είναι η υλοποίηση προγραμμάτων που προάγουν την καινοτόμο σκέψη, την επιχειρηματικότητα και την ανάληψη πρωτοβουλιών από τους μαθητές, με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος.

Με αφορμή τη συμμετοχή μαθητών του σχολείου της πόλης στον ανωτέρω διαγωνισμό, ο δήμαρχος Φιλοθέης-Ψυχικού συναντήθηκε με τρία παιδιά από το ΓΕΛ Φιλοθέης τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου.

Και αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση:

Είχα τη μεγάλη χαρά σήμερα να συναντήσω και να ακούσω μια ιδιαίτερα καινοτόμα παρουσίαση από τον Μάριο, τη Λενιώ και την Αλεξάνδρα, μαθητές της πρώτης και της δευτέρας Λυκείου του ΓΕΛ Φιλοθέης.

Οι μαθητές μας πρόκειται να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό εικονικής επιχείρησης «Evolve», που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του υπουργείου Εσωτερικών, με σκοπό την υλοποίηση προγραμμάτων που προάγουν την καινοτόμο σκέψη, την επιχειρηματικότητα και την ανάληψη πρωτοβουλιών με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος.

Μας παρουσίασαν, λοιπόν, ένα οικολογικό παγκάκι, που θα σέβεται και θα εξυπηρετεί το περιβάλλον!

Μας εξήγησαν ότι θα είναι αποκλειστικά κατασκευασμένο από συμπιεσμένα ανακυκλώσιμα υλικά, ενώ θα φέρει δύο κάδους ανακύκλωσης, που θα διαθέτουν αισθητήρες και θα ειδοποιούν τα απορριμματοφόρα λίγο πριν γεμίσουν οι κάδοι, ελαχιστοποιώντας τα δρομολόγιά τους. Τέλος, με σκοπό να αξιοποιήσουν τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, πρόκειται να τοποθετήσουν στο παγκάκι ηλιακά πάνελ για το φωτισμό του γύρω/περιβάλλοντα χώρου και τη φόρτιση ηλεκτρικών συσκευών.

Προσωπικά δεσμεύτηκα ενώπιόν τους ότι θα αποστείλω επιστολή στη διοργανώτρια αρχή, ότι θα εισηγηθώ στα αρμόδια όργανα να απορροφήσουμε τα πρώτα 100 παγκάκια όταν τα παράξουν, σε σχολεία και πάρκα του Δήμου μας.

Συγχαίρω τον διευθυντή του σχολείου Πέτρο Ματζάκο καθώς και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και θα ευχηθώ την καλύτερη επιτυχία και μόνο εις ανώτερα! Είμαστε πάντα δίπλα στους μαθητές, αρωγοί σε κάθε τους όνειρο και φιλοδοξία.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet