Ο Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού βράβευσε τους αριστούχους των πανελληνίων 2020
Κοινωνία

Ο Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού βράβευσε τους αριστούχους των πανελληνίων 2020

Με έναν εντελώς ξεχωριστό τρόπο, διαδικτυακά, πραγματοποιήθηκε και φέτος, η καθιερωμένη βράβευση των αποφοίτων των δημόσιων σχολείων του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού, που εισήχθησαν σε ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, όπως ενημερώνει η δημοτική αρχή.

Ο δήμαρχος Δημήτρης Γαλάνης υποδέχθηκε μαζί με τον αντιδήμαρχο Γιώργο Παπαχρόνη και την πρόεδρο του Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων & Κηδεμόνων των Σχολείων του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού, Γιώτα Τσαντήλα Πλιάκα και επιβράβευσε με τιμητικά διπλώματα τους 50 αποφοίτους από τα τέσσερα δημόσια λύκεια του Δήμου, που εισήχθησαν στα ελληνικά πανεπιστήμια συγκεντρώνοντας πάνω από 18.000 μονάδες .

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, στην ιδιαίτερη αυτήν εκδήλωση, θα απηύθυνε χαιρετισμό η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, η οποία ανέφερε:

«Να συγχαρούμε όλα τα παιδιά μας που πέτυχαν τους στόχους τους, αλλά και τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, τις οικογένειες τους γιατί όλοι συνέβαλαν στις σημερινές διακρίσεις για τις οποίες επιβραβεύονται. Εύχομαι λοιπόν κάθε επιτυχία στα επόμενα βήματα σας.

»Επίσης θα ήθελα να συγχαρώ την ομάδα RAISE με την οποία είχα την χαρά να συναντηθώ και να δω από κοντά το καινοτόμο παγκάκι που δημιούργησαν.

»Για μία ακόμη φορά λοιπόν στους μαθητές που το εμπνεύστηκαν και στους καθηγητές τους, τα πιο θερμά συγχαρητήρια».

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Φιλοθέης-Ψυχικού, Δημήτρης Γαλάνης, «για μένα, η στήριξη της Παιδείας ως αξίας, με συνέπεια είναι η πάγια και μακροπρόθεσμη δέσμευσή μου, αποτελεί αντανάκλαση των αρχών μου, αλλά και του δημόσιου λειτουργήματος που υπηρετώ.

»Φέτος ξεπεράσατε τους εαυτούς σας! Είκοσι μονάδες πάνω από το μέσο όρο του πανελλήνιου δείκτη επιτυχιών. 96,2% εμείς, δηλαδή, εσείς, 77% το ποσοστό των άλλων σχολείων όλης της Ελλάδας! Το Βαρβάκειο πρότυπο, συνεχίζοντας την παράδοση, άγγιξε την κορυφή με 96 επιτυχόντες και ποσοστό 100%. Από τη Φιλοθέη εισάγεται το 100% δηλ. 82 μαθητές, το Λύκειο Ψυχικού έπιασε το 97,7% με 52 νέους φοιτητές μας ενώ το ΓΕΛ του Νέου Ψυχικού φθάνει στο 90,53 με 115 εισαχθέντες! Ποιος είναι ο καλύτερος; Και τα τέσσερα σχολεία μας! Είσαστε οι ΠΡΩΤΟΙ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ πανελληνίως.

»Να ξεχωρίσω ακόμη και να νιώσω καμάρι για λογαριασμό σας και με την 100% επιτυχία εισαγωγής σας στις θετικές σχολές!

»Τα καταφέρατε τόσο καλά που από τους 134 εισαχθέντες πανελληνίως οι οποίοι συγκέντρωσαν πάνω από τα 19.000 μόρια, οι τρεις προέρχονται από τα δικά μας λύκεια.

»Σήμερα για έναν επιπλέον λόγο αισιοδοξώ & ελπίζω ότι το αύριο της χώρας μας, το μέλλον της Ελλάδας, στηρίζεται σε αρίστους σαν εσάς που εισαχθήκατε στα πανεπιστήμια των στόχων σας, αφού πρωτεύσατε στα δημόσια σχολεία μας.

»Η επιβράβευση της προσπάθειας των νέων μας η κατάκτηση της γνώσης & η αναγνώριση των ικανών και των άξιων, αποτελούν για μένα προοπτική και εγγύηση για το αύριο.

»Συγχαίρω και για την πρωτοβουλία της σημερινής βράβευσης ενδυνάμωσης & ενθάρρυνσης της νεολαίας μας, τους αγαπητούς καθηγητές και διευθυντές των σχολείων σας, που αναζήτησαν, αλλά κυρίως ανέδειξαν με τους κόπους τους όχι τον ένα και μοναδικό νικητή μέσα από μία διαδικασία ανταγωνισμού, αλλά απονέμουν δίκαια τα πολλά μπράβο ισότιμα σε όλους τους επιτυχόντες.

»Για μένα η στήριξη της Παιδείας ως αξίας, με συνέπεια είναι η πάγια και μακροπρόθεσμη δέσμευσή μου, αποτελεί αντανάκλαση των αρχών μου, αλλά και του δημόσιου λειτουργήματος που υπηρετώ.

»Είμαι τέλος βέβαιος ότι όταν θα τελειώνετε τη σχολή που επιλέξατε και αριστεύσατε για την εισαγωγή σας, να μπορείτε να σταδιοδρομήσετε, να αναπτύξετε τη δημιουργικότητά σας στη χώρα μας και να συμβάλετε στην ευημερία όλων μας.

»Τέλος ένα μεγάλο μπράβο δικαιούνται οι γονείς σας που στήριξαν την προσπάθειά σας, υπερέβησαν εαυτούς μέσα στις αντιξοότητες της πανδημίας και στάθηκαν δίπλα σας με δύναμη και αισιοδοξία εώς ότου πετύχετε την πρώτη μεγάλη νίκη της ζωής σας, το καθοριστικό επόμενο βήμα».

Ακολούθησε η επίδοση των επαίνων σε όλους τους μαθητές των λυκείων Νέου Ψυχικού, Ψυχικού-Φιλοθέης και Βαρβακείου, ενώ τα συγχαρητήρια του διατύπωσε με σύντομη ομιλία και ο αντιδήμαρχος πρόεδρος της διεύθυνσης Επιτροπής Παιδείας, Γιώργος Παπαχρόνης, αναφέροντας:

«Το αναμνηστικό δίπλωμα που παίρνετε σήμερα έχει ασήμαντη υλική αξία.

»Θα σας συντροφεύει όμως στη ζωή σας αυτό που συμβολίζει, την αναγνώριση της προσπάθειας και του μόχθου που κρύβεται πίσω από κάθε σκοπό που κατακτάτε. Εμείς στον Δήμο μας πιστεύουμε στην αριστεία και παλεύουμε γι’ αυτήν και θα την ενισχύουμε με κάθε τρόπο και μέσον, γιατί μας το επιτάσσει ο Όμηρος: “Πάντοτε να αριστεύσεις και να διακρίνεσαι μεταξύ άλλων” και ο Περικλής στον Επιτάφιο του μας λέει: “Σε όποια πόλη βραβεύονται οι άριστοι εκεί ζουν και οι άριστοι πολίτες”».

Από την πλευρά της η προέδρος των Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού, Γιώτα Τσαντήλα-Πλιάκα, έδωσε πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και υπογράμμισε:

«Ας είναι η επιτυχία σας αυτή, η πιο μικρή από τις πολλές και μεγάλες που εύχομαι να έρθουν στην ζωή σας. Είσαστε τα πρώτα παιδιά μας, οι πρώτοι εισαχθέντες στα πανεπιστήμια εν μέσω πανδημίας που παρά τα μεγάλα προβλήματα, κατορθώσατε και φτάσατε τον σκοπό σας, γι’ αυτό και σας αξίζουν ακόμη περισσότερα μπράβο.

»Συγχαίρω και τους γονείς σας οι οποίοι με το ψυχικό τους σθένος συνέβαλαν στην μείωση του άγχους σας για να πετύχετε μέγιστες διακρίσεις».

Η τελετή ολοκληρώθηκε με την επιβράβευση των 18 μαθητών της ομάδας RAISE.

«Έχουμε ενθουσιαστεί με την πανελλήνια πρωτιά σας σε αυτό τον πρώτο διαγωνισμό καινοτομίας και θέλουμε για μία ακόμη φορά να σας συγχαρούμε, για την τόσο σύγχρονη καινοτόμο ιδέα σας, που οδήγησε σε αυτό το θαυμάσιο προϊόν το οικολογικό παγκάκι από ανακυκλωμένα υλικά. Όλοι μαζί και ως ομάδα και ένας-ένας αξίζετε συγχαρητήρια. Επιβραβεύουμε το ομαδικό πνεύμα και την αντίληψη καλής αγαστής συνεργασίας που αναπτύξατε για να έρθει εις πέρας η νικητήρια συμμετοχή σας. Σας εύχομαι ένα μέλλον με ακόμη μεγαλύτερα επιτεύγματα με υγεία και επιβράβευσης σε όλη σας τη ζωή», τόνισε ο δήμαρχος Φιλοθέης-Ψυχικού.

Το ΓΕΛ του Νέου Ψυχικού έφτασε στο 90,53 με 115 εισαχθέντες, το Λύκειο Ψυχικού έπιασε το 97,7% με 52 νέους φοιτητές, ενώ στη Φιλοθέη εισάγεται το 100% δηλ. 82 μαθητές. Το Βαρβάκειο Πρότυπο Λύκειο -συνεχίζοντας την παράδοση- άγγιξε και αυτό την κορυφή με 96 επιτυχόντες και ποσοστό 100%, επισημαίνει η διοίκηση.

Εν συνεχεία, η δημοτική αρχή Φιλοθέης-Ψυχικού αναφέρει:

Οι μαθητές μας τα κατάφεραν τόσο καλά, που από τους 134 εισαχθέντες πανελληνίως -οι οποίοι συγκέντρωσαν πάνω απ;o τα 19.000 μόρια- και οι τρεις προέρχονται από τα λύκεια του Δήμου μας.

Τέλος, στην εκδήλωση βραβεύτηκε και η ομάδα RAISE η οποία συνέβαλε -με το Α’ βραβείο που κέρδισε το περίφημο παγκάκι της στον διαγωνισμό Envolve Entrepreneurship GR- στο να προσφέρει καινοτόμο λύση για πιο πράσινη, πιο ψηφιακή και πιο υγιή κοινωνία!

Οι σημαντικές επιτυχίες των σχολείων μας στηρίχθηκαν κατά μεγάλο μέρος στη δουλειά, την εργατικότητα και το φιλότιμο της των καθηγητών και γονέων. Χωρίς τις δικές τους ακούραστες προσπάθειες δεν θα είχαμε φτάσει ως εδώ. Και εις ανώτερα σε όλους!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet