Ο Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού υποδέχεται ως δημότη τον Έλληνα καθηγητή Δημήτρη Νανόπουλο
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Ο Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού υποδέχεται ως δημότη τον Έλληνα καθηγητή Δημήτρη Νανόπουλο

Η δήμαρχος Δημήτρης Γαλάνης, υποδέχθηκε στο γραφείο του τον διακεκριμένο Έλληνα καθηγητή κ. Δημήτρη Νανόπουλο και παρέλαβε αίτηση για να γίνει, ο κ. Νανόπουλος, δημότης Φιλοθέης-Ψυχικού, όπως ενημερώνει το γραφείο Τύπου του Δήμου.

Εν συνεχεία, η σχετική ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Ο κ. Δ. Νανόπουλος είναι μέλος της Ακαδημίας Αθηνών και διακεκριμένος καθηγητής Φυσικής Υψηλών Ενεργειών στο TEXAS A&M University.

Επαγγελματική πορεία

Διετέλεσε ερευνητής στο Κέντρο Πυρηνικών Ερευνών Ευρώπης (CERN) στη Γενεύη της Ελβετίας και επί σειρά ετών ανήκε στο ανώτερο ερευνητικό προσωπικό του Κέντρου.

Διετέλεσε ερευνητής στην Ecole Normale Superieure (στο Παρίσι) και στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ των ΗΠΑ. Το 1989 εξελέγη καθηγητής στο τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Τέξας Α&Μ, College Station, όπου από το 1992 είναι διακεκριμένος καθηγητής και όπου από το 2002 κατέχει την έδρα Mitchell/Heep της Φυσικής Υψηλών Ενεργειών.

Είναι διευθυντής του Κέντρου Αστροσωματιδιακής Φυσικής του Κέντρου Προχωρημένων Ερευνών (HARC), στο Χιούστον, Τέξας, όπου διευθύνει ερευνητικό τμήμα του World Laboratory, που εδρεύει στη Λωζάνη.

Ερευνητικό έργο

Το κύριο ερευνητικό του έργο ανήκει στο πεδίο της σωματιδιακής φυσικής (ή φυσική υψηλών ενεργειών) και της κοσμολογίας, ενώ στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα ανήκουν και η δημιουργία μιας ενοποιημένης θεωρίας όλων των δυνάμεων της φύσης, η θεωρία του Παντός, η υπέρσυμμετρία, η υπερβαρύτητα, οι θεωρίες υπερχορδών και η Βιοφυσική.

Έχει συγγράψει πάνω από 680 πρωτότυπες εργασίες συμπεριλαμβανομένων 15 βιβλίων. Έχει πάνω από 45.290 ετεροαναφορές. Θεωρείται ότι έχει τον 4ο υψηλότερο h-index στον κόσμο ανάμεσα στους θεωρητικούς φυσικούς.

Με ιδιαίτερη τιμή, τον υποδεχόμαστε ως δημότη Φιλοθέης-Ψυχικού.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet