Ο Δ. Γαλάνης καλεί τους δημότες Φιλοθέης – Ψυχικού να συνδράμουν στην καταπολέμηση των κουνουπιών
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Ο Δ. Γαλάνης καλεί τους δημότες Φιλοθέης – Ψυχικού να συνδράμουν στην καταπολέμηση των κουνουπιών

Ο δήμαρχος Φιλοθέης – Ψυχικού, Δημήτρης Γαλάνης, καλεί τους δημότες να συνδράμουν τη γενικότερη προσπάθεια του Δήμου για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των κουνουπιών.

Ειδικότερα, ο κ. Γαλάνης σημειώνει ότι «το κυνήγι του κουνουπιού έχει ξεκινήσει φέτος νωρίς από τον Δήμο μας. Μπήκαμε δυναμικά στην προσπάθεια, επιλέγοντας μια εταιρεία με εμπειρία στην καταπολέμηση κουνουπιών σε υπαίθριες περιοχές και όχι σε αστικό περιβάλλον», για να προσθέσει ότι οι ψεκασμοί προνυμφοκτονίας έχουν ήδη πραγματοποιηθεί σε όλα τα φρεάτια ομβρίων σε δημόσιους χώρους, στο ρέμα της Φιλοθέης και γενικά σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους εστίας αναπαραγωγής κουνουπιών», συμπληρώνοντας ότι «τα πρώτα δείγματα είναι θετικά!.

Στη συνέχεια ο δήμαρχος αναφέρει ότι «παρότι βρισκόμαστε στα μέσα Ιουνίου και περάσαμε ήδη έναν εβδομαδιαίο καύσωνα, δεν υπήρξε έξαρση. Αντίθετα, η εμφάνιση των κουνουπιών είναι σημαντικά μικρή. Μην ξεχνάμε όμως ότι το μεγαλύτερο μέρος του πρασίνου στο προάστιό μας βρίσκεται στους κήπους των σπιτιών μας, όπου αποτελούν εστίες κουνουπιών, καθώς και ότι σημαντικές εστίες είναι και οι πισίνες», ενώ επισημαίνει ότι «για να βελτιστοποιηθεί η καταπολέμηση των κουνουπιών χρειάζεται και η συνδρομή των κατοίκων. Χωρίς αυτή τη βοήθεια, τα αποτελέσματα θα είναι περιορισμένα».

Ακόμη, ο κ. Γαλάνης υπογραμμίζει ότι ο Δήμος συνεχίζει τους ψεκασμούς και κάνει συνεχείς δειγματοληψίες, ενημερώνοντας τους δημότες ότι θα πρέπει και οι ίδιοι να ελέγξουν τους κήπους τους, να ανακαλύψουν τις κρυμμένες εστίες και να προβούν -εφόσον χρειάζεται- σε ψεκασμό.

Και ο δήμαρχος Φιλοθέης – Ψυχικού καταλήγει:

«Ελάτε να αποδείξουμε ότι όλα τα προβλήματα, ακόμη και εκείνα που μπορεί να φάνταζαν ως καθιερωμένα και μη αναστρέψιμα, έχουν λύση.

»Αρκεί να συνεργαστούμε όλοι μαζί!»

Για οποιαδήποτε βοήθεια οι κάτοικοι μπορούν να επικοινωνούν με το γραφείο του δημάρχου στον τηλ. αριθμό 213 2014705 ή με την αρμόδια αντιδήμαρχο Ελ. Ζέππου στον τηλ. αριθμό 69 44581560.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet