Πρόσκληση στην τελετή λήξης του Μαραθωνίου Ανάγνωσης από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη
Κοινωνία

Πρόσκληση στην τελετή λήξης του Μαραθωνίου Ανάγνωσης από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Φιλοθέης – Ψυχικού προσκαλεί τα παιδιά στην Τελετή Λήξης του Μαραθώνιου Παιδικής Ανάγνωσης το Σάββατο 10 Ιουνίου 2017, στις 11:00, στην Παιδική Βιβλιοθήκη «Μίμης Βασιλόπουλος», Παλαιολόγου, Αβέρωφ & Σόλωνος, Χαλάνδρι.

Το εκπαιδευτικό & ψυχαγωγικό πρόγραμμα του 12ου Μαραθώνιου Παιδικής Ανάγνωσης αγκαλιάστηκε από όλα τα σχολεία του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού (δημόσια & ιδιωτικά) από τον περασμένο Δεκέμβριο. Πρόκειται ένα ετήσιο εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό πρόγραμμα που ξεκίνησε τη σχολική χρονιά 2005 – 2006 από τον Δήμο Χαλανδρίου και συνεχίζεται μέχρι σήμερα με μεγάλη επιτυχία. Φέτος, είναι η πρώτη φορά που ο Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού, στο πλαίσιο των δράσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης για την ενδυνάμωση της αναγνωστικής συνήθειας στα παιδιά, συμμετείχε στον Μαραθώνιο Παιδικής Ανάγνωσης, όπως μας ενημερώνει η δημοτική σύμβουλος Έλση Δημουλά, μέλος του Δ.Σ. του ΟΚΑΠΑ.

Πώς λήγει ο 12ος Μαραθώνιος Παιδικής Ανάγνωσης

Οι μαθητές των δημόσιων και ιδιωτικών δημοτικών σχολείων καλούνται, μέχρι 7 Ιουνίου, να απαντήσουν σε ερωτήσεις για τα βιβλία που διάβασαν.

Τα παιδιά της Β’, Γ’ & Δ’ δημοτικού θα πρέπει ν’ απαντήσουν σωστά σε τουλάχιστον 10 ερωτήσεις, ενώ τα παιδιά της Ε’ & ΣΤ’ Δημοτικού θα πρέπει να απαντήσουν σωστά σε τουλάχιστον 6 ερωτήσεις.

Τα παιδιά της Α’ Δημοτικού, όπως κάθε χρόνο, δεν θα απαντήσουν σε ερωτήσεις, αλλά θα μας παρουσιάσουν τις εικαστικές τους δημιουργίες από τα αγαπημένα τους βιβλία στη γιορτή λήξης και θα πάρουν δώρο από ένα βιβλίο.

Μια αναγνωστική διαδρομή γεμάτη  εμπειρίες έφτασε στο τέλος της!

Τα έντυπα ερωτήσεων – απαντήσεων του Μαραθωνίου μπορούν τα παιδιά να τ’ αναζητήσουν στα σχολεία τους ή και στη βιβλιοθήκη, και αφού απαντήσουν, στη συνέχεια, θα δώσουν το έντυπο είτε στο σχολείο τους είτε στη βιβλιοθήκη.

Οι απαντήσεις θα συγκεντρωθούν και όσοι/όσες απαντήσουν σωστά θα μπουν στην κλήρωση για τα μεγάλα δώρα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet