«Ώσπου να πάψει ο πόλεμος…» στο Πολιτιστικό Κέντρο Μπενετάτου στο Ψυχικό
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

«Ώσπου να πάψει ο πόλεμος…» στο Πολιτιστικό Κέντρο Μπενετάτου στο Ψυχικό

Ένα ενδιαφέρον αφηγηματικό δρώμενο για τον αγώνα του ελληνικού λαού ενάντια στον φασισμό και τον ναζισμό θα απολαύσουν όσοι βρεθούν στο Πολιτιστικό Κέντρο Μπενετάτου στο Παλαιό Ψυχικό (Δρόση 2 και Δροσίνη) την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018 στις 20:30. Η αφηγηματική – μουσική παράσταση με θέμα την επέτειο του ΟΧΙ έχει τίτλο «Ώσπου να πάψει ο πόλεμος…».

Ιστορικά ντοκουμέντα, μαρτυρίες από το μέτωπο, λογοτεχνικά κείμενα και τραγούδια της εποχής του Μεσοπολέμου – Πολέμου – Κατοχής συνδυάζονται για να αναβιώσουν την εποχή και τα γεγονότα.

Οι αφηγήτριες Βιολέτα Σολιδάκη και Ανεζούλα Κατσιμπίρη ζωγραφίζουν με λόγια ζωηρές εικόνες του αγώνα του ελληνικού λαού ενάντια στους κατακτητές. Με τη βοήθεια ζωντανής μουσικής, αλλά και αποσπασμάτων από εφημερίδες, ηχητικών ντοκουμέντων και μαρτυριών, ζωντανεύουν την εποποιία του ΄40 και τα δύσκολα χρόνια της Γερμανικής Κατοχής. Θα ακουστούν τραγούδια του μεσοπολέμου, του ΄40 και ρεμπέτικα της Κατοχής. Η παράσταση είναι κατάλληλη για όλες τις ηλικίες. Είσοδος ελεύθερη για το κοινό.

Επιμέλεια – αφήγηση: Βιολέτα Σολιδάκη, Ανεζούλα Κατσιμπίρη

Συνοδεύουν οι μουσικοί:

  • Αφροδίτη Αλεξανδροπούλου: τραγούδι
  • Παναγιώτης Γλέκας: μπουζούκι
  • Θωμάς Μητροφάνης: κιθάρα – πλήκτρα
  • Λάουρα Πετρικόλα: ακορντεόν

Κρατήσεις θέσεων: τηλ. 210 6745135

«Όταν ένας λαός υπερασπίζεται τον τόπο του, καταφέρνει πολλά και μεγάλα, γιατί στις δύσκολες στιγμές ξυπνούν κι οι πεθαμένοι του και αγωνίζονται μαζί με τους ζωντανούς. Την πατρίδα δεν την κάνει το χώμα, παρά οι πρόγονοι, που χρειάστηκαν αιώνες για να πλάσουν την ψυχή της. Άμα όμως μια φορά την έφτιασαν, εξακολουθούν να τη διευθύνουν».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet