Το πρόγραμμα «ΠαίΖΩ στο Προάστιό μου» του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού ξεκινά στις 4 Δεκεμβρίου
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Το πρόγραμμα «ΠαίΖΩ στο Προάστιό μου» του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού ξεκινά στις 4 Δεκεμβρίου

Ο δήμαρχος Φιλοθέης-Ψυχικού, Δημήτρης Γαλάνης και η πρόεδρος του ΟΚΑΠΑ, Σοφία Βυθούλκα οργάνωσαν το πρόγραμμα «ΠαίΖΩ στο Προάστιό μου», το οποίο ξεκινά στις 4 Δεκεμβρίου.

Όπως αναφέρει η δημοτική αρχή, πρόκειται για ένα καινοτόμο και πρωτοποριακό πρόγραμμα εκπαιδευτικών βιωματικών εργαστηρίων κοινωνικο-συναισθηματικής ανάπτυξης με σκοπό την πρακτική εφαρμογή βιωματικών δράσεων ικανών να παρέμβουν θετικά στην ενδυνάμωση, τον εμπλουτισμό του συναισθηματικού κόσμου του παιδιού και στην ανάπτυξη όλων των ικανοτήτων και δεξιοτήτων που συνιστούν τη συναισθηματική του νοημοσύνη.

Τα παιδιά συμμετέχουν ενεργά σε ποικίλες κι ευχάριστες δραστηριότητες μέσα από το παιχνίδι, τη μουσική και την κίνηση, εικαστικά μέσα, τη θεατρική και αφηγηματική τέχνη, άλλες δημιουργικές τέχνες και τεχνικές, τη συζήτηση σε κύκλο, την προβολή και άλλες πρακτικές, που εφαρμόζονται ως εργαλείο δημιουργώντας προγραμματισμένες ευκαιρίες μάθησης.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

 • «Τέχνες και Συναισθήματα»

Ένα βιωματικό εργαστήριο όπου τα παιδιά κάθε εβδομάδα πειραματίζονται με ήχους, μουσική και κίνηση και δημιουργούν έργα τέχνης με σκοπό την προσωπική έκφραση. Εικαστικοί τρόποι αποτύπωσης και ποικίλα ερεθίσματα, εξάπτουν τη φαντασία και μας οδηγούν στην ανακάλυψη του εαυτού τη συναισθηματική επίγνωση και ενδυνάμωση. Οι μικροί καλλιτέχνες, με ετερόκλητα υλικά όπως ο πηλός, ο γύψος, τα τενεκεδένια κουτιά, πολλά ανακυκλώσιμα υλικά κ.ά., αντιλαμβάνονται τον τρόπο με τον οποίο οι τέχνες συνδέονται με τα συναισθήματα και προάγοντας την ενσυναίσθηση «δουλεύουν» ομαδικά για τη δημιουργία μιας εικαστικής εγκατάστασης με εικόνα, ήχο και σωματική έκφραση, η οποία θα παρουσιαστεί στο τέλος των εργαστηρίων με καλεσμένους μικρούς και μεγάλους φιλότεχνους!

Kάθε Σάββατο:

 • 10.00 – 11:00 για παιδιά 2,5 – 4 ετών.
 • 11.00 – 12:00 για παιδιά 5 – 8 ετών.
 • 12.00 – 13:00 για παιδιά 9 – 12 ετών.
 • «Απόψε εαυτοΣχεδιάζουμε»

Διαδραστικά θεατρικά εργαστήρια στα οποία τα παιδιά σχεδιάζουν και παίζουν «ιστορίες» από θεατρικές αναπαραστάσεις, παίρνουν νέους ρόλους, αλλάζουν σκηνικά και μάσκες κ.ά., ανακαλύπτοντας τους δικούς τους προσωπικούς τρόπους έκφρασης. Με αφετηρία πρόσωπα και καταστάσεις της καθημερινής ζωής, αληθινούς και φανταστικούς χαρακτήρες, ήρωες και υπερήρωες, μεταμορφώσεις, τοπία, συναισθήματα, ήχους και φημισμένα έργα τέχνης οι μικροί θεατράνθρωποι αυτοσχεδιάζουν, επικοινωνούν και εκφράζονται φτιάχνοντας δικούς τους κόσμους, με ιδανικά, αξίες και όνειρα και όλα όσα ορίζουν εκείνα ως «σημαντικά». Η λήξη της δράσης «ρίχνει αυλαία» με μια «ανοιχτή» θεατρική παράσταση, με σενάριο, σκηνοθεσία και εκτέλεση από τα ίδια τα παιδιά. Έτοιμοι; ΕαυτοΣχεδιάστε! 

Kάθε Σάββατο:

 • 17.00 – 18:00 για παιδιά 2,5 – 4 ετών.
 • 18.00 – 19:00 για παιδιά 5 – 8 ετών.
 • 19.00 – 20:00 για παιδιά 9 – 12 ετών.
 • «Τα κάτω…πάνω»

Ένα βιωματικό εργαστήριο όπου τα παιδιά, αξιοποιώντας τρόπους βιωματικής έκφρασης, ενθαρρύνονται να συμμετέχουν στις διάφορες δραστηριότητες με αφορμή όλα τα σημαντικά που ορίζονται από τις εκατομμύρια μικρές μας πράξεις: η θέση μας στη Γη, η αξία του τρόπου ζωής, η σημασία των όσων κάνουμε καθημερινά και του πώς συμπεριφερόμαστε. Τα παιδιά κατανοούν την αρμονία και τη σύνδεση ανάμεσα στον ανθρώπινο ρυθμό και τον φυσικό ρυθμό του Σύμπαντος και αναδεικνύοντας τη μοναδικότητά τους δημιουργούν μια νέα τάξη κουλτούρας, βασισμένη εξίσου στον εαυτό, τον άνθρωπο και τη φύση. Συνολικό αποτέλεσμα της δράσης των πρωινών Κυριακάτικων ομάδων θα είναι η δημιουργία μιας έκθεσης – λευκώματος με ανοιχτό διάλογο, βασισμένο στις παραστατικές τέχνες, δημιουργώντας τον κόσμο που ονειρεύονται να ζήσουν υιοθετώντας αειφορικές πρακτικές και στάση.

Kάθε Κυριακή:

 • 10.30 – 11.30 για παιδιά 2,5 – 4 ετών.
 • 11.30 – 12.30 για παιδιά 5 – 8 ετών.
 • 12.30 – 13.30 για παιδιά 9 – 12 ετών.

Το πρόγραμμα είναι δωρεάν για κατοίκους και δημότες, διοργανώνεται σε συνεργασία με το Κέντρο Σχεδιασμού Αειφορικών Δράσεων «Αεί Φέρειν» και πραγματοποιείται στο Αθλητικό Κέντρο Ν. Ψυχικού (Ρήγα Φεραίου 36).

Δηλώσεις συμμετοχής

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet