Το ντοκιμαντέρ «Φιλοθέη η Αγία των Αθηνών» από τον Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού στις 19, 20 & 21/2
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Το ντοκιμαντέρ «Φιλοθέη η Αγία των Αθηνών» από τον Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού στις 19, 20 & 21/2

Ο Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού διοργανώνει τη διαδικτυακή προβολή του αναγνωρισμένου ντοκιμαντέρ «Φιλοθέη η Αγία των Αθηνών», με παρουσία σε πολυάριθμα διεθνή φεστιβάλ, της Φιλοθεάτισας σκηνοθέτη Μαρίας Χατζημιχάλη-Παπαλιού, όπως ενημερώνει η δημοτική αρχή.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να το παρακολουθήσουν ανήμερα της εορτής της Αγίας Φιλοθέης, την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου, στο YouTube κανάλι του Δήμου, όπου θα είναι διαθέσιμη για δύο εικοσιτετράωρα.

Λίγα λόγια για το ντοκιμαντέρ, από τη διοίκηση του Δήμου

Στον τόπο που έδρασε και τελικά μαρτύρησε η Αγία Φιλοθέη, μια γυναίκα που στους σκοτεινούς καιρούς της τουρκοκρατίας επιτέλεσε αξιοθαύμαστο ανθρωπιστικό και παιδαγωγικό έργο. Βοήθησε τους έχοντες ανάγκη με την περιουσία της, ίδρυσε σχολεία για να μορφώσει τις κοπέλες σε μιαν εποχή που αυτό ήταν αδιανόητο και τέλος στάθηκε αρωγός των φτωχών και των κατατρεγμένων.

Η δράση της Αγίας Φιλοθέης αποτελεί έμπνευση, και ο αγώνας της για να αλλάξει ο κόσμος είναι αυτό που τη συνδέει με το σήμερα.

Με την παρουσίαση του ντοκιμαντέρ, ο Δήμος μας επιθυμεί να αναδείξει το σπουδαίο παράδειγμα ανθρωπιστικής και παιδαγωγικής δράσης της Αγίας Φιλοθέης σε όλους τους δημότες, καθώς και την ιστορία πίσω από την ταυτότητα του προαστίου μας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet