Οι δράσεις του Συλλόγου Πεζοπόρων Χαλανδρίου για τον Ιούνιο
Αθλητισμός

Οι δράσεις του Συλλόγου Πεζοπόρων Χαλανδρίου για τον Ιούνιο

Νέες περιπέτειες για μικρούς και μεγάλους έχει ετοιμάσει ο Σύλλογος Πεζοπόρων Χαλανδρίου για τον μήνα Ιούνιο, δίνοντας την δυνατότητα στους φίλους του να απολαύσουν μοναδικές εμπειρίες, όπως ενημερώνει το Δ.Σ.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων του Συλλόγου του Ιουνίου έχει ως εξής:

Κυριακή 6 Ιουνίου: Η Ομάδα Κορυφών κατακτά τον Ταΰγετο

Η Ομάδα Κορυφών των Πεζοπόρων Χαλανδρίου, που αποτελείται από τα πιο έμπειρα μέλη του Συλλόγου στην πεζοπορία-ορειβασία, την Κυριακή 6 Ιουνίου κατακτά τις κορυφές του Ταΰγετου. Μεγαλοπρεπής και επιβλητικός, ο Ταΰγετος είναι ένα από τα μεγαλύτερα βουνά της Ελλάδας. Ο εντυπωσιακός ορεινός όγκος του έχει το μεγαλύτερο ύψος απ’ όλα τα βουνά της Πελοποννήσου (2.407μ.) και γι’ αυτό χαρακτηρίζεται ως «τρούλος του Μοριά». Όμορφα χωριά, δύσβατα μονοπάτια, εύφορες κοιλάδες, διαδοχικές χαραδρώσεις που καταλήγουν στη θάλασσα, απότομες κορυφές και μεγάλα οροπέδια είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του Ταΰγετου. Η Ομάδα Κορυφών θα ανέβει στην κορυφή του Προφήτη Ηλία στα 2.407μ.

Κυριακή 19 & 21 Ιουνίου: Τριήμερο Camping & Rafting στον ποταμό Λάδωνα 

Ένα περιπετειώδες διήμερο διοργανώνουν οι Πεζοπόροι Χαλανδρίου στο φανταστικό Λάδωνα Αχαΐας, με πεζοπορία, rafting και κάμπινγκ στο πανέμορφο χωριό Δάφνη Αχαΐας. Ένα χωριό ανέπαφο από τον χρόνο. Οι κατηφορικοί δρόμοι της Δάφνης με τα γραφικά καλντερίμια, τα πολλά πέτρινα σπίτια που διατηρούν τα ξύλινα μπαλκόνια, τις πόρτες και τα παράθυρά, προκαλούν κάθε επισκέπτη να το εξερευνήσει. Οι συμμετέχοντες θα μείνουν στο καταφύγιο στο βουνό ή εναλλακτικά θα στήσουν τις σκηνές τους σε φυλασσόμενο κάμπινγκ δίπλα στο ποτάμι. Το απόγευμα η ομάδα θα πεζοπορήσει στο παραρεμάτιο μονοπάτι, μια εύκολη διαδρομή 6χλμ., και στην συνέχεια θα ακολουθήσει μπάρμπεκιου, γλέντι και χορός στον χώρο του κάμπινγκ δίπλα στο ποτάμι.

Την Κυριακή το πρωί θα πραγματοποιηθεί η κατάβαση rafting στον ποταμό Λάδωνα, στα  νερά του οποίου κολυμπούσε η θεά Δήμητρα και στις όχθες του κυνηγούσε η θεά Άρτεμις. Η κατάβαση θα γίνει με ειδικές φουσκωτές βάρκες και επαγγελματίες οδηγούς όπου και θα παρέχουν όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό. Πρόκειται για μια εύκολη και ιδανική διαδρομή για αρχάριους διάρκειας περίπου δύο ωρών με βαθμό δυσκολίας 1-2. Οι συμμετέχοντες θα κωπηλατήσουν μέσα σε ένα τούνελ από φυτά και δέντρα, θα διασκεδάσουν και θα κολυμπήσουν στα κρυστάλλινα νερά του ποταμού. Τον υπόλοιπο ελεύθερο χρόνο οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να κάνουν πεζοπορία ή διάφορες υπαίθριες δραστηριότητες που προσφέρει το κάμπινγκ (τοξοβολία, αναρρίχηση, κ.λπ.). Η διαμονή και το rafting είναι συνεργασία με το «Γη και Ύδωρ υπαίθριες δραστηριότητες».

Ο αριθμός συμμετεχόντων είναι περιορισμένος και θα δοθεί προτεραιότητα στα εγγεγραμμένα μέλη του Συλλόγου.

Κυριακή 27 Ιουνίου: Εκδρομή στην Παύλιανη

Την Κυριακή 27 Ιουνίου οι Πεζοπόροι Χαλανδρίου υπόσχονται μια μοναδική εμπειρία για μικρούς και μεγάλους στην εκδρομή που θα πραγματοποιήσουν στο μοναδικό στην Ελλάδα φυσικό πάρκο στις πηγές του Ασωπού, στην πανέμορφη Παύλιανη.

Όταν οι συμμετέχοντες φτάσουν στην Παύλιανη θα χωριστούν σε δύο ομάδες. Η μία ομάδα θα ξεκινήσει την εξόρμηση της με περιήγηση στο Μουσείο Υδροκίνησης. Στη συνέχεια θα πεζοπορήσει σε ένα μαγευτικό μονοπάτι δίπλα στην κοίτη του Ασωπού ποταμού, ανάμεσα στα πλατάνια, τα σφενδάμια, τις καρυδιές και τις καστανιές.

Οι σπάνιοι σχηματισμοί των δέντρων και ο ήχος των πηγών του Ασωπού παρασύρουν τον επισκέπτη σε μια μοναδική εμπειρία ζωής. Στην καρδιά του επιβλητικού ελατοδάσους, έχει διαμορφωθεί το ψυχαγωγικό πάρκο με δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους. Είναι ιδανικό μέρος για όλη την οικογένεια, αλλά κυρίως για τους μικρούς μας φίλους.

Η δεύτερη ομάδα θα πεζοπορήσει σε μια διαδρομή περίπου 8χλμ. με βαθμό δυσκολίας 1+, ακολουθώντας ένα μονοπάτι με φανταστική θέα και πολλές εκπλήξεις, όπως, για τους φανατικούς του «Game of Thrones» υπάρχει ο διάσημος θρόνος, καθώς και ο θρόνος του Δία.

Οι δύο ομάδες θα συναντηθούν στο πάρκο, το οποίο κρύβει ευχάριστες εκπλήξεις σε κάθε του βήμα όπως αιώρες και κούνιες που αιωρούνται πάνω από το ποτάμι, γήπεδο βόλεϊ, ποδοσφαίρου, μπάσκετ, τραμπολίνα και δεντρόσπιτα, κ.ά. Υπάρχει επίσης, ειδικά διαμορφωμένος χώρος με ξαπλώστρες για ένα γρήγορο δροσερό μπάνιο. Από τις πιο ξεχωριστές και πρωτότυπες εμπειρίες είναι το πέρασμα με χειροκίνητο τελεφερίκ (τροχαλία) πάνω από τον ποταμό.

Η εκδρομή θα ολοκληρωθεί με πικ-νικ κάτω από τα έλατα του πάρκου. Εναλλακτικά, οι ταβέρνες της Άνω & Κάτω Παύλιανης φημίζονται για το εξαιρετικό φαγητό τους.

  • Ώρα αναχώρησης: Στις 6:45 συνάντηση στο Μετρό Χαλανδρίου και αναχώρηση του πούλμαν στις 7:00.
  • Προβλεπόμενη ώρα επιστροφής : Στις 8μ.μ. στο Μετρό Χαλανδρίου.

Ο αριθμός συμμετεχόντων είναι περιορισμένος και θα δοθεί προτεραιότητα στα εγγεγραμμένα μέλη του Συλλόγου.

Προϋποθέσεις συμμετοχής

  1. Όλα τα μέλη θα πρέπει να γνωρίζουν και να συμφωνούν με τον «Κανονισμό του Φυσιολατρικού Πεζοπορικού Συλλόγου Χαλανδρίου “Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ”», ο οποίος είναι αναρτημένος στην ιστοσελίδα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Συλλόγου.
  2. Όλα τα μέλη θα πρέπει να έχουν τον απαραίτητο εξοπλισμό, αναλόγως τον βαθμό δυσκολίας της διαδρομής, και υποχρεούνται να ακολουθούν κατά γράμμα τις οδηγίες του αρχηγού της ομάδας.
  3. Λόγω των υγειονομικών μέτρων η συμμετοχή θα είναι περιορισμένη και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για τα εγγεγραμμένα μέλη. Οι συμμετοχές θα πρέπει να δηλωθούν εγκαίρως.
  4. Τα νέα μέλη θα πρέπει να φέρουν την «Δήλωση Απαλλαγής Ευθύνης και Ανάληψης Κινδύνου» υπογεγραμμένη. Όσοι συμμετέχοντες δεν επιθυμούν να είναι στις φωτογραφίες και τα βίντεο που αναρτά η ομάδα στα κοινωνικά μέσα θα πρέπει να ενημερώσουν τους αρμόδιους κατά την δήλωση συμμετοχής τους.
  5. Όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να τηρούν πλήρως τους κανονισμούς και τα μέτρα προστασίας που ισχύουν για την υγεία και έχουν τεθεί από την Πολιτική Προστασία και τον ΕΟΔΥ. Στο πούλμαν είναι υποχρεωτική η μάσκα προσώπου, το αντισηπτικό και οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν κάνει self test.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής απευθύνεστε:

Στο email: [email protected], στον τηλ. αριθμό επικοινωνίας: 69 74999545 (κ. Σωτήρης Μανίκας), στα γραφεία του Συλλόγου: Καρελλά 22, Χαλάνδρι (Συνοικισμός), στο facebook: Ομάδα Πεζοπόροι Χαλανδρίου, στο  instagram: @pezoporoihalandriou, στο site του Συλλόγου: pezoporoihalandriou.gr.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet