Παναγιώτης Τοπάλης: Γέννημα-θρέμμα του ΠΑΚ Χαλανδρίου
Αθλητισμός

Παναγιώτης Τοπάλης: Γέννημα-θρέμμα του ΠΑΚ Χαλανδρίου

Το πλήρες αθλητικό και όχι μόνο, προφίλ του αθλητή του Παναγιώτη Τοπάλη σκιαγραφεί το Πρότυπο Κέντρο Χαλανδρίου, στην ανακοίνωση που ακολουθεί:

Αντιπροσωπευτικό δείγμα της διαχρονικής, επίπονης και μεθοδικής δουλειάς, που εδώ και είκοσι δύο χρόνια γίνεται στο τμήμα της Άρσης Βαρών του ΠΑΚ Χαλανδρίου, είναι ο επίλεκτος αθλητής μας Παναγιώτης Τοπάλης.

Γέννημα, θρέμμα του Συλλόγου μας και επιλογή ενός πολύ επιτυχημένου προγράμματος του παρελθόντος της ΓΓΑ, με τίτλο «εντοπισμός και ανεύρεση αθλητικών ταλέντων», ο συνεργάτης μας Παναγιώτης Αντωνόπουλος εντόπισε τον Παναγιώτη σε Δημοτικό Σχολείο στο Νέο Ηράκλειο Αττικής, ο οποίος στη συνέχεια εγγράφηκε σε έναν επίσης αξιόλογο θεσμό του υπουργείου Παιδείας, τα ΕΤΑΔ (Ειδικά Τμήματα Αθλητικής Διευκόλυνσης).

Η εξοικείωση του Παναγιώτη Τοπάλη με την Άρση Βαρών συνεχίστηκε μέσα από την λειτουργία του ΕΤΑΔ, με προπονητή τον καθηγητή φυσικής αγωγής Μανώλη Ρεμπέλη, το δε συγκεκριμένο πρόγραμμα είχαμε την ιδιαίτερη χαρά να υλοποιείτο στο προπονητήριο του Συλλόγου μας, στο Χαλάνδρι.

Στη συνέχεια πέρασε στα χέρια των καταξιωμένων προπονητών μας, με πρώτο τον κ. Δημήτρη Ηλιάδη, που ξεκίνησε η τεχνική του εξειδίκευση και το μαγικό ταξίδι στον αγωνιστικό αθλητισμό.

Σήμερα, ο Παναγιώτης Τοπάλης είναι ένας από τους μακροβιότερους και πολυτιμότερους Αθλητές του ΠΑΚ Χαλανδρίου και έμπρακτα, επί σειρά ετών, συνέβαλε να διατηρηθεί το Τμήμα μας στην κορυφογραμμή της Πανελλήνιας κατάταξης των Σωματείων της χώρας μας.

Η μεγάλη του αγάπη για την Άρση Βαρών, σε συνδυασμό με τη συνέπεια του στις προπονήσεις, χάρισαν στον Παναγιώτη μια ξεχωριστή αθλητική και αγωνιστική ωριμότητα και σήμερα κατατάσσεται σε έναν από τους καλύτερους αθλητές στην κατηγορία των 77 κιλών, με ατομικά ρεκόρ 140 κιλά στο αρασέ, 150 κιλά στο επολέ ζετέ και 290 κιλά στο σύνολο.

Ο Παναγιώτης Τοπάλης έκανε τον πρώτο επίσημο αγώνα στις 23 Ιανουαρίου 2004. Στην ηλικιακή κατηγορία των Παίδων και στη κατηγορία σωματικού βάρους των 50 κιλών σημείωσε επιδόσεις 60 κιλά αρασέ και 82,50 κιλά στο επολέ ζετέ και με 142,50 κιλά στο σύνολο, κατακτώντας την πρώτη θέση στη διοργάνωση του Περιφερειακού Πρωταθλήματος Νέων Αθλητών.

Αξίζει να αναφερθεί ότι από το έτη 2002 και 2003 συμμετείχε σε όλα τα αγωνιστικά τεστ Παμπαίδων και αντικείμενο αξιολόγησης αποτελούσε η τεχνική κατάρτιση του αθλητή και όχι η ανύψωση βαρών.

Ο Παναγιώτης Τοπάλης αναδείχθηκε τρεις φορές Πρωταθλητής Παίδων (2005 ,2006 και 2007), τρεις φορές Πρωταθλητής Εφήβων (2005, 2007 και 2009), τρεις φορές Πρωταθλητής Νέων Ανδρών (2005, 2007 και 2009) και δύο φορές Πρωταθλητής Ανδρών (2006 και 2007), ενώ έχει στη συλλογή του έντεκα έπαθλα και ενενήντα εννέα μετάλλια, εκ των οποίων τα εξήντα εννέα μετάλλια τα κατέκτησε σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα.

Σήμερα γυμνάζεται εντατικά, με την καθοδήγηση του καταξιωμένου προπονητή μας Γιάννη Κατσαϊδώνη, προκειμένου να είναι έτοιμος για τα προσεχή Πανελλήνια Πρωταθλήματα του έτους 2015.

Στον ιδιωτικό του βίο ο Παναγιώτης δίνει και εκεί τον αγώνα της επιβίωσης, εργαζόμενος σε διάφορες εργασίες με τον πατέρα του Γιάννη και το μεγάλο του παράπονο είναι ότι δεν κατάφερε να αγωνιστεί με την Εθνική μας Ομάδα, δεδομένου ότι παρά τα 17 χρόνια μόνιμης παραμονής του στην Ελλάδα, παρά τη μεγάλη παρουσία και προσφορά στον Ελληνικό Αθλητισμό, τα γρανάζια της γραφειοκρατίας δεν του επέτρεψαν μέχρι σήμερα να πάρει την πολυπόθητη Ελληνική Υπηκοότητα.

Η διοίκηση του Συλλόγου μας εύχεται να ευοδωθούν οι αγωνιστικοί στόχοι του Παναγιώτη, τον ευχαριστεί για τη μακρόχρονη προσφορά στο Σύλλογο μας και θεωρεί ότι η δική του παρουσία στον Σύλλογο μας, όπως και των άλλων πρωταθλητών μας, είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά για εμάς και διατηρούν ζωντανό το όραμα του αγωνιστικού αθλητισμού στο Χαλάνδρι.

Παναγιώτη, σε ευχαριστούμε για ότι κάνεις για το ΠΑΚ Χαλανδρίου και δηλώνουμε ότι, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, θα παραμείνουμε στο πλευρό σου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet