Παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη για το ΠΑΚ Χαλανδρίου
Αθλητισμός

Παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη για το ΠΑΚ Χαλανδρίου

Η διοίκηση του Πρότυπου Αθλητικού Κέντρου Χαλανδρίου επανέρχεται στο θέμα της διοικητικής αποβολής του από το Αθλητικό Κέντρο «Αποστολοπούλου», ζητώντας από τη διοίκηση του δημάρχου Σίμου Ρούσσου ν’ απαντήσει ξεκάθαρα στο Σωματείο για την πορεία αποκατάστασης και λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων, αλλά και τις ενέργειες που έχει κάνει για την επαναδραστηριοποίηση του ΠΑΚΧ.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του συλλόγου των Βορείων Προαστίων, Παναγιώτης Τζήμος, η διοίκηση του Δήμου είναι υποχρεωμένη ν’ απαντήσει στα παραπάνω ερωτήματα, τόσο με βάση τη σχετική απόφαση του Ειρηνοδικείου Χαλανδρίου, όσο και με την πρόσφατη παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη για τον ίδιο θέμα.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΠΑΚΧ:

Συνήγορος του Πολιτη: Δήμαρχε υδροδοτήστε και αδειοδοτήστε το Αθλητικό Κέντρο «Αποστολοπούλου», δώστε λύση για τη δραστηριοποίηση του ΠΑΚ Χαλανδρίου

Τον Οκτώβριο του 2016 το Πρότυπο Αθλητικό Κέντρο Χαλανδρίου προσέφυγε στον Συνήγορο του Πολίτη καταγγέλλοντας το πρόβλημα της διακοπής υδροδότησης του αθλητικού κέντρου «ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ» στο Χαλάνδρι, επισημαίνοντας μάλιστα «προφητικά» ότι η διακοπή αυτή αποτελούσε, στην ουσία, μέσο πίεσης για να αναγκαστεί να το εγκαταλείψει.

Μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων 2016 ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος απέβαλε βίαια και με συνοπτικές διαδικασίες, το ΠΑΚΧ απ’ αυτό, με την αιτιολογία ότι «το είχε καταπατήσει αυθαίρετα» και ότι «εμπόδιζε την αδειοδότησή του», ωστόσο το Ειρηνοδικείο Χαλανδρίου, με μια απόφαση – σταθμό για την πόλη (υπ’ αρ. 10/17.2.2017, ασφαλιστικών μέτρων), έκρινε ότι το ΠΑΚΧ ουδέποτε «καταπάτησε αυθαίρετα» το αθλητικό κέντρο και ότι η απόφαση του δήμαρχου Σίμου Ρούσσου, με την οποία αποβλήθηκε βίαια απ’ αυτό, παραβίασε την αρχή της αναλογικότητας, προκαλώντας του ζημία.

Πριν από λίγες ημέρες, ο Συνήγορος του Πολίτη, απαντώντας στην προσφυγή του ΠΑΚΧ, επεσήμανε προς τον δήμαρχο Χαλανδρίου, με το υπ’ αριθμόν 220534/11119/2017 έγγραφό του, ότι «έχει παρέλθει πολύς χρόνος» χωρίς να λάβει τις αναγκαίες εξηγήσεις των Υπηρεσιών του Δήμου και ζήτησε, εκ νέου, να του αποσταλεί, «χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση», τεκμηριωμένο ιστορικό των ενεργειών του αναφορικά με την υφιστάμενη βλάβη, τις ενέργειες αποκατάστασης και τη συσχέτιση αυτών με τη διαδικασία αδειοδότησης των εγκαταστάσεων, καθώς και χρονοδιάγραμμα της διαδικασίας έκδοσης άδειας λειτουργίας και των ενεργειών του Δήμου όσον αφορά στις εναλλακτικές λύσεις για τη δραστηριοποίηση των σωματείων κατά τον χρόνο που εκκρεμεί το ζήτημα αδειοδότησης, ούτως ώστε το ΠΑΚΧ «να λάβει έγκυρη και υπεύθυνη ενημέρωση για την πορεία αποκατάστασης της λειτουργίας των εγκαταστάσεων».

Παρά την αμετάκλητη δικαστική ετυμηγορία (δεν προσβάλλεται με αναίρεση) και την «εκκωφαντική» παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη, ο Δήμος Χαλανδρίου δεν έχει ενημερώσει το ΠΑΚΧ για την πορεία αποκατάστασης και λειτουργίας των  εγκαταστάσεων, ούτε έχει προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια για την επαναδραστηριοποίησή του. Η κινητή δε περιουσία του συλλόγου βρίσκεται ακόμα στοιβαγμένη, μέσα σε χαρτόκουτα, στο Κέντρο Νεότητας του Δήμου Χαλανδρίου.

Μια άμεση και ξεκάθαρη απάντηση του δημάρχου Σίμου Ρούσσου θα βοηθούσε ώστε να καταλάβουν οι δημότες «το γιατί». Την απάντηση μάλιστα αυτή την οφείλει, αφού υποχρεούται, εκ του Νόμου, να συμμορφωθεί στη δικαστική απόφαση και στην επιτακτική πρόσκληση του Συνηγόρου του Πολίτη.

Εκτός κι αν σκοπεύει να υλοποιήσει τις προγραμματικές του εξαγγελίες, να κάνει δηλαδή το Χαλάνδρι «Γαλατικό Χωριό», αρνούμενος την συμμόρφωση στον Νόμο!

 Για το Πρότυπο Αθλητικό Κέντρο Χαλανδρίου,

Ο πρόεδρος

Παναγιώτης Τζήμος

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet