Λύση για το «ωράριο» στο αθλητικό στάδιο ζητεί η Α.Ε. Χαλανδρίου
Print Friendly, PDF & Email
Αθλητισμός

Λύση για το «ωράριο» στο αθλητικό στάδιο ζητεί η Α.Ε. Χαλανδρίου

Με επιστολή προς τον δήμαρχο, ο πρόεδρος της Α.Ε. Χαλανδρίου, Αλέξης Θανασάς και η διοίκηση του συλλόγου, ζητούν την επανεξέταση της απόφασης της δημοτικής Αρχής να παραχωρεί το Αθλητικό Στάδιο Χαλανδρίου για μία ώρα καθημερινά (18:00 έως 19:00 ή 19:00 έως 20:00) σε δημότες της πόλης.

Στην επιστολή, όπου καταγράφεται αναλυτικά η πολύχρονη ιστορία και παρουσία της Α.Ε. Χαλανδρίου στα αθλητικά δρώμενα, διατυπώνεται η πρόταση για αλλαγή της ώρας που θα διατίθεται ο αθλητικός χώρος στους δημότες, προκειμένου -όπως υποστηρίζουν οι παράγοντες της ομάδας- να διευκολυνθεί το έργο της Α.Ε. Χαλανδρίου στο δύσκολο αγωνιστικό έργο που έχει μπροστά της.

Ακολουθεί η επιστολή του προέδρου της Α.Ε. Χαλανδρίου:

Αξιότιμε κ. Δήμαρχε,

Είναι η πρώτη φορά που ανταμώνουμε μετά την υπέροχη βραδιά της 11ης Μαΐου 2016 όταν και η ομάδα μας, τιμή και καμάρι της πόλης του Χαλανδρίου, επικράτησε στον τελικό του Κυπέλλου Ερασιτεχνικών Σωματείων Αθηνών και πανηγύρισε μαζί Σας μα και με όλους τους δημότες της πόλης μας την κατάκτηση του Κυπέλλου.

Σήμερα σας αποστέλλουμε την εν λόγω επιστολή μας με αφορμή πρόσφατη συνάντησή μας με τους υπεύθυνους αθλητισμού του Δήμου σας οι οποίοι μας εξέφρασαν την θέλησή τους και προφανώς θέλησή σας να εξυπηρετούν στο Αθλητικό Στάδιο Χαλανδρίου καθημερινά και για μία ώρα δημότες μας, οι οποίοι επιθυμούν να διδαχθούν τεχνικές και μυστικά του ποδοσφαίρου. Για τη συγκεκριμένη δραστηριότητα εκφράσθηκε η θέλησή σας να υλοποιείται στο διάστημα από 18:00 έως 19:00 ή από 19:00 έως 20:00 καθημερινά.

Κύριε Δήμαρχε γνωρίζετε πολύ καλά ότι το Σωματείο μας, η Αθλητική Ένωση Χαλανδρίου (ΑΕΧ), είναι από τους παλαιότερους συλλόγους της Αθήνας και προήλθε από συγχώνευση δύο προπολεμικών ομάδων της περιοχής: του Πανχαλανδριωτικού, με έτος ίδρυσης το 1934, που θεωρείται και έτος ίδρυσης της ΑΕΧ και της Ολυμπιάδας Χαλανδρίου, με έτος ίδρυσης το 1939.

Από το έτος ίδρυσής του (1934) ο σύλλογός μας ως έδρα χρησιμοποιεί το γήπεδο Φραγκοκλησιάς (Δημοτικό Στάδιο Χαλανδρίου), χωρητικότητας 2.000 θεατών, έως και σήμερα. Μάλιστα, τις δεκαετίες του 1950 και του 1960 το Χαλάνδρι είχε τόσο δυνατή ομάδα ώστε να φτάσει και στη Β΄ Εθνική, ενώ αργότερα, στις αρχές της δεκαετίας του 1980, κατάφερε να αγωνιστεί στη Δ΄ Εθνική.

Ο σύλλογός μας κατάφερε όλα αυτά τα χρόνια, με τις τόσες δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετώπισε, να είναι πρωταθλήτρια ΕΠΣΑ την περίοδο 1964 – 1965, λυπελλούχος ΕΠΣΑ τις περιόδους 1983 και 2016, φιναλίστ Κυπέλλου ΕΠΣΑ τις περιόδους 1990 και 2000, δευτεραθλήτρια ομάδα ΕΠΣΑ (πρωταθλήτρια ομίλου) την περίοδο 1982 – 1983, με άνοδο στη Δ΄ Εθνική Κατηγορία, με παρουσίες στη Β΄ Εθνική τις περιόδους 1965 – 1966, 1966 – 1967 και με παρουσίες στη Δ΄ Εθνική τις περιόδους 1983 – 1984, 1984 – 1985 , 1985 – 1986.

Όλα αυτά τα χρόνια ο σύλλογός μας καταφέρνει, με πολλή αγάπη για τα παιδιά μα και μεράκι για το ποδόσφαιρο, να λειτουργεί τμήματα ακαδημιών για παιδιά από ηλικίας τεσσάρων (4) χρόνων και έως δεκαεπτά (17), με σκοπό και στόχο να τους διδάξει ήθος, άμιλλα, ανταγωνισμό, αγώνα και συνεχή προσπάθεια για βελτίωση μέσα από την διδασκαλία των μυστικών της προπόνησης και του ποδοσφαίρου, φιλοδοξώντας να στελεχώσει την ανδρική ομάδα ποδοσφαίρου μας με παιδιά των ακαδημιών μας, παιδιά δημοτών μας.

Για τη λειτουργία αυτή ο σύλλογός μας προσλαμβάνει ως προπονητές κατόχους πτυχίου με ειδικότητα ποδόσφαιρο, άρτια καταρτισμένους, με γνώσεις και εμπειρίες στον χώρο, που διακρίνονται για τον επαγγελματισμό τους και τη φιλοδοξία τους να επιτύχουν και να παράγουν έργο στις ακαδημίες, ανθρώπους που αγαπούν τα παιδιά, αγαπούν να διδάσκουν, αγαπούν να προσφέρουν.

Η λειτουργία των ακαδημιών μας, οι οποίες συνεχώς τα τελευταία χρόνια μεγαλώνουν, φτάνοντας την τελευταία χρονιά να φιλοξενούν 180 παιδιά -στη συντριπτική πλειονότητα δημοτών μας- στηρίχθηκε όλα αυτά τα χρόνια και στηρίζεται και σήμερα στην ευγενική παραχώρηση από εσάς της έδρας μας, του δημοτικού σταδίου Χαλανδρίου, καθημερινά και τις ώρες από 16:30 έως 18:30 για τη φιλοξενία της ανδρικής ομάδας ποδοσφαίρου, παράλληλα με τμήμα των ακαδημιών και από 20:.00 έως 22:00 με τα λοιπά τμήματα των ακαδημιών μας, καθόσον ενδιάμεσα και από 18:30 έως 20:00 στο εν λόγω στάδιο φιλοξενείται και ο σύλλογος του Ατρόμητου Χαλανδρίου.

Κύριε Δήμαρχε ο σύλλογός μας, όπως θα πρέπει να γνωρίζετε, έχει ήδη προβλέψει στους δύσκολους αυτούς καιρούς να φιλοξενεί στις ακαδημίες του και παιδιά από κατηγορίες ευπαθείς (άνεργων γονιών, μονογονεΐκών οικογενειών, ιδρυμάτων, όπως του Χατζηκώστα, μα και άλλων αναξιοπαθούντων οικογενειών) σε ποσόστωση είκοσι έως και τριάντα τοις εκατό (20% – 30%) του αριθμού των παιδιών των ακαδημιών, για τους οποίους δεν προβλέπεται η οικονομική συμμετοχή τους στα δίδακτρα των ακαδημιών, κάτι που μας δίνει μια ξεχωριστή ικανοποίηση, μια ιδιαίτερη χαρά.

Για να καταφέρουμε να υλοποιήσουμε τη λειτουργία των ακαδημιών μας, κάτι που όπως όλοι πολύ καλά γνωρίζουν αποτελεί βασικό και αναγκαίο πρόσοδο, ίσως και μοναδικό στους χαλεπούς καιρούς της εξαφάνισης των σωτήρων, των πλούσιων, των χορηγών του αθλητισμού, για την υγεία και επιβίωση των αθλητικών συλλόγων, σας ζητούμε τη συνεργασία σας ώστε να βρεθεί κοινός τόπος στο ωράριο λειτουργίας των ακαδημιών μας και του συλλόγου μας.

Θεωρούμε ότι μπορεί να καταστεί εφικτή η καθόλα πρωτοπόρα και άκρως τιμητική για τον Δήμο μας λειτουργία προγραμμάτων εκμάθησης ποδοσφαίρου για δημότες μας σε ωράρια έως τις 16:30 καθημερινά, μα και τις ημέρες Σάββατο και Κυριακή, ώστε να καταφέρουμε την λειτουργία των ακαδημιών των παιδιών των δημοτών μας.

Επειδή δυστυχώς υπάρχουν πολλοί κακόβουλοι οι οποίοι θέλουν να κατηγορήσουν το κοινωνικό έργο που προσφέρει ο σύλλογός μας στον Δήμο μας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα έσοδα από την ακαδημία μας και οι προσφορές των εθελοντών που προσπαθούν να συντηρήσουν την ομάδα δεν επαρκούν για την κάλυψη των οικονομικών μας αναγκών, η δε μείωση των ωρών χρήσης του γηπέδου μας μεγαλώνει τα υφιστάμενα προβλήματα.

Για όλα αυτά λοιπόν που περιγράφουμε παραπάνω, νιώθουμε την ανάγκη να σας ενημερώσουν εκπρόσωποι του Συμβουλίου μας και προσωπικά, ώστε να μπορέσουμε να έχουμε τη βοήθεια του Δήμου στο δύσκολο έργο που έχουμε μπροστά μας τη φετινή αγωνιστική περίοδο.

Με εκτίμηση,
Ο πρόεδρος Αλέξης Θανασάς
και η διοίκηση της Αθλητικής Ένωσης Χαλανδρίου

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet