Ένωση Γονέων: Καταδικάζει δίωξη του γραμματέα της Ένωσης Μουσικών Σχολείων
Κοινωνία

Ένωση Γονέων: Καταδικάζει δίωξη του γραμματέα της Ένωσης Μουσικών Σχολείων

Τη δίωξη του γραμματέα της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων καταδικάζει η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών του Δήμου Χαλανδρίου.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή της η Ένωση σημειώνει:

Ο γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων διώκεται ύστερα από μήνυση του διευθυντή του Μουσικού Σχολείου Τρίπολης, με την πρωτοφανή κατηγορία της… παράνομης εισόδου στο Μουσικό Σχολείο!!! Ο γραμματέας, συνοδευόμενος από μαθητές και γονείς Μουσικών Σχολείων της Πελοποννήσου, θέλησε να ενημερώσει τη σχολική κοινότητα για την πανελλαδική κινητοποίηση που γινόταν εκείνη τη μέρα από τους μαθητές και τους γονείς των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων.

Οι νόμιμα εκλεγμένοι εκπρόσωποι των γονέων δεν είναι εξωσχολικοί παράγοντες. Αντίθετα, οι γονείς, μέσω των Συλλόγων Γονέων, και κατ΄ επέκταση των υπερκειμένων οργάνων του γονεϊκού κινήματος, αποτελούν τον έναν από τους τρεις πυλώνες που οικοδομούν τη Σχολική Κοινότητα, μαζί με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές. Τα Σχολεία μας δεν διοικούνται, και δεν πρέπει να αφήνονται να διοικούνται, κατά την απόλυτη κρίση του εκάστοτε διευθυντή. Οι γονείς έχουν το αναφαίρετο δικαίωμα, αλλά παράλληλα και την υποχρέωση, να έχουν λόγο και να συμμετέχουν μέσω των εκπροσώπων τους στη διοίκηση των Σχολείων, ιδίως μέσω του θεσμού των Σχολικών Συμβουλίων και των Συμβουλίων Σχολικής Κοινότητας.

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών του Δήμου Χαλανδρίου καταδικάζει απερίφραστα ενέργειες σαν αυτή του διευθυντή του Μουσικού Σχολείου Τρίπολης που στρέφονται κατά του δικαιώματος των γονέων να έχουν λόγο σ΄ αυτά που συμβαίνουν στα Σχολεία μας, ενέργειες που, δυστυχώς, έχουν παρατηρηθεί πρόσφατα και στην πόλη μας. Ζητεί από τις αρμόδιες αρχές να παύσουν άμεσα τη δίωξη του γραμματέα της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων. Καλεί δε τους Συλλόγους Γονέων να περιφρουρήσουν και να διεκδικήσουν να ασκούν ενεργά το δικαίωμά τους να συμμετέχουν στη διοίκηση των Σχολείων μέσω των Σχολικών Συμβουλίων και των Συμβουλίων Σχολικής Κοινότητας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet