«Αθλητισμός και Αντίσταση»: Εκδήλωση μνήμης και τιμής από τον Δήμο Χαλανδρίου στις 26/2
Κοινωνία

«Αθλητισμός και Αντίσταση»: Εκδήλωση μνήμης και τιμής από τον Δήμο Χαλανδρίου στις 26/2

Με στόχο να φωτιστεί ο ρόλος και η συμμετοχή των Ελλήνων αθλητών στο μέτωπο της Αλβανίας αλλά και στις πράξεις αντίστασης, αλληλεγγύης και στήριξης του δοκιμαζόμενου λαού, κατά τη διάρκεια της Κατοχής, ο Δήμος Χαλανδρίου και η πρωτοβουλία φιλάθλων «Επίσκυρον» διοργανώνει την εκδήλωση «Αθλητισμός και Αντίσταση», τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024, στις 19.00, στο Κέντρο Νεότητας του Δήμου Χαλανδρίου (Δαναΐδων & Αντιγόνης).

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, αν και κοινός τόπος ότι η αντίσταση ενάντια στους κατακτητές, κατά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, είχε αγκαλιαστεί από τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, είναι ελάχιστα δημοσιοποιημένες οι αθλητικές δράσεις που στόχευαν στην ανύψωση του ηθικού, στη συγκέντρωση υλικής βοήθειας για φυματικούς αθλητές, στη διοργάνωση συσσιτίων, αλλά και την υποβοήθηση δράσεων των αντιστασιακών οργανώσεων. Και όλα αυτά παρά τις συνθήκες λιμού, τρομοκρατίας και εκτελέσεων.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με αφορμή την ίδρυση της ΕΠΟΝ στις 23 Φεβρουαρίου 1943, στο πλαίσιο της οποίας ανέπτυξαν την αντιστασιακή τους δράση πολλοί αθλητές.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι Γιάννης Γεωργάκης, αθλητικογράφος – συγγραφέας, Νάσος Μπράτσος, δημοσιογράφος – συγγραφέας, Γρηγόρης Λαμπράκης, πρόεδρος του ιδρύματος «Γρηγόρης Λαμπράκης». Συντονίζει ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και πρόεδρος του «Επίσκυρον» Νίκος Μάλλιαρης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet