Ανάσα για παιδιά και γονείς το πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Χαλανδρίου
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Ανάσα για παιδιά και γονείς το πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Χαλανδρίου

Χαμόγελα χαράς για τους μικρούς και ανακούφιση για τους μεγάλους έφερε το πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Χαλανδρίου, το μεγαλύτερο που έγινε ποτέ στην πόλη, όπως αναφέρει η δημοτική αρχή, με τη συμμετοχή 1.600 παιδιών σε επτά σχολεία.

Το πρόγραμμα καλοκαιρινής φύλαξης με δημιουργική απασχόληση, το οποίο ολοκληρώθηκε με επιτυχία στις 29 Ιουλίου 2022, προσφέρθηκε δωρεάν για τα παιδιά που φοίτησαν στα δημόσια δημοτικά και νηπιαγωγεία του Δήμου την περίοδο 2021 – 2022.

«Μετά από δύο χρόνια πανδημίας, το πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης επέστρεψε πιο ενισχυμένο από ποτέ. Ήταν ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα που υλοποίησαν οι δήμοι της χώρας και σίγουρα το μεγαλύτερο που πραγματοποιήθηκε ποτέ στο Χαλάνδρι, και μάλιστα δωρεάν» σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση του Δήμου.

Σημειώνεται ότι έγιναν δεκτές όλες οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν εμπρόθεσμα, στο πλαίσιο της δυναμικότητας του προγράμματος, εφόσον συνοδεύονταν από τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Ιωάννα Αθανασάτου: Ικανοποίηση και χαρά γιατί δώσαμε μια μικρή ανάσα στις οικογένειες με παιδιά

«Στις δύσκολες συνθήκες οικονομικής και ενεργειακής κρίσης που δοκιμάζουν τις αντοχές των νοικοκυριών, η στήριξη των οικογενειών με παιδιά και όλων των ευπαθών ομάδων παραμένει το κύριο μέλημά μας», σχολίασε η αντιδήμαρχος Παιδείας & Προσχολικής Αγωγής Ιωάννα Αθανασάτου, προσθέτοντας: «Νιώθουμε μεγάλη χαρά και ικανοποίηση που καταφέραμε να δώσουμε μια μικρή ανάσα στις οικογένειες με παιδιά. Ευχαριστώ θέρμα τους εκπαιδευτικούς, νέους επιστήμονες που με αγάπη και μεράκι συμμετείχαν στην υλοποίηση του προγράμματος και βέβαια το προσωπικό της δ/νσης που συνέβαλε τα μέγιστα στην επιτυχή ολοκλήρωσή του. Ευχαριστώ, επίσης, τους γονείς που σεβάστηκαν τους κανόνες υγειονομικής ασφάλειας και εύρυθμης λειτουργίας του προγράμματος».

Πρόσληψη 55 ατόμων με δαπάνη του Δήμου

Για τις ανάγκες του προγράμματος ο Δήμος Χαλανδρίου προσέλαβε 55 επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων, αναλαμβάνοντας το κόστος, με στόχο να διαμορφωθεί ένα πλήρες πρόγραμμα δραστηριοτήτων για τα παιδιά, που τους επιτρέπει να ασκηθούν, να διασκεδάσουν, να αναπτύξουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους, σε συνθήκες ασφάλειας.

Συγκεκριμένα προσλήφθηκαν 8 θεατρολόγοι, 7 νηπιαγωγοί, 7 μουσικοί, 13 εικαστικοί, 14 γυμναστές και 6 νοσηλευτές.

Ημερήσιο πρόγραμμα σε συνθήκες ασφάλειας

Τα παιδιά που συμμετείχαν ακολούθησαν συγκεκριμένο πρόγραμμα διαφορετικών δραστηριοτήτων, οι οποίες εμπλουτίστηκαν με θεατρικές παραστάσεις οι οποίες ενθουσίασαν τους μαθητές και τις μαθήτριες, ενώ στο ημερήσιο πρόγραμμα υπήρχε συγκεκριμένη ώρα δεκατιανού και φαγητού.

Σε όλα τα σχολεία που υλοποίησαν το πρόγραμμα είχε γίνει προμήθεια των αναγκαίων υλικών για τις δραστηριότητες των παιδιών, με πρόνοια και δαπάνη της Α/βάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου.

Όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στο πρόγραμμα είχαν ασφαλιστεί με δαπάνη του Δήμου, ενώ για την προστασία τους από τη διάδοση του κορωνοϊού είχε προβλεφθεί η διενέργεια ενός self test στην αρχή κάθε εβδομάδας.

Επίσης, όλα τα σχολεία του προγράμματος στελεχώθηκαν με προσωπικό φύλαξης και καθαριότητας. 

Και 10 υπέροχες θεατρικές παραστάσεις

Τέλος, σε συνεργασία με τη δ/νση Πολιτισμού, οργανώθηκαν και παρουσιάστηκαν στα σχολεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα 10 παραστάσεις, θεάτρου σκιών, κουκλοθεάτρου και παραμυθιών, οι οποίες στην κυριολεξία έκλεψαν τις καρδιές των παιδιών.  

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet