Αντιπροσωπεία της παλαιστινιακής παροικίας στον Δήμο Χαλανδρίου
Κοινωνία

Αντιπροσωπεία της παλαιστινιακής παροικίας στον Δήμο Χαλανδρίου

Αντιπροσωπεία της παλαιστινιακής παροικίας στην Ελλάδα με επικεφαλής τον πρόεδρο Μοχάμεντ Αμπουσάμπε δέχτηκε ο δήμαρχος Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσσος, την Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020.

Ο κ. Αμπουσάμπε ενημέρωσε τον δήμαρχο Χαλανδρίου για την ιστορία και τις δράσεις της παροικίας, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι είναι από τις πολυπληθέστερες στη χώρα μας και ότι πολλά από τα μέλη της που διαμένουν χρόνια στην Ελλάδα τη θεωρούν πλέον πατρίδα τους και ευχαρίστησε τον κ. Ρούσσο «για την πολύτιμη συνεισφορά του στη διατήρηση του άρρηκτου δεσμού μεταξύ των δύο λαών».

Από  την πλευρά του ο δήμαρχος Χαλανδρίου επαναβεβαίωσε την πάγια θέση της σημερινής διοίκησης του Δήμου υπέρ του «δίκαιου αιτήματος του παλαιστινιακού λαού για τον τερματισμό της ισραηλινής κατοχής και τηναναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης».

Ο κ. Ρούσσος αναφέρθηκε επίσης στην αδελφοποίηση του Χαλανδρίου με τη Ναμπλούς της Παλαιστίνης και στις δράσεις έμπρακτης αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό και υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι είναι «καθήκον και υποχρέωση μας να εκφράζουμε αλληλεγγύη στον δίκαιο αγώνα των Παλαιστινίων για ανεξάρτητο κράτος και διαρκή ειρήνη, που δεν μπορεί όμως να υπάρξει χωρίς την αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους», τονίζοντας ότι «Οι διεθνείς σχέσεις πρέπει να ακολουθούν τις αρχές του Δικαίου».

Συνάντηση με τον πρεσβευτή της Παλαιστίνης

Αντιπροσωπεία του Δήμου Χαλανδρίου αποτελούμενη από τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Σέργιο Γκάκα και τη Βάλια Χριστούλη βρέθηκε τη Δευτέρα 15 Ιουνίου στην πρεσβεία της Παλαιστίνης, κατόπιν πρόκλησης του πρεσβευτή Μαρουάν Τουμπάσι.

Ο κ. Τουμπάσι ενημέρωσε εκπροσώπους Δήμων της χώρας για τις εξελίξεις στο παλαιστινιακό ζήτημα και εξέφρασε τις ευχαριστίες του κράτους της Παλαιστίνης για την συμπαράσταση, που κατά καιρούς έχουν επιδείξει επ’ αυτού.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης προτάθηκε και συζητήθηκε η δημιουργία Διαδημοτικού Δικτύου Αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό.

Παρευρέθηκαν επίσης αντιπροσωπείες από τους Δήμους Αγίου Δημητρίου, Ιλίου, Νέας Ιωνίας και Διστόμου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet