ΑνΩκύκλωση τροφίμων: Ένα πρωτοποριακό εγχείρημα από τον Δήμο Χαλανδρίου
Κοινωνία

ΑνΩκύκλωση τροφίμων: Ένα πρωτοποριακό εγχείρημα από τον Δήμο Χαλανδρίου

Ο Δήμος Χαλανδρίου προσκαλεί όλους στην παρουσίαση των αποτελεσμάτων της πειραματικής εφαρμογής του Food Upcycling, ή αλλιώς της ΑνΩκύκλωσης τροφών, την Τρίτη 30 Απριλίου 2024, όπως αυτό προέκυψε μέσα από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα FoodRus και σε συνεργασία με επιχειρήσεις της πόλης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ΑνΩκύκλωση (Upcycling) ονομάζουμε την αξιοποίηση παραπροϊόντων τροφίμων και ποτών για τη δημιουργία νέων προϊόντων (τροφίμων και ποτών) ικανών για κατανάλωση, μια διαδικασία με σημαντικά περιβαλλοντικά, οικονομικά και κοινωνικά οφέλη.

Τα παραπροϊόντα αντί να γίνουν απόβλητα αποκτούν επί της ουσίας «δεύτερη ζωή» και το περιβάλλον κερδίζει μια δεύτερη ευκαιρία, για ένα πιο πράσινο και βιώσιμο μέλλον εξοικονομώντας πόρους και χρήματα.

To πείραμα θα παρουσιάσει, σε συνεργασία με τις επιχειρήσεις Ζυθοποιία Αναστασίου, Bread Bc και Τhe Preppy Experience, ο επιστημονικός υπεύθυνος της Μονάδας Αποτροπής Απωλειών Τροφών και Δημιουργίας Τροφικών Αποβλήτων, εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Χαλανδρίου καθ. Γεράσιμος Λυμπεράτος. Προϊόντα της διαδικασίας θα διατεθούν στους παρευρισκόμενους.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet