Γ. Πατούλης: «Τρέχουμε» τις διαδικασίες για το Πεύκο Πολίτη στο Χαλάνδρι παρά τις χρονοβόρες διαδικασίες
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Γ. Πατούλης: «Τρέχουμε» τις διαδικασίες για το Πεύκο Πολίτη στο Χαλάνδρι παρά τις χρονοβόρες διαδικασίες

Τηλεδιάσκεψη για την πορεία της μελέτης πολεοδόμησης των περιοχών Ζώνη Δουκ. Πλακεντίας-Πεύκο Πολίτη του Δήμου Χαλανδρίου πραγματοποίησαν τα στελέχη της Περιφέρειας Αττικής τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2022, με πρωτοβουλία του περιφερειάρχη, Γ. Πατούλη.

Ο περιφερειάρχης αφού ενημερώθηκε από τα στελέχη της Περιφέρειας ζήτησε να προχωρήσουν το ταχύτερο δυνατό οι διαδικασίες, προκειμένου να κατατεθεί η εισήγηση της Διεύθυνσης Χωρικού Σχεδιασμού στο ΣΥΠΟΘΑ (Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων) της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης ο κ. Πατούλης ενημερώθηκε από τον εντεταλμένο περιφερειακό σύμβουλο Χωρικού Σχεδιασμού, Αθ. Κατσιγιάννη και τη διευθύντρια Χωρικού Σχεδιασμού, Ε. Μικράκη για την πορεία της διαδικασίας. Όπως επισημάνθηκε από τα υπηρεσιακά στελέχη, η υπηρεσία που χειρίζεται τη μελέτη πολεοδόμησης ως αρμόδια, σύμφωνα με το άρθρο 31 του Ν. 4067/2012, βρίσκεται εντός χρονοδιαγράμματος επεξεργασίας αντίστοιχων μελετών. Όπως αναφέρει η περιφερειακή αρχή, η διαδικασία βαίνει προς ολοκλήρωση και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να καταθέσει τη θετική της εισήγησης προς το αρμόδιο ΣΥΠΟΘΑ της Περιφερειακής Ενότητας Βόρειου Τομέα Αθήνας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Επισημαίνεται ότι το ΣΥΠΟΘΑ είναι εκείνο που θα κρίνει την περαιτέρω προώθηση της μελέτης.

Με αφορμή τη τηλεδιάσκεψη ο κ. Πατούλης δήλωσε: «Με τις παρεμβάσεις μας και με συγκεκριμένα βήματα σε πολεοδομικά ζητήματα έχουν γίνει σε διάστημα δύο ετών όσα δεν έχουν πραγματοποιηθεί εδώ και δεκαετίες. Γνωρίζω ως πρώην δήμαρχος πόσο σημαντική είναι η επίλυση πολεοδομικών ζητημάτων και από τη θέση του περιφερειάρχη έχω ζητήσει η επίλυση τους να είναι στις προτεραιότητες των υπηρεσιών μας. Παρά τις χρονοβόρες διαδικασίες και τις σημαντικές ελλείψεις προσωπικού οι υπηρεσίες μας καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες και συμβάλλουν στην υλοποίηση διαδικασιών και στην επίλυση προβλημάτων που παραμένουν άλυτα επί σχεδόν μισό αιώνα, κρατώντας δέσμιους χιλιάδες ιδιοκτήτες γης οι οποίοι δεν μπορούν να αξιοποιήσουν τις περιουσίες τους».

Σημειώνεται, από πλευράς Περιφέρειας, ότι η συγκεκριμένη τηλεδιάσκεψη είναι η δεύτερη κατά σειρά που πραγματοποιείται μετά από πρωτοβουλία του περιφερειάρχη, Γ. Πατούλη. Η πρώτη, όπου και διευθετήθηκαν βασικά προβλήματα και δρομολογήθηκε η διαδικασία επίλυσης του ζητήματος, είχε πραγματοποιηθεί στις 27 Νοεμβρίου 2020 και συμμετείχαν, εκτός από τον περιφερειάρχη, ο δήμαρχος Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσσος, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας και του Δήμου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet