ΔΑΣ Δήμου Χαλανδρίου: Μαχητική απάντηση στις απειλές του δημάρχου
Κοινωνία

ΔΑΣ Δήμου Χαλανδρίου: Μαχητική απάντηση στις απειλές του δημάρχου

Με σκληρή γλώσσα καταφέρεται η Δημοτική Αγωνιστική Συνεργασία (ΔΑΣ) Χαλανδρίου κατά του δημάρχου της πόλης, Σίμου Ρούσσου, τον οποίο καταγγέλλει για “αυταρχικό κατήφορο” κατά εργαζομένων του Δήμου. Με ανακοίνωση που εξέδωσε, η Συνεργασία, αφού υποστηρίζει ότι “η αριστερά του κεφαλαίου είναι αποφασισμένη να κάνει τη βρόμικη δουλειά για λογαριασμό των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων”, καλεί το Σωματείο Εργαζομένων να συγκαλέσει άμεσα γενική συνέλευση, ενώ προειδοποιεί τη δημοτική Αρχή ότι, εάν υλοποιήσει τις “απειλές” της προς τους εργαζόμενους με ελαστικές μορφές εργασίας («Βολές» Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου κατά δημάρχου), θα τη βρει απέναντί της “με μαζικές συλλογικές διαδικασίες”.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΔΑΣ:

Στην προσπάθειά του να εφαρμόσει τις αντεργατικές πολιτικές της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. και αντιμέτωπος με τα αδιέξοδα που επιφέρουν στις υπηρεσίες του Δήμου, ο δήμαρχος Χαλανδρίου (ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΤΑΡΣΥΑ) συνεχίζει τον αυταρχικό κατήφορό του και τις απειλές για ιδιωτικοποιήσεις.

Με μία σειρά από παρεμβάσεις σε διάφορες υπηρεσίες επιχειρεί την απαξίωσή τους. Αντί να διεκδικήσει την πρόσληψη προσωπικού, με μόνιμη και σταθερή εργασία, με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, για την αντιμετώπιση των υπηρεσιακών και λαϊκών αναγκών στον Δήμο, φορτώνει τις δυσλειτουργίες από την εφαρμογή των πολιτικών αυτών στους συναδέλφους.

Ιδιαίτερα ανησυχητικές είναι οι απειλές του προς συναδέλφους με ελαστικές μορφές εργασίας, ότι δεν θα ανανεωθούν οι συμβάσεις τους ή θα ανανεωθούν επιλεκτικά, που στόχο έχουν την εντατικοποίηση της εργασίας και την επιβολή σιγής νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς. Του δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι θα μας βρει απέναντί του, με μαζικές συλλογικές διαδικασίες, αν επιχειρήσει να τις υλοποιήσει.

Αποδεικνύεται για μία ακόμα φορά ότι,εκτός από την κυβέρνηση και στον Δήμο μας η αριστερά του κεφαλαίου είναι αποφασισμένη να κάνει τη βρόμικη δουλειά για λογαριασμό των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Καλούμε τη πλειοψηφία του Δ.Σ. του Σωματείου μας να ορίσει άμεσα γενική συνέλευση για να ενημερωθούν για τις εξελίξεις όλοι οι συνάδελφοι. Να δώσουμε μαζική μαχητική απάντηση στις απειλές του δημάρχου. Να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας σε όσους συναδέλφους δέχθηκαν απειλές. Με ενότητα και αλληλεγγύη, να μην υποκύψει κανείς στις απειλές και την τρομοκρατία.

Είναι ξεκάθαρο ότι όσο διογκώνονται οι εργατικές – λαϊκές κινητοποιήσεις ενάντια στην κυβερνητική πολιτική, τόσο θα αυξάνεται το μαστίγιο της τρομοκρατίας στους χώρους δουλειάς από όσους επιδιώκουν να την εφαρμόσουν πιστά. Είναι αναγκαίο στη γενική συνέλευση να γίνει προγραμματισμός για κλιμάκωση του αγώνα μας για το ασφαλιστικό, με απόφαση για προκήρυξη 48ωρης απεργίας, αν η κυβέρνηση τολμήσει, παρά τη γενική κατακραυγή, να φέρει τον νόμο – “λαιμητόμο” για την κοινωνική ασφάλιση στη Βουλή.

Η μεγάλη επιτυχία της απεργίας στις 4 Φλεβάρη, το δυνάμωμα της κοινωνικής συμμαχίας στον δρόμο του αγώνα, με τη συμμετοχή εργαζομένων, αγροτών, αυτοαπασχολούμενων, φοιτητών, δείχνουν τον μόνο ελπιδοφόρο δρόμο για όλους εμάς, που η κυβερνητική πολιτική και όσοι την εφαρμόζουν πιστά καταστρέφουν καθημερινά τη ζωή μας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet