Δράση καθαρισμού της Ρεματιάς Χαλανδρίου στις 2/6
Κοινωνία

Δράση καθαρισμού της Ρεματιάς Χαλανδρίου στις 2/6

Δράση καθαρισμού της Ρεματιάς, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος διοργανώνουν την Κυριακή 2 Ιουνίου, σε συνεργασία με τον Δήμο Χαλανδρίου ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος & Ρεματιάς Πεντέλης Χαλανδρίου και ο Σύλλογος Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Χαλανδρίου. Τη δράση στηρίζουν με τη συμμετοχή τους το 3ο Σύστημα Προσκόπων Τούφας Χαλανδρίου, το Σύστημα Ελληνικού Οδηγισμού (τοπικό τμήμα Χαλανδρίου) και η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου Χαλανδρίου.

Η δράση θα ξεκινήσει από το Πάρκο Φραγκοκλησιάς (Λ. Πεντέλης & Φραγκοκλησιάς) στις 9.30 το πρωί και περιλαμβάνει περίπατο μέσα στη Ρεματιά και καθαρισμό των πρανών και της κοίτης της.

Οι διοργανωτές συνιστούν στους/στις συμμετέχοντες/ουσες να φορούν αδιάβροχα μποτάκια και να έχουν μαζί τους αντικουνουπικό.

Η 5η Ιουνίου έχει καθιερωθεί από τον ΟΗΕ ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, για να θυμίζει την πρώτη Διάσκεψη για το Περιβάλλον, που έγινε στη Στοκχόλμη το 1972 και οδήγησε στη δημιουργία του Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών για το Περιβάλλον (UNEP). Σε εκείνη την πρώτη Διάσκεψη για το περιβάλλον, ακούστηκαν, για πρώτη φορά, προβλήματα όπως η τρύπα του όζοντος, η κλιματική αλλαγή, η μόλυνση των υδάτων, η καταστροφή των δασών, η ερημοποίηση.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet