Εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τη σπατάλη τροφίμων στο Χαλανδρι
Κοινωνία

Εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τη σπατάλη τροφίμων στο Χαλανδρι

Το Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018, ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Τροφίμων, η οργάνωση «Μπορούμε» και ο Δήμος Χαλανδρίου ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τη σπατάλη τροφίμων, ενός φαινομένου με σοβαρές κοινωνικές, περιβαλλοντικές και οικονομικές επιπτώσεις.

Οι διοργανωτές προσκαλούν μικρούς και μεγάλους να ανακαλύψουν μαζί τους πώς ο καθένας μπορεί εύκολα και αποτελεσματικά να συμμετέχει στη συλλογική προσπάθεια πρόληψης της σπατάλης τροφίμων γύρω μας, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην επισιτιστική στήριξη κοινωνικά ευάλωτων ομάδων και στην προστασία του περιβάλλοντος.

Όσοι προσέλθουν στην εκδήλωση θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε μια συλλογική εθελοντική δράση και να συμβάλουν άμεσα στη διάσωση & κοινωφελή προσφορά τροφίμων.

Ειδικότερα, με περισσευούμενα φρούτα και λαχανικά και με πολλή θετική ενέργεια θα ετοιμασθούν θρεπτικές σαλάτες και θα τις προσφέρουμε στο Κοινωνικό Συσσίτιο του Δήμου Χαλανδρίου για τη στήριξη ανθρώπων που βρίσκονται σε ανάγκη. Τις ομάδες των εθελοντών θα πλαισιώσουν, με τη δημιουργική τους, καθοδήγηση οι σεφ τοπικών καταστημάτων εστίασης Μαριαντίνα Ανδρικοπούλου (ΤΟ ΒΑΖΑΚΙ), Κωστής Κωστάκης (α λα γκρεκ) και Γιάννης Λουκάκος (Ψωμί & Αλάτι).

Όσο για τα παιδιά, θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν για τη σπατάλη τροφίμων, τον εθελοντισμό και την κοινωνική προσφορά μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες, παρέα με τους εθελοντές του προγράμματος «Μπορούμε στο Σχολείο».

Περισσότερες πληροφορίες:

  • Μπορούμε: τηλ. 210 32 37 805, [email protected]
  • Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο – Συσσίτιο Δήμου ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ, Στ. Παπάγου 7 Χαλάνδρι, τηλ. 210 6856805, 210 6899918, [email protected]  – www.epapsy.gr
Λίγα λόγια για το «Μπορούμε»

Το «Μπορούμε» είναι μη κερδοσκοπική οργάνωση με σκοπό τον περιορισμό της σπατάλης τροφίμων και την αύξηση της επισιτιστικής προσφοράς στην Ελλάδα. Από το 2011 μέχρι σήμερα έχει «σώσει» & προσφέρει περισσότερες από 24.000.000 μερίδες φαγητό σε εκατοντάδες κοινωφελείς φορείς και τους ωφελούμενους τους σε όλη την Ελλάδα. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τον σύνδεσμο της οργάνωσης.

Λίγα λόγια για το Κοινωνικό Παντοπωλείο – Συσσίτιο Δήμου ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο διανέμει, σε τακτική βάση, σε ωφελούμενα άτομα, τρόφιμα, είδη παντοπωλείου, είδη ατομικής υγιεινής, κατεψυγμένα προϊόντα, είδη ένδυσης και υπόδησης, βιβλία, παιχνίδια κ.ά. Η παροχή συσσιτίου έχει ως στόχο να εξασφαλίσει την τροφοδοσία γευμάτων σε 100 ωφελούμενους ημερησίως.

Η τροφοδοσία του Παντοπωλείου και του Συσσιτίου βασίζονται στη χρηματοδότηση του τακτικού προϋπολογισμού του Δήμου Χαλανδρίου και σε δωρεές επιχειρήσεων και πολιτών.

Προκειμένου να εξασφαλίσει τη σταθερή λειτουργία της η Δομή χρειάζεται τη σύναψη συνεργασιών με φορείς και επιχειρήσεις για τη συλλογή πλεοναζόντων προϊόντων. Στόχος είναι η αντιμετώπιση του φαινομένου της ακραίας φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού μέσω της υποστήριξης ομάδων του πληθυσμού του Δήμου που πλήττονται ή απειλούνται από τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet