Εμβολιά-ζουμε… Στηρί-ζουμε στο Χαλάνδρι
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Εμβολιά-ζουμε… Στηρί-ζουμε στο Χαλάνδρι

Ξεκινάει το πρόγραμμα «Εμβολιά-ζουμε: παιδιά ανασφάλιστα, όχι απροστάτευτα», μια πρωτοβουλία της κοινωφελούς, μη-κερδοσκοπικής οργάνωσης «Αποστολή ΑΝΘΡΩΠΟΣ» σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Χαλανδρίου, με σκοπό την εμβολιαστική κάλυψη παιδιών ανασφάλιστων Ελλήνων και μεταναστών που δεν έχουν πρόσβαση σε φορείς υγείας, αναλαμβάνοντας τον πλήρη εμβολιασμό κάθε παιδιού βάσει του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμών μέσω διμηνιαίων δράσεων.

Οικογένειες Ελλήνων ή αλλοδαπών που δεν έχουν καμία πρόσβαση σε κρατικούς φορείς υγείας μπορούν να απευθυνθούν στο Τμήμα Προληπτικής Ιατρικής του Δήμου Χαλανδρίου για τον εμβολιασμό των παιδιών τους. Αναλυτικότερα, η διαδικασία έχει ως εξής: Αφού ελεγχθεί το μπλε βιβλιάριο εμβολιασμών του κάθε παιδιού από παιδίατρο του Δήμου, θα συγκεντρωθεί ονομαστικός κατάλογος 30 – 40 παιδιών με την ηλικία, τον αριθμό και το είδος του εμβολίου που απαιτείται για κάθε ένα ξεχωριστά (δεν συμπεριλαμβάνεται το εμβόλιο για τον ιό των ανθρώπινων κονδυλωμάτων-HPV και το BCG). O κατάλογος θα αποσταλεί με τα φωτοαντίγραφα των μπλε βιβλιαρίων και τη σχετική αίτηση προς την οργάνωση Αποστολή ΑΝΘΡΩΠΟΣ. Τέλος, θα ορισθεί συγκεκριμένη ημερομηνία διεξαγωγής του εμβολιασμού στα Δημοτικά Ιατρεία.

Είναι ενδεικτικό ότι από την έναρξη του προγράμματος (Ιούλιος 2012) μέχρι σήμερα, εμβολιάστηκαν πανελλαδικά συνολικά 3.558 παιδιά με 11.219 πολυδύναμα εμβόλια, που τα προστατεύουν από 24.828 ασθένειες.

Στηρί-ζουμε…

Παράλληλα είναι σε εξέλιξη το πρόγραμμα «Στηρί-ζουμε: Ιατροφαρμακευτική φροντίδα για όλους». Mέσω του προγράμματος μπορούν να εξυπηρετηθούν πολίτες του Δήμου Χαλανδρίου, παιδιά και ενήλικες Έλληνες και αλλοδαποί, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να απευθύνονται στη Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Χαλανδρίου για την οικονομική κάλυψη ιατροφαρμακευτικών αιτημάτων (όπως ιατρικές εξετάσεις, φαρμακευτική αγωγή/φαρμακευτικό υλικό, ορθοπεδικά είδη, επεμβάσεις, τοκετοί κ. ά.) που δεν μπορούν να καλυφθούν μέσω ειδικών νομοθετικών ρυθμίσεων που ισχύουν για τους ανασφάλιστους. Η διαδικασία έχει ως εξής: Για κάθε ιατροφαρμακευτικό αίτημα, η ΜΚΟ Αποστολή ΑΝΘΡΩΠΟΣ, αφού λάβει κοινωνικό ιστορικό κάθε περίπτωσης από τον αρμόδιο κοινωνικό λειτουργό καθώς και την ανάλογη ιατρική βεβαίωση – παραπεμπτικό ηλεκτρονική ή μη συνταγογράφηση από δημόσιο Νοσοκομείο, το αίτημα αξιολογείται, κι αναλόγως δρομολογείται και η εξέλιξή του.

Αποστολή ΑΝΘΡΩΠΟΣ

Ιδρύθηκε το 2010 με σκοπό την ανιδιοτελή και άνευ ανταλλάγματος προσφορά ιατρικής/ανθρωπιστικής βοήθειας από ομάδες εθελοντών-επιστημόνων σε ευπαθείς ομάδες και άτομα που έχουν ανάγκη σε οποιοδήποτε σημείο της γης. Τα έτη 2010, 2011 και 2012 οργάνωσαν αποστολές στην Αφρική, στο Ayder Refferal Hospital του Mekelle, όπου οι ανάγκες σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη είναι τεράστιες. Το 2012, στο πλαίσιο της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, η οργάνωση ξεκίνησε τη δραστηριοποίησή της στην Ελλάδα με κύριο σκοπό την ιατρική αρωγή πολιτών και την υπεράσπιση του δικαιώματος στην υγεία.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet