Επίθεση «Ρουβίκωνα» στο εστιατόριο του Έκτορα Μποτρίνι στο Χαλάνδρι
Κοινωνία

Επίθεση «Ρουβίκωνα» στο εστιατόριο του Έκτορα Μποτρίνι στο Χαλάνδρι

Καταδρομική επίθεση στο εστιατόριο του σεφ Έκτορα Μποτρίνι στο Χαλάνδρι πραγματοποίησαν μέλη της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας». 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι κουκουλοφόροι πέταξαν μπογιές, προκάλεσαν φθορές στον εξωτερικό περίβολο και τράπηκαν σε φυγή.

Αφορμή για την «παρέμβαση» αποτελεί η καταγγελία ενός 19χρονου μαθητευόμενου σεφ ότι κατά την εργασία του στο εστιατόριο του Έκτορα Μποτρίνι στην Κέρκυρα, έπεσε θύμα λεκτικής και σωματικής βίας.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί από την Αστυνομία προσαγωγές. Λίγο αργότερα, στη γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, αναρτήθηκε κείμενο του «Ρουβίκωνα» για την επίθεση, το οποίο αναφέρει, μεταξύ άλλων: «Λίγες μέρες πριν, βγήκε στη δημοσιότητα μία καταγγελία ενός πρακτικά ασκούμενου στο εστιατόριο “Etrusco” στην Κέρκυρα, στην οποία πέρα από τις άθλιες συνθήκες εργασίας στο συγκεκριμένο μαγαζί, αναφέρει και τον βασανισμό του από τον προϊστάμενο. Πιο συγκεκριμένα καταγγέλλει ότι σε καθημερινή βάση του ασκούσε λεκτική και σωματική βία, πετώντας του καυτό λάδι και σβήνοντας πάνω του πυρακτωμένες σπάτουλες, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που ο εργαζόμενος δέχθηκε κλωτσιές και χαστούκια. Επίσης αναφέρει πως οι προϊστάμενοι δεν αφήνουν τους υπαλλήλους να πιούν νερό, παρά το γεγονός ότι δουλεύουν 13ωρα όρθιοι και σε υψηλές θερμοκρασίες και πως υποσιτίζονταν, αφού η εργοδοσία παρείχε μόνο ένα γεύμα τη μέρα».

Σημειώνεται τέλος, ότι ο «Ρουβίκωνας» χαρακτηρίζει τον Έκτορα Μποτρίνι «τηλεμαϊντανό / σεφ, κακέκτυπο έταιρου Βρετανού τηλεμαϊντανού σεφ, ο οποίος παρουσιάζει διάφορα μαγειρικά ριάλιτι».

Πηγή: reader.gr/ Κώστας Παπαδόπουλος

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet