Ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των Ρομά από το Κέντρο Κοινότητας – Παράρτημα Ρομά του Δήμου Χαλανδρίου και το «JUSTROM»
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των Ρομά από το Κέντρο Κοινότητας – Παράρτημα Ρομά του Δήμου Χαλανδρίου και το «JUSTROM»

Ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των Ρομά σε θέματα που άπτονται των δικαιωμάτων τους πραγματοποίησε το Κέντρο Κοινότητας – Παράρτημα Ρομά του Δήμου Χαλανδρίου σε συνεργασία με το χρηματοδοτούμενο από το Συμβούλιο της Ευρώπης πρόγραμμα «JUSTROM» την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Κέντρου Κοινότητας Ρομά και κάλυψε ευρεία γκάμα θεμάτων για τα ανθρώπινα δικαιώματα, την πρόσβαση των Ρομά στη Δικαιοσύνη και τα αστικοδημοτικά προβλήματα.

«Τα αστικοδημοτικά παραμένουν δισεπίλυτο ζήτημα, δεδομένου ότι είναι σημαντικός ο αριθμός των Ρομά που δεν έχουν καθόλου νομιμοποιητικά έγγραφα ή έχουν κάποια, χωρίς όμως να είναι δημοτολογημένοι. Πρόκειται για ένα θέμα το οποίο έχει επανειλημμένα αναδείξει το Κέντρο Κοινότητας Ρομά του Δήμου Χαλανδρίου», σημειώνει η διοίκηση.

Στην ημερίδα, εκτός από τους ωφελούμενους, παραβρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Κώστας Ευθυμίου, ο συντονιστής του προγράμματος «JUSTROM» Χρήστος Ηλιάδης, οι δικηγόροι Αλεξάνδρα Καραγιάννη και Κατερίνα Πουρναρά και οι διαμεσολαβήτριες Χριστίνα Κοκκώνη και Ελένη Δεσιώτου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet