Η «Αργώ» Χαλανδρίου συνεχίζει το… ταξίδι της κόντρα και στο δεύτερο κύμα της πανδημίας
Στ. Καμπάς, πρόεδρος Δ.Σ. συλλόγου «Αργώ» Χαλανδρίου
Κοινωνία

Η «Αργώ» Χαλανδρίου συνεχίζει το… ταξίδι της κόντρα και στο δεύτερο κύμα της πανδημίας

Από τις αρχές της περασμένης βδομάδας και για δεύτερη φορά φέτος, ο Πολιτιστικός – Επιστημονικός Σύλλογος Χαλανδρίου «Αργώ» αναγκάσθηκε να διακόψει ξανά όλες τις διά ζώσης λειτουργίες του για λόγους προστασίας από την πανδημία της Covid-19. «Δυστυχώς, παρά την υπεύθυνη στάση που επιδείξαμε όλοι μας την περασμένη άνοιξη, κλεισμένοι σπίτια μας και τηρώντας όλες τις υγειονομικές οδηγίες, που επέφερε την ελαχιστοποίηση της εξάπλωσης του κορωνοϊού, δεν αποφεύχθηκαν τα χειρότερα» όπως σημειώνει, για να προσθέσει:

«Προφανώς από τότε υπήρξαν ελλείψεις και παραλείψεις που μας ξανάφεραν πάλι στο ίδιο σημείο. Θεωρούμε ότι το ύψιστο αγαθό και προϋπόθεση για να υπάρχει κάθε είδους πρόοδος είναι η υγεία. Γι’ αυτό και ολόκληρο το μεσοδιάστημα (Μάιος-Νοέμβριος) επιλέξαμε ως Σύλλογος να λειτουργήσουμε εξαιρετικά προσεκτικά και περιορισμένα. Δεν προχωρήσαμε σε καμιά ανοιχτή συνάντηση-εκδήλωση, ώστε να μην θέσουμε ούτε καν σε υποψία κινδύνου κανέναν και καμία από τους φίλους και φίλες μας. Ήταν μια απόφαση του Δ.Σ. που προέταξε τον σεβασμό στην υγεία και την προστασία όλων μας, αποφεύγοντας να προχωρήσουμε σε βιαστικές επιλογές».

Ωστόσο, από την περασμένη άνοιξη, ο Πολιτιστικός – Επιστημονικός Σύλλογος Χαλανδρίου «Αργώ» άνοιξε νέους δρόμους δράσεων και διαύλους επικοινωνίας, αξιοποιώντας στον μέγιστο δυνατό βαθμό το διαδίκτυο, προκειμένου να συνεχίζει τη λειτουργία της εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού. ‘Ετσι, συνέχισε αδιάλειπτα, έστω και εξ αποστάσεως, να δημιουργεί και να συνομιλεί όλο και με περισσότερους φίλους της.

Το ίδιο, όπως σημειώνουν οι άνθρωποί της, θα κάνουν και σήμερα, για να συνεχίσουν να είναι μαζί με τους φίλους τους με τρόπους ασφαλείς, «αισιόδοξοι και δυνατοί», όπως λένε χαρακτηριστικά.

Οι ομάδες της «Αργώ» θα εξακολουθήσουν να λειτουργούν διαδικτυακά, είτε με ομαδικές συναντήσεις, είτε με βιντεοσκοπημένες, είτε με ζωντανές παρουσιάσεις και ανοιχτές συζητήσεις, για τις οποίες ο σύλλογος θα ενημερώνει σχετικώς.

«Ήδη έχετε γνωρίσει διαδικτυακές πρωτοβουλίες και παρουσιάσεις μας για τα εικαστικά, το θέατρο, τον κινηματογράφο, τη λογοτεχνία, τη μουσική. Περιμένουμε και δικές σας προτάσεις, ιδέες ή σκέψεις, για το πώς μπορούμε από κοινού να λειτουργήσουμε και να συνεργαστούμε δημιουργικά σε αυτό το δύσκολο διάστημα εγκλεισμού που έχουμε μπροστά μας» τονίζει ο σύλλογος. Παράλληλα, ευχαριστεί όλους για την αδιάκοπη στήριξή τους και εύχεται ολόψυχα υγεία και δύναμη σε όλους! 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet