Ικανοποιημένος ο Σύλλογος Προστασίας και Περιβάλλοντος Ρεματιάς Πεντέλης-Χαλανδρίου από το ΣΒΑΚ του Δήμου
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Ικανοποιημένος ο Σύλλογος Προστασίας και Περιβάλλοντος Ρεματιάς Πεντέλης-Χαλανδρίου από το ΣΒΑΚ του Δήμου

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χαλανδρίου της 30ής Οκτωβρίου 2019 συζήτησε και ενέκρινε, κατά πλειοψηφία, παρόντων του αναδόχου μελετητή  και μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος και Ρεματιάς Πεντέλης-Χαλανδρίου, το  τελικό (Γ’) στάδιο της μελέτης του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) για το Χαλάνδρι.

Όλες οι παρατηρήσεις και θέσεις του Συλλόγου, όπως αναφέρει ο ίδιος σε ανακοίνωσή του, που διατυπώθηκαν κατά τη δημόσια διαβούλευση επί του Β’ σταδίου της μελέτης, έγιναν  δεκτές από το μελετητικό σχήμα και την ομάδα ΣΒΑΚ και συμπεριλήφθηκαν στο σύνολό τους στο τελικό στάδιο της μελέτης, η οποία εγκρίθηκε.

Συγκεκριμένα :

  • Για πρώτη φορά υιοθετήθηκε και αποτυπώθηκε η μετατροπή πλέγματος παραρεμάτιων οδών σε οδούς ήπιας κυκλοφορίας ή πεζόδρομους, σε πλήρη εφαρμογή του Π/Δ προστασίας της ρεματιάς.
  • Για πρώτη φορά εντάχθηκαν στον σχεδιασμό τα μονοπάτια της ρεματιάς και η αναγκαιότητα να εμπλουτιστούν και σημανθούν.
  • Υιοθετήθηκε η πρόταση για δημιουργία νέας πεζογέφυρας (και για ΑΜΕΑ) που θα συνδέει την Λ. Πεντέλης με το θέατρο της Ρεματιάς, ώστε να επικοινωνούν οι περιοχές εκατέρωθεν και να μειωθεί η συσσώρευση αυτοκινήτων την περίοδο λειτουργίας του θεάτρου.
  • Τέλος, τα έργα αυτά ιεραρχήθηκαν ως έργα άμεσης προτεραιότητας εντός της  5ετίας

«Η ένταξη των παραπάνω σε ένα στρατηγικό σχεδιασμό διευκολύνει τη δημοτική αρχή στην εξεύρεση κονδυλίων για την υλοποίησή τους και παρέχει στον σύλλογο σοβαρό έρεισμα για τις διεκδικήσεις του» τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, η οποία καταλήγει ως εξής:

«Αποτελεί μια θετική εξέλιξη και εναπόκειται σε εμάς και στους δημότες του Χαλανδρίου να πιέσουμε για το καλύτερο αποτέλεσμα».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet