Κέντρο Στήριξης Οικογένειας στον Δήμο Χαλανδρίου
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Κέντρο Στήριξης Οικογένειας στον Δήμο Χαλανδρίου

Νέα κοινωνική παρέμβαση, τη λειτουργία του Κέντρου Στήριξης Οικογένειας (ΚΣΟΙ), ως επέκταση των δράσεων του δραστήριου Κέντρου Κοινότητας, υλοποιεί ο Δήμος Χαλανδρίου, με σκοπό να υποστηριχθούν οι σχέσεις των μελών της οικογένειας και η ικανότητά τους να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της καθημερινότητας και να προστατεύουν εαυτούς και αλλήλους, ειδικά στις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας, όπως ενημερώνει η δημοτική αρχή.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το Κέντρο Στήριξης Οικογένειας του Δήμου Χαλανδρίου στελεχώνεται από έναν κοινωνικό λειτουργό και έναν ψυχολόγο και θα αναπτύξει τις παρακάτω δράσεις:

  • Ατομική συμβουλευτική σε μέλη οικογενειών για ζητήματα που άπτονται του οικογενειακού περιβάλλοντος.
  • Συμβουλευτική ζεύγους ή γονέων-παιδιών σε οικογενειακές συνεδρίες.
  • Συνεδρίες διαχείρισης διαζυγίου ή πένθους στην οικογένεια.
  • Κατάλληλη παραπομπή σε δομές του Δήμου ή άλλες εξειδικευμένες δημόσιες δομές ψυχικής υγείας για ψυχιατρικά ή άλλα προβλήματα.
  • Ομιλίες, σεμινάρια, βιωματικά εργαστήρια και ψυχοεκπαιδευτικές παρεμβάσεις σε σχολεία του Δήμου Χαλανδρίου ή άλλες ομάδες-κοινότητες της περιοχής, με τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών, των γονέων ή/και των παιδιών.
  • Συνεργασία-αξιοποίηση εθελοντών επαγγελματιών ψυχικής υγείας ή/και φοιτητών κατά την πρακτική τους άσκηση. Υποστήριξη επαγγελματιών που ασχολούνται με τα παιδιά.
  • Συνεργασία με οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στο πεδίο της υποστήριξης των παιδιών και των οικογενειών.
  • Οργάνωση ομάδων αυτογνωσίας και ομάδων ανάπτυξης για μέλη οικογενειών (γονείς-έφηβοι).
  • Δημοσίευση και διάδοση πληροφοριακού υλικού για οικογενειακά ζητήματα και θέματα ψυχικής υγείας, μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου Χαλανδρίου και των κοινωνικών δικτύων.

Η διοίκηση σημειώνει ότι λόγω των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία, συνεδρίες δύνανται να πραγματοποιηθούν και μέσω τηλεφώνου ή μέσω τηλεδιάσκεψης.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν για πληροφορίες και ραντεβού στον τηλ. αριθμό: 210 6899922 και στο email: [email protected]

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet