Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Χαλανδρίου – Μια χρονιά γεμάτη προσφορές
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Χαλανδρίου – Μια χρονιά γεμάτη προσφορές

Ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο οι προσφορές που συγκέντρωσε τον χρόνο που πέρασε το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Χαλανδρίου, όπως αναφέρει η δημοτική αρχή.

Όπως σημειώνει η διοίκηση, σε μια δύσκολη χρονιά, λόγω των πρωτόγνωρων συνθηκών της πανδημίας, ο μακρύς κατάλογος επιχειρήσεων, φορέων, συλλόγων και ιδιωτών που στήριξαν το έργο του διευρύνθηκε σημαντικά.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, στις τοπικές και άλλες επιχειρήσεις που συνδράμουν τακτικά το έργο της δομής, προστέθηκε σειρά από μεγάλες επιχειρήσεις, που χορήγησαν σημαντικές ποσότητες τροφίμων, νερών και αναψυκτικών, ενώ χάρη στις προσφορές αυτές και στη σταθερή πλέον χρηματοδότηση από τον Δήμο (130.000 ευρώ ανά έτος) της αγοράς προϊόντων, το Κοινωνικό Παντοπωλείο κατάφερε να στηρίξει 1.200 ωφελούμενους καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς και ακόμη περισσότερο τις μέρες των γιορτών.

«Η αλληλεγγύη βρήκε τον δρόμο της με πολλούς και ενίοτε ευρηματικούς τρόπους, όπως στην περίπτωση των χριστουγεννιάτικων δωροδεμάτων από το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού ή των “καρτών αλληλεγγύης” του 2ου Συστήματος Προσκόπων Χαλανδρίου, το οποίο παρακίνησε πολλούς συμπολίτες μας να δημιουργήσουν μια ευχετήρια κάρτα συνοδευόμενη με δωροεπιταγή από super market,  η οποία στάλθηκε στο Κοινωνικό Παντοπωλείο», επισημαίνει η δημοτική αρχή.

Όλες οι χορηγίες, μεγαλύτερες ή μικρότερες, έγιναν δεκτές με χαρά, ικανοποίηση και με την ευχή κάποτε στο μέλλον να είναι περιττή η ύπαρξη τέτοιων δομών στήριξης πολιτών που διαβιούν στα όρια της φτώχειας, προσθέτει η διοίκηση.

Όπως αναφέρει η ο Δήμος, ο δήμαρχος Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσσος, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Κώστας Ευθυμίου και το Κοινωνικό Παντοπωλείου του Δήμου απευθύνουν σε όλους όσοι στήριξαν αυτή την προσπάθεια, στις πρωτόγνωρες συνθήκες του 2020, ένα μεγάλο «ευχαριστώ».

«Ένα “ευχαριστώ” εκ μέρους των 1.200 ωφελούμενων του Κοινωνικού μας Παντοπωλείου, ένα “ευχαριστώ” γιατί στέλνετε με την πράξη σας αυτή ένα δυνατό μήνυμα ότι η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη είναι τα μοναδικά όπλα που έχουμε για να διατηρήσουμε την κοινωνική συνοχή, η οποία την προηγούμενη χρονιά απειλήθηκε όχι μόνο από τη συνεχιζόμενη οικονομική δυσπραγία, αλλά και από την πανδημία», όπως σημείωσε ο κ. Ρούσσος στην ευχαριστήρια επιστολή που απέστειλε προς όλους τους χορηγούς της δομής.

Επιχειρήσεις

«ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ», «ΜΑΣΟΥΤΗΣ», «MΥ ΜΑRΚΕΤ», «OK…Anytime markets», «COCA COLA 3 ΕΨΙΛΟΝ», «CHIPITA», «ΒΙΚΟΣ Α.Ε», «ΔΕΛΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ Α.Ε.», «ΓΡΗΓΟΡΗΣ», «MAX STORES», «MED BEST S.A.», «Constantin Potou», βιβλιοπωλείο «ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ», «VODAFONE» (Τζαβέλα 1-3), «RECYCOM – ΑΡΑΠΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ», «Οικογένεια Σωτήραλη».

Φορείς, ιδρύματα, σύλλογοι, σωματεία, σχολεία κ.ά.

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, «ΜΠΟΡΟΥΜΕ», Ένωση Μαζί για το Παιδί, «Ο ΔΕΣΜΟΣ», Ε.Π.Α.Ψ.Υ, «Η Πορεία Α.Μ.Κ.Ε».

Φιλαρμονική Δήμου Χαλανδρίου, ΚΑΠΗ Δήμου Χαλανδρίου, Τοπική Οργάνωση Ν.Δ. Χαλανδρίου, Σώμα Εθελοντών Δήμου Χαλανδρίου, 2ο & 3ο Σύστημα Προσκόπων, Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Χαλανδρίου, Λέσχη Lions Club International, Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών Ελλάδος, Τμήματα Προσχολικής Αγωγής Δήμου Χαλανδρίου, Δημοτικά  σχολεία, Γυμνάσια & Λύκεια  Χαλανδρίου, Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων Χαλανδρίου, Φεστιβάλ  Ρεματιάς Δήμου Χαλανδρίου, Φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης «εν τάξει», American Community Schools (ACS Athens).


Τοπικές επιχειρήσεις

Αρτοποιεία: «Αρτόσπορο», «Κλεοπάτρα», «Φούρνος Χαιρέτη», «Γρηγόρης Μικρογεύματα» (Παλαιολόγου 67 & Σόλωνος, «Γρηγόρης Μικρογεύματα» (Εθνικής Αντιστάσεως 14).
Οπωροπωλεία: «Βουνό», «Αφθονία», «Ελληνικό Περιβόλι».

Κρεοπωλεία: «Ρούσσης», «Δαβούτης», «Δουλαβέρης», «Πότσης», «Ψυρράκος», «Δημήτρης».

Ιχθυοπωλεία: «Η Ραφήνα».    

Ζαχαροπλαστεία: «FRESH PATISSERIE» (Κώστα Βάρναλη 60), «FRESH PATISSERIE» (Παπανικολή 52).

Ξηροί καρποί: «Νικολάκης».                           

Και βέβαια οι πολίτες του Χαλανδρίου με τη συνεχή και ευγενική τους προσφορά σε τρόφιμα μακράς διαρκείας και προσωπικά είδη (ένδυσης, υπόδησης, οικιακής χρήσης κ.λπ.), τα οποία παραδίδονται πάντα σε άριστη κατάσταση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet