Μερικό γκρέμισμα και 6μηνη παράταση για τον καταυλισμό Ρομά
Κοινωνία

Μερικό γκρέμισμα και 6μηνη παράταση για τον καταυλισμό Ρομά

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαμαρτυρία που ξεκίνησε τα ξημερώματα της Τρίτης στη Λεωφόρο Μεσογείων, στο ύψος του Νομισματοκοπείου στο Χαλάνδρι, καθώς σήμερα είχε προγραμματιστεί η κατεδάφιση του καταυλισμού των Ρομά («Καζάνι που βράζει» οι Ρομά στη Μεσογείων).

Στο σημείο έχουν συγκεντρωθεί κάτοικοι του καταυλισμού που καίνε λάστιχα και κάδους απορριμμάτων. Οι συγκεντρωμένοι έχουν καταλάβει τη λεωφορειολωρίδα στο συγκεκριμένο ύψος της καθόδου της Μεσογείων, ενώ κατά διαστήματα κλείνουν και το ρεύμα ανόδου. Στο σημείο έχουν συγκεντρωθεί αστυνομικές δυνάμεις και σύμφωνα με πληροφορίες έδωσαν διορία στους Ρομά να απομακρυνθούν από το σημείο έως τις 12:00 το μεσημέρι.

Σημειώνεται ότι σε πρώτη φάση έχει προγραμματιστεί η κατεδάφιση 12 ακατοίκητων οικίσκων, ενώ στη συνέχεια -όταν ολοκληρωθεί η μετεγκατάσταση των Ρομά- θα κατεδαφιστεί ολόκληρος ο καταυλισμός, προκειμένου να επιστραφούν στους ιδιοκτήτες τα καταπατημένα οικόπεδα.

Οι Ρομά, που κατοικούν στο σημείο εδώ και 40 χρόνια, αντιδρούν στη μετεγκατάστασή τους στο Όρος Πατέρα, στα Μέγαρα, ενώ σήμερα αναμένεται και η δικαστική απόφαση επί της προσφυγής που έχει κατατεθεί κατά της μετεγκατάστασης του καταυλισμού.

Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά από διαπραγμάτευση εκπροσώπων των Ρομά με τον γενικό γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μανώλη Αγγελάκα, παρουσία εισαγγελέα τούς δόθηκε παράταση προκειμένου να συναινέσουν ειρηνικά στη κατεδάφιση των 12 ακατοίκητων κτισμάτων. Εάν γίνει αυτό,θα ανασταλεί για έξι μήνες η μετεγκατάσταση τους.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet