Νέος γύρος διαπραγματεύσεων για τη μετεγκατάσταση των Ρομά
Κοινωνία

Νέος γύρος διαπραγματεύσεων για τη μετεγκατάσταση των Ρομά

Συνάντηση με τον νέο αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής Ιωάννη Βασιλείου, τον νέο δήμαρχο Μεγαρέων Γρηγόρη Σταμούλη κι εκπροσώπους του Δήμου είχε ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής Μανώλης Αγγελάκας, σχετικά με το ζήτημα της μετεγκατάστασης των Ρομά Χαλανδρίου σε επιλεγμένη τοποθεσία, στο όρος Πατέρα.

Ο γ.γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής συζητά με τον νέο δήμαρχο Μεγαρέων και τον νέο αντιπεριφερειάρχη Δ. Αττικής σχετικά με το θέμα της μετεγκατάστασης των Ρομά ΧαλανδρίουΟ κ. Μ. Αγγελάκας αναφέρθηκε στο ιστορικό της υπόθεσης και εξήγησε πως η κατεδάφιση των τελεσίδικα χαρακτηρισμένων ως αυθαιρέτων κατοικιών συνδέεται άρρηκτα με την υποχρέωση της πολιτείας να δημιουργήσει έναν οικισμό μετεγκατάστασης.

Ταυτόχρονα, ο γ.γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής ενημέρωσε, σύμφωνα με την ανακοίνωση, τους συνομιλητές του, πως η επιλογή της τοποθεσίας όπου θα ανεγερθεί ο οικισμός μετεγκατάστασης έγινε με τη σύμφωνη γνώμη του απερχομένου δημάρχου Μεγαρέων, όπως αυτό προκύπτει από την επίσημη αλληλογραφία με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής. Επίσης, η χωροθέτηση και οι εργασίες κατασκευής των οικίσκων πραγματοποιούνται με όλες τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Μ. Αγγελάκας δήλωσε τα εξής: «Η Πολιτεία είναι υποχρεωμένη να προασπίζει τα δικαιώματα και την περιουσία των πολιτών και να εφαρμόζει τις τελεσίδικες αποφάσεις της Ελληνικής Δικαιοσύνης. Από την άλλη πλευρά, είμαστε αποφασισμένοι να περιφρουρήσουμε τα ατομικά δικαιώματα των Ρομά, διασφαλίζοντας στέγη σε όλους και συνθήκες διαβίωσης που συμμορφώνονται με τα διεθνή πρότυπα για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Όλες οι δράσεις της Α.Δ. Αττικής που σχετίζονται με το συγκεκριμένο ζήτημα, θα πραγματοποιηθούν με γνώμονα την εξυπηρέτηση των παραπάνω κριτηρίων».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet