Ξεκινά η ενεργειακή αναβάθμιση σε 10 σχολεία του Χαλανδρίου
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Ξεκινά η ενεργειακή αναβάθμιση σε 10 σχολεία του Χαλανδρίου

Με την υπογραφή και της τρίτης κατά σειρά σύμβασης στις 14 Ιανουαρίου 2022, η οποία αφορά στην αντικατάσταση κουφωμάτων, ξεκινά πλέον το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης 10 σχολείων του Δήμου Χαλανδρίου.

Το έργο ύψους 1.250.000 ευρώ που χρηματοδοτείται εν μέρει από το ΕΣΠΑ και κατά 500.000 ευρώ από τον δημοτικό προϋπολογισμό έχει σκοπό αφ’ ενός την καλύτερη ενεργειακή απόδοση των κτηρίων και αφ’ ετέρου τη διαμόρφωση συνθηκών θερμικής άνεσης για τα παιδιά και τους δασκάλους τους.

Όπως αναφέρει η δημοτική αρχή, θα γίνουν παρεμβάσεις στεγάνωσης και θερμομόνωσης, αντικατάστασης των κουφωμάτων (παραθύρων και εξώθυρες) και των φωτιστικών σωμάτων με νέα, τεχνολογίας LED.

Συγκεκριμένα προβλέπεται να αντικατασταθούν μονώσεις 4.733 τ.μ. και κουφώματα 2.200 τ.μ., με διπλά υαλοστάσια, ενώ θα τοποθετηθούν 1.634 τεμάχια φωτιστικών LED.

Στο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης και εξοικονόμησης ενέργειας εντάσσονται τα παρακάτω σχολεία:

  • 1ο Γυμνάσιο – 1ο Λύκειο (Διονύσου & Καλλισπέρη).
  • 10ο Νηπιαγωγείο – 4ο Νηπιαγωγείο – 4ο Δημοτικό Σχολείο – 5ο Λύκειο (Σαλαμίνος & Αριστοφάνους).
  • 5ο Νηπιαγωγείο – 5ο Δημοτικό Σχολείο (Αρκαδίας & Αργυροκάστρου).
  • 12ο Δημοτικό Σχολείο – 15ο Νηπιαγωγείο (Ιωαννίνων & Ταϋγέτου).

Σχέδιο Δράσης για την Αειφόρο Ενέργεια και το Κλίμα

Για να διεκδικήσει χρηματοδότηση του έργου από το ΠΕΠ Αττικής ο Δήμος Χαλανδρίου ολοκλήρωσε από το 2019 Σχέδιο Δράσης για την Αειφόρο Ενέργεια και το Κλίμα (ΣΔΑΕΚ), στο πλαίσιο των υποχρεώσεων που απορρέουν από το σύμφωνο των δημάρχων για το κλίμα και την ενέργεια. Μεταξύ άλλων, το ΣΔΑΕΚ του Δήμου Χαλανδρίου προτείνει σειρά από ενέργειες που έχουν ως σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας στα δημοτικά κτήρια, προτείνοντας ενεργειακή αναβάθμιση σε επιλεγμένα δημοτικά κτήρια έως το 2022 και παρεμβάσεις ενεργειακής εξοικονόμησης στο σύνολο των δημοτικών κτηρίων έως το 2030.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet