Οπαδοί έστηναν ενέδρα σε ανήλικους σε Γλυκά Νερά και Χαλάνδρι – Τους έκλεβαν τις μπλούζες κι αναρτούσαν τα λάφυρα στα social media
Φωτογραφία: tanea.gr
Κοινωνία

Οπαδοί έστηναν ενέδρα σε ανήλικους σε Γλυκά Νερά και Χαλάνδρι – Τους έκλεβαν τις μπλούζες κι αναρτούσαν τα λάφυρα στα social media

Οπαδοί έστηναν ενέδρα σε ανήλικους αντίπαλης ομάδας, σε Γλυκά Νερά και Χαλάνδρι, για να τους πάρουν τις μπλούζες. Ειδικότερα, οργανωμένοι οπαδοί του Παναθηναϊκού, όπως προέκυψε από την έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί του Tμήματος Aσφαλείας Παιανίας, έβγαιναν… παγανιά αναζητώντας ανήλικους φιλάθλους του Ολυμπιακού, που δεν ήταν οργανωμένοι, και αφού τους άρπαζαν εμφανίσεις που φορούσαν, αναρτούσαν στη συνέχεια τα «λάφυρα» τους στα social media.

Οι αστυνομικοί, κατά την προανάκριση και μέσα από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου, καταθέσεις, αλλά και αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κατάφεραν και ταυτοποίησαν τέσσερα άτομα, ανάμεσα στους οποίους και ένας ανήλικος για τους οποίους σχηματίστηκε δικογραφία.

Πρόκειται για έναν 17χρονο και τρεις 21χρονους, ενώ από τη μέχρι στιγμής έρευνα ταυτοποιήθηκαν τρεις επιθέσεις που έγιναν στις 5 και 23/12/2022 στις περιοχές των Γλυκών Νερών και του Χαλανδρίου.

Ο τρόπος δράσης των οπαδών

Οι φερόμενοι δράστες πραγματοποιούσαν τις επιθέσεις τους συντονισμένα. Έψαχναν τους ανήλικους φιλάθλους σε κεντρικό σημείο των Γλυκών Νερών.

Τις επιθέσεις τις πραγματοποιούσαν κοντά σε στάσεις του ΟΑΣΑ και του Mετρό τη στιγμή που αποβιβάζονταν οι ανήλικοι μετά από αγώνες μεταξύ των δύο ομάδων, προκειμένου να τους βγάλουν τα διακριτικά της ομάδας που υποστήριζαν και συγκεκριμένα εμφανίσεις, αλλά και να τους χτυπήσουν ή να τους ληστέψουν. Μάλιστα τις εμφανίσεις τις αναρτούσαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης που διαχειρίζεται οργανωμένος σύνδεσμος του Παναθηναϊκού.

Η δικογραφία που σχημάτισαν οι αστυνομικοί σε βάρος τους για παράβαση της νομοθεσίας για τον ερασιτεχνικό και επαγγελματικό αθλητισμό, σε συνδυασμό με ληστεία κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, τετελεσμένης και σε απόπειρα, επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, νομοθεσία για τα όπλα και φθορά ξένης ιδιοκτησίας, έχει υποβληθεί στην Εισαγγελία.

Πηγή: iefimerida.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet