Παρέλαβαν το δίπλωμα της ελληνικής νοηματικής γλώσσας τέσσερις εργαζόμενοι των ΚΕΠ Χαλανδρίου
Κοινωνία

Παρέλαβαν το δίπλωμα της ελληνικής νοηματικής γλώσσας τέσσερις εργαζόμενοι των ΚΕΠ Χαλανδρίου

Με την επίσημη παραλαβή των διπλωμάτων της ελληνικής νοηματικής γλώσσας στους τέσσερις εργαζομένους των ΚΕΠ, ο Δήμος Χαλανδρίου πρωτοστατεί με την πρωτοβουλία να προσφέρει διά ζώσης εξυπηρέτηση στη νοηματική γλώσσα στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών, στο πλαίσιο της πολιτικής συμπερίληψης των αναπήρων που εφαρμόζεται σταδιακά από το 2014.

Τα σχετικά διπλώματα παραδόθηκαν από την Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδος στην εκδήλωση που έγινε την Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2021, στο Κεντρικό ΚΕΠ Χαλανδρίου, παρουσία του δημάρχου, Σίμου Ρούσσου, του προέδρου της ΟΜΚΕ, Κωνσταντίνου Σίμψη, του αντιδημάρχου Αθλητισμού και Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), Χάρη Μαυρουδή, υπηρεσιακών παραγόντων και στελεχών της διοίκησης.

Οι τέσσερις εργαζόμενοι του Δήμου Χαλανδρίου που παρέλαβαν τα διπλώματά τους είναι η Αθηνά-Σοφία Κόλλια, ο Αργύρης Καπνισάκης, η Δώρα Σπανού και η Μαρία Σταμούλα, οι οποίοι περιέγραψαν ως πολύ σημαντική αλλά και συγκινητική για τους ίδιους την εμπειρία που αποκόμισαν από την εκμάθηση της νοηματικής γλώσσας.

Ο κ. Ρούσσος δήλωσε σχετικά: «Οφείλουμε ένα μεγάλο “ευχαριστώ” στον αντιδήμαρχο Χάρη Μαυρουδή για την πρωτοβουλία και κυρίως στους εργαζομένους και τη διεύθυνση των ΚΕΠ που αποδέχτηκαν την πρόκληση και μπήκαν στη διαδικασία της διετούς εκπαίδευσης, με μοναδικό σκοπό να προσφέρουν σε όλους τους πολίτες τις υπηρεσίες που δικαιούνται. Η απόφασή τους να γίνουν μέρος της προσπάθειας, που καταβάλλεται συστηματικά από το 2014, για την ίση μεταχείριση των ατόμων με αναπηρία είναι συγκινητική και αποτελεί πράξη υψηλού συμβολισμού. Είστε το άλλο, το ανθρώπινο πρόσωπο της δημόσιας διοίκησης, η οποία συχνά βάλλεται, και κάποιες φορές άδικα».

Το βέβαιο είναι ότι η συμπερίληψη των ατόμων με αναπηρία είναι και θα παραμείνει προτεραιότητα για τη σημερινή διοίκηση του Δήμου Χαλανδρίου. Διασφαλίζοντας την προσβασιμότητα στα σχολεία μας, στους αθλητικούς και τους δημόσιους χώρους και στο Φεστιβάλ Ρεματιάς, θέλουμε να κάνουμε τους “αόρατους” συμπολίτες μας, ορατούς».

Μετά την παραλαβή των διπλωμάτων οι παριστάμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν αναπαράσταση εξυπηρέτησης πολιτών στη νοηματική.

Σημειώνεται ότι οι πολίτες με προβλήματα ακοής μπορούν να εξυπηρετούνται πλέον στα δύο από τα τέσσερα ΚΕΠ του Χαλανδρίου: Κεντρικό ΚΕΠ Χαλανδρίου (Γρ. Γυφτοπούλου 2 & Α.Γκίνη), ΚΕΠ Μετρό (ΜΕΤΡΟ Χαλανδρίου).

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet