Πρωτιά στη «μοβ» ανακύκλωση για τον Δήμο Χαλανδρίου
Κοινωνία

Πρωτιά στη «μοβ» ανακύκλωση για τον Δήμο Χαλανδρίου

Περισσότερα από 40 απορριμματοφόρα θα μπορούσαν να γεμίσουν τα είδη ένδυσης που έχει αποτρέψει απο την ταφή ο Δήμος Χαλανδρίου τον τελευταίο 1,5 χρόνο, μέσω του δικτύου των 60 μοβ κάδων που καλύπτουν όλη την πόλη.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, συνολικά συλλέχθηκαν έως τώρα πάνω από 205 τόνοι ρούχων, παπουτσιών, λευκών ειδών, τσαντών και αξεσουάρ ένδυσης, κατατάσσοντας τον Δήμο Χαλανδρίου στο top-10 των δήμων με τις καλύτερες επιδόσεις πανελλαδικά, σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας Recycom, με την οποία συνεργάζεται.

Τα παλιά είδη ένδυσης οδηγούνται προς ανακύκλωση με σκοπό την επανάχρηση, ενώ ένα πολύ μεγάλο μέρος τους που είναι σε καλή κατάσταση, αξιοποιούνται για τη στήριξη των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας, αλλά και την κάλυψη εκτάκτων αναγκών μετά απο φυσικές καταστροφές, με ευθύνη της Recycom.

Τι κερδίζουμε:

  • Μειώνουμε τα σκουπίδια που καταλήγουν στους ΧΥΤΑ.
  • Εξοικονομούμε χρήματα, καύσιμα και ενέργεια.
  • Διατηρούμε το περιβάλλον καθαρό.
  • Στηρίζουμε τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας.
  • Μαθαίνουμε στα παιδιά μας την αξία της ανακύκλωσης.

Οι μοβ κάδοι καλύπτουν σχεδόν κάθε γειτονιά της πόλης και βρίσκονται σε πλατείες, έξω από σχολεία, παιδικές χαρές, σούπερ μάρκετ και άλλα κεντρικά και προσβάσιμα από όλους σημεία. Σε αυτούς, οι πολίτες μπορούν να εναποθέτουν, καθαρά, ρούχα, ζεύγη παπουτσιών, λευκά είδη (μαξιλάρια, σεντόνια), καθώς και αξεσουάρ (τσάντες, ζώνες) που δεν χρειάζονται.

«Το Χαλάνδρι διαθέτει πλέον έναν πολύ διευρυμένο δίκτυο αποκομιδής και εναλλακτικής διαχείρισης απορριμμάτων, που βασίζεται στη στρατηγική επιλογή της διαλογής στην πηγή. Λειτουργούν ξεχωριστά ρεύματα ανακύκλωσης χαρτιού, γυαλιού, υπολειμμάτων κουζίνας, τηγανέλαιου, ρούχων, παπουτσιών, ενώ, πλέον, γίνεται εκτροπή όλων των ογκωδών αντικειμένων, από ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές έως οικοδομικά υλικά, κλαδέματα, ελαστικά οχημάτων και εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα. Ο Δήμος Χαλανδρίου είναι από τους ελάχιστους στην Ελλάδα που έχει τέτοιο αναπτυγμένο δίκτυο διαλογής στην πηγή με πάνω από 7.000 κάδους τοποθετημένους σε όλη την πόλη», δήλωσε σχετικά ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet