Ο Δήμος Χαλανδρίου ενημερώνει για την πρόσκληση υποβολής αιτήσεων για 35 θέσεις με υποτροφία που αφορούν Ρομά
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Ο Δήμος Χαλανδρίου ενημερώνει για την πρόσκληση υποβολής αιτήσεων για 35 θέσεις με υποτροφία που αφορούν Ρομά

Μετά την υπογραφή του πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) και της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, το ΕΑΠ ανακοινώνει την προσφορά 35 θέσεων φοίτησης στα οκτώ προπτυχιακά, ένα ειδικό πρόγραμμα και 38 μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών με έναρξη σπουδών τον Οκτώβριο του 2020.

Η υποβολή αιτήσεων θα γίνει αποκλειστικά μέσω διαδικτύου από την 25η Αυγούστου μέχρι και τις 2 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 12 το μεσημέρι.

Δικαιούχοι των εν λόγω υποτροφιών δύναται να είναι:

  • Ρομά που διαβιούν σε καταυλισμούς και συνθήκες κοινωνικού αποκλεισμού ή ακραίας φτώχειας, καθώς και Ρομά που παρέχουν υπηρεσίες διαμεσολάβησης.
  • Ωφελούμενοι λόγω αστεγίας.
  • Πρώην φιλοξενούμενοι ή φιλοξενούμενοι δομών παιδικής προστασίας.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσκομίσουν, ανά ομάδα, τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

  1. Οι Ρομά υποβάλουν την αίτηση μέσω Παραρτήματος Ρομά ή Κέντρου Κοινότητας, εφόσον διαβιούν σε συνθήκες, που παραπέμπουν σε κοινωνικό αποκλεισμό και προσκομίζουν: α) Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας από τον Δήμο. β) Στη συνέχεια το Παράρτημα Ρομά/Κέντρο Κοινότητας προωθεί έγγραφο προς την Γενική Γραμματεία, που βεβαιώνει την υποβληθείσα αίτηση από τον δυνάμει ωφελούμενο. γ) Για τους Ρομά διαμεσολαβητές, προσκόμιση βεβαίωσης της ιδιότητας τους από τον αρμόδιο Φορέα, στον οποίο παρέχουν υπηρεσίες διαμεσολάβησης.
  2. Οι ωφελούμενοι λόγω αστεγίας θα πρέπει να έχουν καταγραφεί από Δήμο ή από κέντρο φιλοξενίας αστέγων τουλάχιστον μία φορά/τα τελευταία τρία έτη πριν από την υποβολή της αίτησης και να έχουν λάβει ή να λαμβάνουν σχετικές υπηρεσίες κοινωνικής ένταξης από Δημόσια Δομή ή φορέα κοινωνικής μέριμνας και στήριξης. Για την απόδειξη αυτού θα πρέπει μαζί με την αίτησή τους να υποβάλουν Βεβαίωση αστεγίας από Δήμο ή βεβαίωση από δομή φιλοξενίας ή ξενώνα αστέγων ή οποιοδήποτε άλλο δικαιολογητικό μπορεί να αποδείξει παρούσα ή παρελθούσα κατάσταση αστεγίας.
  3. Οι πρώην φιλοξενούμενοι ή φιλοξενούμενοι δομών παιδικής προστασίας, θα πρέπει με την αίτησή τους να υποβάλουν: α) Βεβαίωση της δομής παιδικής προστασίας στην οποία φιλοξενήθηκαν ή φιλοξενούνται. β) Οποιοδήποτε άλλο έγγραφο μπορεί να αποδείξει τη φιλοξενία.

Τέλος, ο Δήμος Χαλανδρίου σημειώνει ότι κάθε υποψήφιος δύναται να δηλώσει έως δύο θεματικές ενότητες και οι οδηγίες καταβολής της οικονομικής συμμετοχής, δεν αφορούν τους ενδιαφερόμενους της συγκεκριμένης πρόσκλησης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet