Σε hacking αποδίδεται η πορνογραφική εικόνα στη “Δ. Πλακεντίας”
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Σε hacking αποδίδεται η πορνογραφική εικόνα στη “Δ. Πλακεντίας”

Σάλο έχει προκαλέσει η φωτογραφία που αναρτήθηκε σε κοινωνικά δίκτυα και σύμφωνα με την οποία σε οθόνη πληροφοριών στον σταθμό «Δουκίσσης Πλακεντίας» του Προαστιακού προβλήθηκε πορνογραφική εικόνα. Για το περιστατικό εξέδωσε ανακοίνωση η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, σημειώνοντας ότι ερευνά το συμβάν.

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, νεαρός χάκερ, του οποίου τα ηλεκτρονικά ίχνη έχουν ταυτοποιηθεί, «ανέβασε» εικόνα για μερικά δευτερόλεπτα σε μια και μόνο οθόνη του σταθμού, και όχι βίντεο παράνομου υλικού, προκειμένου να το τραβήξει φωτογραφία και στη συνέχεια να το αναρτήσει στο Διαδίκτυο ως φάρσα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ αναφέρει:

«Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ερευνά συμβάν το οποίο, σύμφωνα με σχετικές αναρτήσεις σε ιστοσελίδες, φέρεται να έλαβε χώρα στον σταθμό “Δουκίσσης Πλακεντίας” του Προαστιακού, με την προβολή παράνομου περιεχομένου από οθόνη ενημέρωσης δρομολογίων.

»Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, το πιθανότερο σενάριο είναι νεαρός χάκερ να ΄ανέβασε΄ εικόνα (επιφάνεια εργασίας υπολογιστή) για μερικά δευτερόλεπτα σε μια και μόνο οθόνη του σταθμού, και όχι βίντεο παράνομου υλικού, προκειμένου να το τραβήξει φωτογραφία και στη συνέχεια να το αναρτήσει στο διαδίκτυο (social media), για να κάνει κάποιου είδους φάρσα (troll, viral κ.λπ.).

»Σε καμία περίπτωση δεν προβλήθηκε σε σταθμούς του Προαστιακού Σιδηροδρόμου ταινία ακατάλληλου περιεχομένου, ούτε υπήρξε καμία παραβίαση στα ηλεκτρονικά συστήματα ενημέρωσης των δρομολογίων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ούτε έγινε αντιληπτό κάτι τέτοιο από επιβάτες ή προσωπικό των σταθμών.

»Πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό, που έστησε όπως όλα δείχνουν νεαρός φαρσέρ, του οποίου τα ηλεκτρονικά ίχνη έχουν ταυτοποιηθεί, σε μία και μόνο οθόνη ενημέρωσης.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα ασκήσει κάθε νόμιμο δικαίωμα».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet