Στο Δημ. Συμβούλιο στις 4/6 ο Σύλλογος Εργαζομένων
Κοινωνία

Στο Δημ. Συμβούλιο στις 4/6 ο Σύλλογος Εργαζομένων

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου ενημερώνει ότι πρόκειται να συμμετάσχει στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη 4 Ιουνίου, στις 20:00, στο παλαιό δημαρχείο Χαλανδρίου.

Ο Σύλλογος πρόκειται να θέσει το ζήτημα της «αξιολόγησης» των εργαζομένων στους ΟΤΑ, η οποία θα οδηγήσει σε απολύσεις εργαζομένων και διάλυσης του Δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, και θα ζητήσει από τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου να δηλώσουν επίσημα την κατηγορηματική αντίθεση του Δήμου Χαλανδρίου στην «αξιολόγηση».

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

Μετά τη μικρή προεκλογικού χαρακτήρα παράταση που δόθηκε στην έναρξη της «αξιολόγησης» των εργαζομένων στους ΟΤΑ, το θέμα επανέρχεται καθώς στο τέλος του Ιουνίου θα ξεκινήσει η διαδικασία.

Με αυτού του είδους την «αξιολόγηση», οι εργαζόμενοι θα κατανέμονται αναγκαστικά σε «άριστους» κατά 25%, «μέτριους» κατά 60% και τουλάχιστον το 15% θα κρίνονται ως «ακατάλληλοι», με προφανή τον κίνδυνο, υπό αυτά τα υποχρεωτικά αποτελέσματα, να οδηγηθούμε σε απολύσεις και μείωση των δημόσιων κοινωνικών δομών.

Οι συνάδελφοι διευθυντές και προϊστάμενοι θα υποχρεωθούν να αξιολογήσουν βάσει των ποσοστών, διαφορετικά θα αντιμετωπίσουν πειθαρχικά παραπτώματα.

Καταλαβαίνουμε όλοι ότι αυτού του είδους η «αξιολόγηση», είναι ένας έμμεσος τρόπος διάλυσης του Δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ένας τρόπος διάσπασης της ενότητας των εργαζομένων και εκβιασμού συνειδήσεων, μια ανθρωποφαγία χωρίς τέλος.

Την Τετάρτη 4 Ιουνίου το Δ.Σ. και τα μέλη του Συλλόγου μας, θα παραστούν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλανδρίου, όπου θα ενημερώσουμε και θα θέσουμε σε συζήτηση το αίτημά μας να ληφθεί απόφαση η οποία θα δηλώνει κατηγορηματικά την αντίθεση του Δήμου Χαλανδρίου στη δήθεν «αξιολόγηση» (Ν 4250/14) και την απαίτηση για απόσυρσή του.

Το Δ.Σ.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet