Συζήτηση για τον τοκετό και τον μητρικό θηλασμό
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Συζήτηση για τον τοκετό και τον μητρικό θηλασμό

Στο πλαίσιο του εορτασμού της παγκόσμιας εβδομάδας για τον μητρικό θηλασμό, ο Δήμος Χαλανδρίου προσκαλεί τους δημότες το Σάββατο 7 Νοεμβρίου, στις 18:30, στο Κέντρο Νεότητας Χαλανδρίου (Αντιγόνης 56 & Δαναΐδων) να λάβουν μέρος στη συζήτηση για τον τοκετό και τον μητρικό θηλασμό. Θα πραγματοποιηθεί προβολή της ταινίας Microbirth, ενώ θα ακολουθήσουν σύντομες ομιλίες με θέμα τη σημασία της πρώτης ώρας μετά τον τοκετό και τα οφέλη του θηλασμού.

H είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Microbirth

Η ταινία Microbirth είναι ένα ντοκιμαντέρ που εξετάζει τη γέννηση μέσα από τον φακό ενός μικροσκοπίου, αποκαλύπτοντας τη σημασία που έχει ο τρόπος γέννησης στην υγεία των παιδιών, αλλά και τη σύνδεσή του με τη μετέπειτα εμφάνιση σοβαρών ασθενειών. Καθώς οι σύγχρονες πρακτικές των γεννήσεων παρεμβαίνουν σε σημαντικές βιολογικές διαδικασίες, καθιστούν τον οργανισμό ενδεχομένως περισσότερο επιρρεπή σε ασθένειες αργότερα στη ζωή.

Η ταινία αναλύει τον ρόλο του μικροβιώματος και της σποράς του κατά τη γέννηση στην ανάπτυξη του ανοσοποιητικού συστήματος του οργανισμού, καθώς και το πώς οι σύγχρονες πρακτικές που ακολουθούνται κατά τον τοκετό μπορούν να επηρεάσουν τη σημαντική αυτή φυσική διαδικασία. Στην ταινία επισημαίνεται επίσης η αξία της επαφής του μωρού με τη μητέρα “δέρμα με δέρμα” αμέσως μετά τον τοκετό, καθώς η εξαιρετική σημασία του θηλασμού.

Πρόκειται για μια ανεξάρτητη παραγωγή, στην οποία εμφανίζονται κορυφαίοι επιστήμονες και ακαδημαϊκοί.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ταινία, μπορείτε να επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες: www.oneworldbirth.net/microbirth/ & http://microbirth.com/.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet