Σύλλογος Χαλανδρίου «Αργώ»: «Iδού, αυτές οι γυναίκες φέρνονται θαυμαστά· αυτές είναι μεγαλόψυχες και λένε ότι μαθαίνουν από μας»
Κοινωνία

Σύλλογος Χαλανδρίου «Αργώ»: «Iδού, αυτές οι γυναίκες φέρνονται θαυμαστά· αυτές είναι μεγαλόψυχες και λένε ότι μαθαίνουν από μας»

«Iδού, αυτές οι γυναίκες φέρνονται θαυμαστά· αυτές είναι μεγαλόψυχες, και λένε ότι μαθαίνουν από μας· δεν δειλιάζουν, μολονότι τους επάρθηκε η ελπίδα που είχαν να γεννήσουν τέκνα για τη δόξα και για την ευτυχία. Eμείς λοιπόν μπορούμε να μάθουμε απ’ αυτές και να τες λατρεύουμε έως την ύστερην ώρα».

Με αυτούς τους στίχους, από το ποίημα «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι» του εθνικού μας ποιητή Διονυσίου Σολωμού, ο Πολιτιστικός, Επιστημονικός Σύλλογος Χαλανδρίου «Αργώ» θυμίζει στους πολίτες τη σημαντικότητα του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας.

Στη συνέχεια της σχετικής ανακοίνωσης, ο Σύλλογος αναφέρει τα εξής:

Αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι,

Aυτές τις μέρες που η άσκηση βίας προς τους συναθρώπους μας -μικρούς και μεγάλους- έχει γίνει καθημερινότητα και έχει συγκλονίσει την κοινωνία μας, εμείς θα σταθούμε σήμερα σε ένα από τα μεγάλα θύματα της βίας, ενδοοικογενειακής, κοινωνικής και επαγγελματικής. Στις γυναίκες, καθώς σήμερα είναι η Ημέρα της Γυναίκας.

Στις συνθήκες της πανδημίας, η ανεργία των γυναικών αυξήθηκε με πολύ μεγαλύτερους ρυθμούς απ’ ότι αυτή των ανδρών, αναδεικνύοντας έτσι για άλλη μια φορά, το χάσμα του φύλου.

Σε αυτές τις συνθήκες όμως, οι γυναίκες στέκονται και πάλι στην «πρώτη γραμμή». Οι γιατρίνες, οι νοσηλεύτριες, οι μαίες, οι καθαρίστριες στα νοσοκομεία, εργάζονται ατέλειωτες ώρες, πολλές φορές με ελλιπή προστατευτικά μέτρα, με τον φόβο μήπως μολυνθούν από τον κορωνοϊό. Καθημερινά αντιμετωπίζουν τον θάνατο. Όλα αυτά, με χαμηλότερες αμοιβές.

Πολλές είναι οι καταγγελίες του γυναικείου πληθυσμού στον τομέα της κορωνο-υγείας και όχι μόνο. Οφείλουμε όλοι να τις ακούσουμε, να νοιαστούμε! Για αυτή την ιδιαίτερη ημέρα αφιερώνουμε στις σημερινές γυναίκες της πανδημίας δυο χαρακτηριστικούς στίχους του Διονύση Σολωμού από τους «Ελεύθερους Πολιορκημένους» και έναν πίνακα του Pablo Picasso.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet